Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

pietro
to nemá s MA nic společného..obecně platí, že se Pivot Point vypočítává jako: (H+L+C)/3..pak už následují jen různé "přívěsky" a vzorečky...vše co používám se odvíjí jen od ceny..Ještě existuje varianta Pivot Range: (H+L)/2..
SID

Odesláno

Side,
prosim te mohl by jsi nastinit jak si pozmenil ten Chande's TrendScore (AA Trend) vypada to hodne slusne .... dlouho hledam neco dobre na urceni trendu. Nasel jsem definice toho Chande's TrendScore a jestli to dobre chapu porovnava aktualni Close s close cena predeslych baru (od -11baru po -20bar) a pokud je aktualni close vetsi tak pricte urcitou hodnotu jinak ji odecte.

Pokud to ovsem nechces odtajnit tak to respektuji a chapu dal jsi tomuto foru mnoho (tu)(tu). Ja jen ze se mi ten indikator moc libi.

Mira

Odesláno

pietro
tak nějak... :)...klasický PP pro S/R pracuje se zpětnou vazbou (LookBackPeriods) a přidává notoricky známé vzorečky:

Resistance1:= 2 * PivotPoint - L1;
Resistance2:= PivotPoint + (H1-L1);
Resistance3:= 2 * PivotPoint + (H1-2*L1);

Support1:= 2 * PivotPoint - H1;
Support2:= PivotPoint - (H1-L1);
Support3:= 2 * PivotPoint - (2*H1-L1);

Tyhle stacionární PP S/R jsou dobré pro hrubou orientaci "v terénu" a všeobecná očekávání, ale mne holt lépe vyhovuje plovoucí varianta, která lépe mapuje momentální vývoj..a porovnávat plovoucí s klasikou, jak se trh vyvíjí vzhledem k S/R, to mohu konečně vždy.. :)
SID

Odesláno

Sid: hm, koukam na to, vypada to hodne zajimave. Diky za inspiraci. Zatim zustanu u pivotu a 1h Vegase.
Abych se taky trochu podelil - uvazuju nad nasledujici strategii:
Pivot breakout vs. pivot reversal na 15min grafu
mezi 8.00 a 10.00 naseho casu se hodne casto rozhoduje o smeru trhu. Rozhodnuti je vesmes udelane na nektere z pivotnich urovni.
1. podminka: musi existovat trend - tj. aspon 3 svicky za sebou jednim smerem
2. podminka: pivot reakce. Jedna moznost je reversal - musi nastat odrazeni ceny od pivotni urovne a musi tam byt candlestick reversal svicka nebo pattern. Druha je, ze cena projde skrz pivot (pak ze obcas vrati zpet k pivotu, ale odrazi se z druhe strany) - pak je to breakout.
3. Stopka se umistuje logicky (tj nad high/low s nejakou rezervou)
4. vystup - podle situace, pripada mi, ze trh dost casto jede po takovehle situaci az do cca 13.00 jednim smerem, vetsinou se zarazi na dalsim pivotu. Pokud nejsou na poradu dne dulezite fundamenty, je mozne postupne cekat na vystup az do pozdni NY session.

K tomu chci na NY session kombinovat vstup na dulezite fundamenty.
Drobnost - v pondeli kupodivu v posledni dobe fungovaly pivoty pocitane v 24.00 NYT, ostatni dny 24.00 GMT :)

Ta strategie neni z me hlavy, testuju to a zatim vypada slibne. Je relativne jednoducha, ale chce cit.

Odesláno

DarkMan
úplně jednoduše.. :)..stávající CHTS jsem rozšířil o dalších 10 period (původní začíná price -11 a končí price -20), takže od -11 po -30 a v systému používám ne cenu close, ale close Ha (Heikin Ashi). V sólo indikátoru jsem ponechal stávající verzi - TrendScore a přidal další křivku TrendScore1, kde je rozšířená varianta. Takže používám pro indikaci dva CHTS - jeden od -11 do -20 (price Close) a druhou od -11 do -30 (price close Ha). Aby se ti vyrovnaly hladiny, musíš do první stávající verze na konci skriptu zadat x (krát) 1,5...aby se hladiny Up a Down na grafu srovnaly. Nakonec do skriptu vepiš hranici nula (0)..třeba TSZero:=0; - průrazy hranice 0 a "usazení se" na hladině Up nebo Down jsou nejdůležitější..toť vše.. :)
SID

Odesláno

dzink
s tím souhlasím - mezi 8.00 a 10.00 naseho casu se hodne casto rozhoduje o smeru trhu. Rozhodnuti je vesmes udelane na nektere z pivotnich urovni... U těch stacionárních pivotů je mnohdy problém v tom co popisuješ, od jakého time se odrazit (ET nebo GMT nebo jiný)...Zatím se mi (mimo fundamentů) osvědčily dané pivoty a porovnávání (odchylky) od hladinového trendu..Hodinový graf se mi zdá pro hodně volatilní FX dost hodně (nemluvě o 4 hod.). Ale asi to tak styl a la Vegas vyžaduje..Pořád se spíše přikláním k 15 min. grafu nebo 30 min., i když ideálem by pro mne byly tak 3 svíčky do hodiny (20 min. graf). :)
SID

Odesláno

Sid: pivoty jsou na 15min grafu. Na 1h grafu mam orientacne weekly pivoty, tyhle urovne je taky treba hlidat.
Vegas je zalozeny na trochu jiny myslence - je to strategie na strednedoby obchodovani. Pivoty jsou klasicky daytrading. Je fakt, ze na Vegasu proste obcas chodi obchody okolo a clovek jenom sedi a kouka - coz mi nevyhovuje. Navic ty otevreny pozice prez noc a prez vikend... jde mi z toho vzdycky mraz po zadech. Proto hledam dal, jinak bych uz spokojene Vegasil :)) Vegas mi potvrdil, ze to jde a ze to zvladnu. Naucil jsem se i dost o psychologii. Ale neni to bohuzel uplne ono.

Odesláno

DarkMan Dnešní sbírání medu (i když ještě není den u konce) vydá tak na skleničku, oproti včerejšímu hrnci..:) Připojuji slíbené grafy systému (AA trend je to nazváno jen proto, abych to měl vpředu v seznamu AOS). Na cable 60 min. a 4 hod. je to trochu dlouhé a méně přehledné...Systém je koncipován spíše pro 15 a 30 min. grafy. Pro delší grafy - 1,2,4 hod. jsem zkusil jinou modifikaci - periody 25,50,100 a 200 jsem nahradil jedinou - plovoucí perioda 100 a přidal Fibo úrovně (v tradičních hodnotách). Musím uznat, že v tomto systému "Fibo má cosi do sebe" a snad to může zdárně konkurovat i Vegasovi.. :). Každopádně pokud pojedu na delší grafy nad 1 hod., budu používat spíše Fibo úrovně. To je ta druhá sada obrázků.. SID

1519

1520

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...