Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bubaaku chystáte se napsat román, ale neumíte abecedu:). Nejlepší rada co vám můžu dát je otevřete obchodní platformu, vyzkoušejte si jak to funguje a přečtěte si tady na financnik.cz tutoriál a opcích nebo si kupte on-line kurz Opce I, tam vám všechno krásně vysvětlí.

Moje rada je, abyste si při backtestu zkusil i variantu ITM, tedy jak říkáte na 354. Co to pro vás znamená vám odpoví porovnání 10 obchodů ziskových a 10 ztrátových.

hodně zdaru,
Jirka

Odesláno

@jirib

No ja se nechci pokouset ani tak moc o roman nez spise o jeden odstavec ;) . Bez paperu neudalam ani krok. Potreboval jsem spis vedet, jestli to jak si to predstavuju, jde aspon trochu spravnym smerem. Jestli to vubec ma smysl jit na to takhle.

Dekuji Vam moc a spokojene obchody preji.

• 1 month later...
Odesláno

to KBTM:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda-li stále obchodujete svoji strategii DD na Weekly? A pokud ano, podělil byste se o alespoň hrubé výsledky za letošní rok?

Jde mi o to, že jsem před pár dny vypsal prvního Live IC (nebo spíš zatím jen jednu stranu) a nějak potřebuju ten volný čas efektivně využít :) a tahle vaše strategie se mi líbí, tak bych si to chtěl zbacktestovat. Než se na to ale vrhnu, mohl byste se podělit o aktuální info?

Děkuju,

Roman

Odesláno

Přeji dobrý den,

momentálně - vzhledem k volatilitě (ceny opcí + fees) - obchoduji trochu delší timeframe - 14 dní až 1 měsíc. Navíc se objevily "weeks" opce 4-5 expirací, takže je snazší najít vhodný výpis (momentálně mám od pátku 30.11.2012 diagonál -136pDEC14/+130pDEC21).
Call stranu už skoro nevypisuji - na vertikál není dostatečné premium a diagonál na call straně moc vhodný není - obrana proti útoku skoro neexistuje.

Výsledek - dostal jsem se ze ztráty (někde jsem to psal - platil jsem 1.5 USD/opce, což pro obchodování weeks nebylo to pravé). Teď mám trochu lepší cenu - 5 USD za strike + 0.65 USD/opce). Momentálně mám zhodnocení za 2012 kolem 8% (netto).

Průměrný výsledek (resp. můj cíl ...) by mělo být zhodnocení kolem 5-10 USD/pozice/týden. Poslední období (od září) to +- vychází (a pokud se podívám největší "zářez", bylo to kolem 1-6.9.2012, kdy jsem opět trochu ztratil obezřetnost a otevřel stranu call - ztáta kolem 80 USD/pozice).

Asi se to dá blbě natestovat - trochu jsem odstoupil od strategie "vypiš a zapomeň" (i když to statisticky vychází - bohužel jen na papíře) a nebráním se zlikvidovat pozici i během týdne (po dosažení cíle 5-10 USD). Ale neznamená to, že sedím pořád u PC - naposled jsem měl TOS puštěný při výpisu v pátek. Dnes se podívám a pokud bude dosažen cíl, zlikviduji ...

S pozdravem kbtm

Odesláno

Dobrý den všem,

5-10 USD na kontrakt se mi zdá hrozně málo. Takovou pozici uzavírám v případě, že se mi situace na trhu nelíbí (jde proti mě v tom konkrétním případě) a nebo třeba u VIXu, který stále osciluje a dá se v průběhu měsíce na něm vytěžit spoustu peněz. Teď např. se prodávají za 65 USD VIX strike 25 Jan13. I když to nechám vyexpirovat, je to parádní procentuální zisk.
K tomu je dobré kombinovat strangle např. AAPL. Weeklys hodně od sebe (např. 650call/450put). Vypsat opce vždy tak, aby to hodilo 1-2% týdně. To se dá velmi dobře spočítat vzhledem k marginu.
BTW: Při této strategii mi přiřazení došlo jen jednou u GOOG asi před dvěma měsíci. Pak jsem se ho zbavil "protiopcí" a kromě prémia ještě vybral zisk z prodeje balíku akcií.
Kombinací různých strategií mám zatím v roce 2012 průměrně +9,7% měsíčně netto.

Tak ať se daří, všichni potřebujeme vydělávat na důchod. Stát nebude mít brzy ani korunu...
Hezký den, DD.

