Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy

Sid

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Sid: Díky za tip k tomu indíkátoru CHTS. Sám jsem ho už kdysi zkoušel, bohužel ne moc efektivně. Koukal jsem se na ty Tvoje úpravy (teda, kam na ně chodíš :) ) a měl bych k tomu jen pár poznámeček.
Pokud u druhé křivky (TrendScore1) přidáš rozmezí z původních -11 až -20 na -11 až -30, tak potom původní křivku musíš násobit ne číslem 1,5 ale číslem2, aby se hladiny Up a Down na grafu srovnaly. A v tom obrázku, co jsi dával k dispozici ve vlákně o měnových párech je dokonce vidět, že jsi původní TrendScore musel násobit 40x, aby jsi se dostal na up,down hladinu 400 a mohl tam efektivně nakumulovat to CCI s periodou 50. Hlavně na tom screenshotu, kde ten indikátor máš pojmenovaný jako AA Trend, absolutně není vidět, že by jsi tam používal dvě TrendScore křivky. A co jsem zkoušel jak defaultní, ta to Tvoje uváděné nastavení, tak mně to vykreslovalo křivku dost rozdílněji, než jak máš z dnešního dne. Takže v čem tkví ten zakopaný pes...? :-)

Sdílet pomocí služby

images
já napsal 1,5x ?..sorry..neumím už počítat....Ale houby sorry, teď na to koukám, já v systému ubral 4 ceny a je to rozpětí -11 až -26..,,protože se dívám, že jsem použil násobek 25x (správně jsi to pochopil - jen pro CCI periodu). Ještě jednou sorry za mystifikaci.. Indikátory ale jsou -1 až -20 a -11 až -30 (c a cHA)... To jen pro potřebu sólo indikace (občas si indikuji netradiční páry).., v systému je jen jeden TrendScore (ten "26")..pokud budeš mít rozpětí -11 až -26 (close)měl by jsi mít stejné výsledky. Kde na to chodím..občas holt zapnu bednu..(tu na hlavě).. :)
SID

Sdílet pomocí služby

images
"Indikátory ale jsou -1 až -20 a -11 až -30 (c a cHA)"...-11 až -20..vypadla 1.., jsem rád, že to někdo i sleduje a snad i využije.. :)..to rozšíření nemusí být (počet period) úplně ideální, třeba bude optimem jen 24 nebo i 40...ale +/- 10 se mi zdálo dost málo...taky hranice "nula" se dá upravit, např. otvírat to těsně před/za nulou, ale zase hrozí falešný trend.. možností je tam více....ale ta podstata CHTS se mi jeví pro sledování trendů a jejich výkyvů pro FX dost dobrá..
SID

Sdílet pomocí služby

Sid: Vřelé díky, pár správných kliků myší a už to funguje.
Heh, i když výraz "funguje" je v tomhle případě dosti relativní, přesněji: "už mě to sedí s tím Tvým grafem"... :-)
Jaké nastavení patří mezi opravdu nejideálnější, je spíše na dlouhé večerní hry u monitoru...
Často hledání v širokém bludném kruhu, protože tam kde si jeden den/týden/měsíc nepatrně pozměněným nastavením pomůžeme, tam si tím samým nastavením druhý den/týden/měsíce třeba zase ubereme... :-)

Sdílet pomocí služby

A když už se tady tak horlivě propírají hladiny S/R dle pivotů, tak jakého jste názoru na S/R, které se hodnotí spíše z hlediska formací na grafu (dvojité dno,dvojitý vrchol), cenových min. a max. (denních, týdeních, měsíčních, letošních, apod.), nebo různých psychologických úrovní..??? (1.9000,1.3000)
Já totiž až do dneška pivoty nepoužíval a jel jenom podle těchto hodnot. Mám ověřené dvě internetové stránky, které každé ráno zveřejňuji hladiny (R3,R2,R1,S1,S2,S3). Mají to i s komentářem a používají v převážně míře právě výše zmíněné indicie. Ještě jsem zapomněl na retracementní úrovně třeba nějakého většího pohybu, které občas berou taky v potaz. Jak moc dobře tyto hladiny fungují teprve testuji, zatím bych řekl tak střídavě oblačno.
Pro větší pracovní efektivitu s těmito hladinami si teď budu za pomocí kamaráda vytvářet prográmek, co mě ze zdrojového kódu internetových stránek stáhne pouze tyto čísla a ty vyexportuje do skriptu vytvořeného indikátoru. Takže tyto hladiny budu mít graficky zobrazeny přímo ve VT a budu si to pro hlavní páry denně aktualizovat. Pokud by se našel nějaký solidní, spolehlivý zdroj, myslím, že by to jako taková jednoduchá pomůcka mohlo dobře sloužit.
Až budu mít vytvořený nějaký program, určitě ho tady i se skriptem zveřejním, pokud by byl zájem. (tu)

Sdílet pomocí služby

Fajn, až něco budu mít, tak se s tím tady určitě pochlubím. Prozatím sem uvedu odkaz na ty dvě stránky, z kterých čerpám při určování těch zmiňovaných S/R.
Snad se tím nějak neprohřeším, proti diskuzním pravidlům těchto skvělých stránek...
www.easy-forex.com/en/Forex.Outlook.aspx
www.4ex.cz/index.php?body=komentare
Kdyžtak to zkoukněnte a napište, co si o tom myslíte. Zdá se mně, že ti lidi, co tam tyto čísla uvádějí, tak si na tom dávají dost záležet. Tak nějak jsem teď začal "sbírat" podobné stránky, takže pokud znáte na něco kvalitního odkaz, sem s ním... :)
Pro tvorbu toho prográmku bych chtěl mít k dispozici takových stránek co nejvíce a pak si nechat vyexportovat třeba jenom ty S a R, které se třeba dvoj a vícenásobně shodují. Ale toho už bych chtěl možná moc.... :)

Sdílet pomocí služby

Images,
prosím podívejte se do pravidel této diskuze. Neuvádějte prosím přímé linky na cz oborové stránky - jejich zobrazování je zablokované jako jedno z antispamových řešení, které umožňuje tomuto fóru poklidné fungování.
Děkujeme za pochopení,
Petr
Finančník.cz

Sdílet pomocí služby

Administrátor petr: Omlouvám se ten pokus o zveřejnění "zakázaného ovoce"... :-)
Sice je v tomhle prípadě asi každému logicky jasný, že se nepokouším o žádnou maskovanou reklamu, ale naprosto chápu a podporuju tohle automatické protiopatření.
Kdyby měl někdo zájem o ten odkaz, zkontaktujte mně na můj e-mail. Zrovna ta stránka nabízí velice ucelené komentáře a analýzy v mateřském jazyce, aniž by to člověka stálo jedinou kačku. Rozhodně se nejedná o žádnou komerci...

Sdílet pomocí služby

images
k těm psychologickým a jiným rovinám...takhle to používám já k určení profit targetu .když vstoupim do pozice nastavím limit na nejbližší hranici. obvykle je zajímavé, že tyhle hranice jsou +/- po 50 pipsech vzdálené od sebe. pokud se nemám dle čeho orientovat, určím je prostě po 50 pipsech (1,8800-1,8850 atd.), pokud je mám podle čeho určit, dělám to tak: určuju je podle míst, kde se trh na nějakou chvíli zasek a nechtěl v ttrendu jet dál.
Radost z obchodů
Tom

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...