Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím, mám tu dáreček který jsem dnes objevil. Je to z VT fora, docela nový systém, který mě zaujal svou koncepcí. je to něco uplně jiného, než na co jsem tu byl celou dobu zvyklý. Systém má údajně 90% úspěšnost!!! Tahle úspěšnost je prý podmíněna velikým stoploss a malým profittargetem (stopka 75 pips a target 14pips), funguje prý na 5M EUR/USD a je ziskový navíc s velkým RRR. Tak nevím, určitě to ale stojí za vyzkoušení. Radost z obchodů Tom

1479

Odesláno

Dobre rano.
Rad by som nadviazal na strategiu, na ktoru odkaz do vlakna Komentare a tipy.... vcera vlozil Dute, odskusal galant a prelozil sabal. Neviem ako ju nazvat, no mozno podla autora NWRK.
Preklad od sabala:
--------------
Základem je, že si musíš určit bod A a bod B a to na 1 minutovém grafu
1) Při long trhu
Bod A je otevírací cena první svíčky po datech
Bod B je uzavírací cena poslední up svíčky, po které následuje svíčka down.

Do trhu vstupuješ na první svíčce, která prolomí hranici nebo uzavře nad bodem B nebo pod bodem A. B=long, A=short Stoplossem je v tu chvíli bod na druhé straně (B pro short, A pro long). Tvůj profit by měl být minimálně tak veliký jako rozdíl mezi bodem A a B.

2) Při short trhu je to přesně opačně

Strategie se zdá být nejlepší pro následující data: NFP, FOMC, Trade Balance, interest rate statments, consumer price index, and gross domestic products. Jiný data obchoduje s 75% targetem (75% mezi A a B).
------------
Este tam je definovany vystup, len to som sa pokusil prelozit sam a z mojou znalostou angl...: exit je na close tretej sviecky nad B (long), resp. pod A (short).

Vypada to zaujimavo, len neviem ci je dostatocne velky PT rozdiel medzi A a B, ked tento rozdiel predstavuje aj SL. Prosim Vase nazory.

Odesláno

To jano:

tiež mi je zrejmá "slabina" tohto spôsobu obchodovania a tým je relatívne malý PT (v lepšom prípade je SL:PT= 1:1). Autor však obchoduje 8 lotov na jeden obchod, takže aj 5-10pipsov zisk je celkom zaujímavý. Pre nás však by toto nebolo najlepšie riešenie (aspoň si myslím). Ja by som túto metódu skôr používal predovšetkým na určenie vstup a SL prípadne na moment otočenia pozície tesne po fundamentoch, ale PT by som určoval nejakým iným prístupom napr. na R/S úrovniach.
V každom prípade však túto metódu budem testovať, a ak dospejem k nejakým zaujímavým výsledkom, dám ich na sklo.

Odesláno

galant:
aj ja som rozmyslal odladit vstupy podla tohto systemu, pretoze s tym mam vzdy najvacsi problem. Ale po takom US CPI ako tento tyzden by bol rozdiel medzi A a B dost velky, nie? A ak by to slo vzdy up, bez nejakej nasledujucej down sviecky, kedy vstupis?

Odesláno

Jano:

osobne som si US CPI na grafe nevyhľadal, ale na www.strategybuilderfx.com/forums/showthread.php?t=16540&page=11&pp=8 autor dal na sklo svoj obchod po US CPI. Podľa obrázku a toho, čo tam napísal, obchodoval na obidve strany tzn. prerazilo mu to najskôr bod A, dosiahlo PT (10pips), následne sa to otočilo, prerazilo bod B a pekne šlo nahor. Spolu sa dalo spraviť 60pips (podľa autora).

Rozmýšlal som aj nad tým, čo ak by trh išiel stále nahor bez down sviečky. Na 1minútovom grafe je dosť malá šanca, že sa celý pohyb zrealizuje plynule len jedným smerom bez korekcie (traderom by odpadli ruky od neustáleho klikania :D). Takže skôr či neskôr príde sviečka opačná. A čím dlhšie robí trh pohyb jedným smerom (vzdialenosť medzi A a B je väčšia), tým dynamickejší trh je ( a jednoznačnejší) a to je voda na náš mlyn. Máme veľkú šancu, že trh už vie kam má ísť. A po takom silnom pohybe a korekčnej sviečke je veľká šanca, že to ešte nasadeným smerom bude pokračovať.
myslím, že práve timeframe je kľúčový (1 minúta). Zachytiť pohyb na začiatku (rádovo pár minút po ohlásení dát) a zároveň zvýšiť šance na odhadnutie smeru pohybu.

Martin :)

Odesláno

galant:
tam som sa dostal, ale musim to vyplnit vsetko? Pretoze dalej mi to nevzalo, vratilo ma na zaciatok.

The following errors occurred during your registration:

* The string you entered for the image verification did not match what was displayed

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...