• Líbí se 1
Odesláno

:-) jj, každý měsíc se mění průměr. Za pár měsíců to bude asi zase jiné číslo. To se nedá dopředu odhadnout. Trh je plný překvapení. Byl jsem tu stále a sledoval, ale nepsal. Budu psát méně, jen když budu chtít sdělit názor nebo nevydržím nevstoupit do diskuze. V klidu a v tichosti prodávám vybrané kontrakty. Asi jako každý kdo chce mít pravidelný příjem. xD

Odesláno

Přeji dobrý den,

to Dagobert : bylo by bezva, pokud byste se podělil alespoň trochu ohledně strategii na VIXu.
To, že se momentálně prodává call 25JAN13 za 65 USD je informace na nic. V lednu může být VIX klidně kolem 50. Jaký by byl Váš postup/obrana ?

Zatím jsem se odhodlal jen k call vertikálům na VXX (ETF na VIX), vypisuji je ale dost chaoticky ...

S pozdravem kbtm

Odesláno

VXX a UVXY jsou také fajn, s nimi také pracuji. VIX může být klidně 50 v lednu, ale nemusí (a asi tak vysoko nebude). Časový rozpad opce dovolí celkem slušně u VIXu hlídat pozici v průběhu života a pokud by se VIX dramaticky zvedal, stačí zavřít pozici třeba i se ziskem jen 10-20$ na kontrakt. A záhy vypsat za draho další opce. Třeba FEB13 strike 50-60 atd.

Malý tip: Zkuste si na www.cboe.com otevřít cvičný účet. Pak prodejte třeba 80-100 kontraktů VIX strike 26JAN13 za market. Nechte vyexpirovat a pak mrkněte na stav účtu. Výdělek bude minimálně 10% za měsíc. Pozici můžete pochopitelně kontrolovat průběžně podle toho jak se VIX bude hýbat.

Někdy dělám i toto: vypsání 50x strike 25, 50x strike 26, 50x strike 27, 50x strike 28, 50x strike 29, 50x strike 30 atd. Říkám tomu koberec. Záleží pochopitelně na tom jak se VIX zrovna pohybuje. Pokud by vyletěl do vesmíru, držím právě ty VXX a UVXY, které by mi bohatě pokryly event. VIX ztrátu, stejně bych alespoň něco vydělal. To si stačí jen pečlivě propočítat.

S pozdravem, DD.

Odesláno

Asi si nerozumíme ...

VIX jako takový je schopen "udělat" přes 100% za týden (na weeks grafu vidím třeba polovinu roku 2010) - čas na uzavření se ziskem mít prostě nebudete ... Pokud nebude pozice krytá, ztráta bude likvidační.

"... držím právě ty VXX a UVXY ..." - v jakém množství na 1 opční VIX-kontrakt ? Kupujete přímo podklad ? Nebo opce ? Jak to pohne s profitabilitou v období, kdy jištění končí ztrátou ?

"Koberec" je bezva ... jenže to není strategie, ale ruleta.

S pozdravem kbtm

Odesláno

To chápu. Je to tak. VIX to umí. Ale zase se umí vrátit. Záleží přeci na zavírací ceně při expiraci. Ne na výkyvech během života opce. Ale máte pravdu, že je to riskantní podnik. Ale pokud vím, že stejně vydělám, ikdyž VIX udělá 60% nahoru, je to příjemnější pocit než u spoustu jiných titulů. Krom toho se dá stále rolovat dál a dál jak by VIX stoupal.
Koberec je možná ruletka, ale zatím mi to ale funguje (a je to zlatý grál) a až se mi to vymkne a položí mě to, dám vědět.
Schválně jsem zvědav za jak dlouho se VIX alespoň dotkne třicítky.

Totiž UVXY a VXX umí také pěkné pohyby. Držím podklad a vypisuji put opce, abych příležitostně snižoval cenu podkladu a ješttě z toho těžil.
Poměr: 1 VIX kontrakt / 25 ackií VXX + 25 akcií UVXY

Jinak lze kupovat i VIX call kontrakty jako krytí proti jiným call strikům (zisk je menší, ale prakticky evidentní). Opět se to musí důkladně propočítat.

S pozdravem, DD.

Odesláno

to kbtm: Přečti si historii Dagobertových příspěvků, pochopíš.

ale vážně: 8.8.2011 například udělal VIX zhoupnutí z OPEN 36.90 na CLOSE 48, to je 30% v rámci jediného DNE. UVXY tehdy ještě nebylo, a VXX ten den stouplo asi o 5%. Na tom bys projel účet libovolné velikosti. Pokud mohu poradit, nepokoušej se ani backtestovat to, o čem tady Dagobert tvrdí, že to jede v reálu.

• Vytvořit...