Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Dotaz začátečníka: přešel jsem na živé obchodování a přestalo se mi úplně dařit

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 53
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Tak, tento článok má podstatne lepšiu psychológiu (konštruktívnosť, konkrétnosť) ako nárek nad neskonale hlúpymi začiatočníkmi v seriále "12 věcí, kterým stále v tradingu nerozumím".

Odesláno

Toto je presne ten clanok, ktory by sme si my zaciatocnici mali zobrat za svoj. Su urcite pravidla, ktore treba dodrzat a ak sa hned na zaciatku nieco osidi, tak potom sa to velmi nemilo prejavi na vysledku. Osobne sa snazim tohoto postupu drzat, jedine co vidim ako problem pre novacikov teda aspom pre mna je veta v zavere clanku "V každém případě bych také doporučoval konzultovat výsledky papertradingu s někým v okolí, kdo již obchoduje živě." Neviem ako vy ostatni, ale ja nepoznam nikoho kto sa tradingu venuje. Mozete si povedat, ze ved tu je diskusne forum, ale pre mna to nie je to prave. Je to velmi anonymne a predpokladam, ze ak niekto obchoduje uspesne, tak svoje postupy, pripadne vysledky nebude prezentovat prave tu. Na tomto webe je nemozne sa s niekym skontaktovat a nechce sa mi platit kurz, aby som sa stretol s dalsimi tradermi. Ale inak ako som napisal, clanok je skvely (tu)

Odesláno

Skvely clanok. Dik.

Chcel by som sa opytat, ci je do buducna planovany kurzu pre e-mini trhy v podobe online verzie.
Dakujem za skvelu pridanu hodnotu tohoto webu (dalsia Brettova kniha - urcite bude vyborna)

Odesláno

Skvělý článek , mám kamaráda s kterým jsem se seznámil nedávno a to kvůli tradingu. Chtěl se zeptat někoho kdo už obchoduje na nějaké věci, mimo jiné na to, bez čeho nemůže začít obchodovat Live... na tuto otázku jsme mu já a ještě jeden trader odpověděli přesně to, co se píše v tomto článku. Výsledek byl takový , že když jsme se potkali cca za 14 dní tak se mi přiznal, že nevydržel a musel si kliknout a prodělal cca 15% účtu. Co na to říct? Každý jsme nějaký a někdo se hold musí spálit aby to pochopil. Dnes už se doufám drží pravidel minimálně ve smyslu tohoto článku. (tu)

Odesláno

Děkuji. Začínám, analytická práce je mi blízká, opatrnosti nikdy nezbývá. Vše si zapisuji, i podstatné body z tohoto článku, ale ještě neobchoduji.
Nikomu o obchodování neříkám, když jsem to zkusila, ťukali si na hlavu. To asi znáte. Tak až mi to půjde, pak se pochlubím.
O to větší dík za knihy, kurzy a veškerou tu mravenčí práci tady na finančníkovi. Mlada

Odesláno

Nedavno som narazil na zaujimavy checklist ktory treba splnit pred prechode na live:

1. Aspon 10 bodov kazdy tyzden
2. Po dobu 10 po sebe iducich tyzdnov
3. S aspon 10 dnami bez stratoveho obchodu
4. S aspon 10 po sebe iducimi ziskovymi dnami
5. S najvacsou dennou stratou vo vyske najviac polovice priemerneho denneho zisku (ak priemerny ziskovy den je +2 priemerny stratovy den by nemal byt viac ako -1)

Zdroj: cadavertrading.blogspot.com/2011/01/rule-of-ten-trading-plan.html

Samozrejme treba upravit podla trhu a stylu obchodovania, ale pacia sa mi tie konkretne ciele.

Odesláno

Pekny clanok, vysvetluje konstruktivne co robia zaciatocnici zle na zaciatku pred tym ako sa zacnu zaoberat LIVE.
Len by ma zaujimala jedna vec konkretne pri papertradingu.
Popri praci len velmi malo si najdem cas na skutocne realny papertrading tj od 15:30 - 22:15.
- Takze to riesim tak ze paperujem Replay v NT.
- Rychlost je maximalne 4x nasobna. (tj 8 hodinovu seancu zpaperujem za 2 hodiny, cca + 1 hodina navyse na zapisovanie poznamok, analyzovanie a podobne.
- Vyhladavanie obchodov, vstupy, risk managment, riadenie pozicie, vystupy, moneymanagment, mam jasne dany podla Obchodneho planu.
- Pri vstupovani alebo hladani vstupov zapnem replay na skutocnu 1x rychlost, az ked som v pozicii prekliknem to na 4 nasobok.
- Domnievam sa (mam to aj odtestovane na naozajstnom papertradingu, lebo niekedy sa to da, ale vacsinou nie) ze ako sa spravam na realnom paper, tak sa spravam na paper replay.

Cize ja sa chcem opytat, ci povazuje sa aj takato metoda paperovania za realnu, ak sa pri tom dodrziava jasne stanoveny plan a poctivo sa vsetko robi tak ako pri realnom papertradingu, len tu je to rychlejsie a casovo efektivnejsie. Pytam sa preto, lebo v clanku ziadna takato moznost spomenuta nebola.

Dakujem za odpoved.

Odesláno

stranger

ne, to nema s realitou nic spolecneho, proc proboha celou seanci? Proc si neprohlidnes seanci, neurcis mista, ktere by te zajimali a pak si je nepustis realnou rychlosti, abys videl, co se tam delo a jak to vypadalo?

Odesláno

stranger,
otázka zní, kdy budeš potom obchodovat live ? stejný čas by sis měl najít na paper .. to co děláš je jeden ze způsobů backtestu, chybí tam faktor reálného času, který taky má vliv na vlastní trading

Odesláno

stranger:
Určitě je lepší dělat aspoň něco takže replay určitě pomůže získat zkušenosti. Mě se ale více osvědčilo papertradovat přesně to, co budu moci dělat živě.

- [bold] obchodovat paper v čase, kdy to stíhám časově[/bold]. Pořád ještě chodím do práce a tak jsem prostě papertradoval od 17:00 do 19:00. Při přechodu naživo jsem už měl rutinu včetně breefingu apod. Taky výsledky obchodování více odpovídají tomu, co můžeš po přechodu na live čekat.

- [bold] nezrychlovat [/bold]. V reálu to nejde a a neprocvičíš si trpělivost, můžeš si vypěstovat špatné návyky.

- dodržovát pravidla MM, skutečné počty kontraktů podle velikosti účtu.

Odesláno

Backtestom by som to urcite nenazyval, lebo od backtestu to ma daleko, ale tiez to neje realne, to je pravda.
S tou trpezlivostou je to tiez fakt, ze jednoducho live sa neda zrychlit a teda mozno budem nervozny ked to pojde pomaly a tam uz vznika priestor na chyby.
SU to dobre protiargumenty co ste uviedli a mozno niekto tu uvedie este nejake.
Povodne som si chcel paperreplay-ovat este 2 mesiace (uz 2 mesiace som paperreplayoval) ale urobim to tak, ze tento mesiac dopaperreplay-ujem a potom mesiac si to tak zariadim aby som mohol realne paperovat a az nazaklade toho a vysledkov hlavne sa rozhodnem ci pojdem ako planujem v januari live.

Takze dik

Odesláno

lostekos:

hm, tak s tím checklistem se moc neztotožňuju..přijde mi to, jako by si to někdo sestavil pro svůj specifický styl a díval se na to tudíž hodně jednostranně..konkrétně 10 dní bez ztrátového obchodu je pro mě velká nesmyslnost..

k paperu:

jednoznačně souhlasím s tím, že i když kvůli práci jedu pouze replay, tak minimálně nějaký čas je nutné před live jet čistý paper, aby si člověk zvykl na režim...protože ono to zase neni taková sranda dokázat se maximálně koncentrovat třeba krátce po vydatném obědě a v době kdy většina lidí končí v práci...nejeden člověk nejednou u seance usnul! :)

majkll

• Vytvořit...