Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

herman:
otázka je, co je to přijatelný stoploss.Já testuju 30 pips na 15min grafu cable. Jde o to, že rozdíl mezi výdělkem s PSAREM(který bych získal, kdyby mě trh nebvyhazoval tam kde nemá) a reálným výdělkem byl za ty tři dny jedna třetina = 100pips. To rozhodně není zanedbatelné. Stojí ty nervy za ty prachy, nebo ne? Bude to takhle skvěle fungovat i dobudoucna?-čert ví. Zkoušel to vůbec někdo tady (nějaký ten čert, který to ví:) )? Rád bych to věděl kvůli tomu, jestli to má cenu zkoušet-pokud to zkoušel někdo přede mnou a nešlo mu to tak asi moc ne.
Každopádně děkuju za návrh
Tom

Odesláno

to euforos:Ide o to,aby si nehladal zlaty gral.Nejaky univerzalne fungujuci SL neexistuje.Je to na tebe,kde si stanovis hranicu straty,aku si ochotny akceptovat.Niekedy ta vyhodi zo ziskoveho obchodu,inokedy ochrani od obrovskej straty.Je dobre,ked ta druha moznost prevazuje.

Odesláno

To euforos:

Ako písal herman, je to len na Tebe, akú veľkú hranicu pre stratu si stanovíš. Musíš do tejto hranice zahrnúť nie len veľkosť Tvojho účtu (aby to účet v prípade maximálneho drawndownu ustál), ale predovšetkým vlastnú psychiku, aby si sa dokázal zo straty (napr. ako píšeš 70pips) otriasť a vstupovať ďalej do obchodov podľa svojej stratégie. Takže to, či stojí za to testovať stratégiu, kde SL je 70pips, je na Tvojom rozhodnutí. Ak takáto stratégia vykazuje z DLHODOBÉHO hľadiska zisk, tak určite stojí za testovanie, otázka je, či je vhodná práve pre Teba. Na to si musíš odpovedať sám.
Ja prevažne obchodujem podľa FA a v priemere SL (základný) na jeden obchod je 53,8pips. Zo začiatku som mal tiež obavy, či takýto SL dokážem psychicky zniesť, ale z obchodu na obchod sa to len lepší.
Osobne so PSAR skúsenosti nemám (okrem pár pokusov na deme), ale ak podstatne zvýšil efektivitu Tvojho systému, tak ho testuj ďalej, aby si získal výsledky aj z dlhodobejšieho hľadiska a nie len za posledné dni, kedy bol trend na všetkých hlavných menových pároch vďaka slabému doláru veľmi silný.

Veľa úspechov :)
Martin

Odesláno

to galant:
díky moc za názor. přemýšlel jsem o tom a udělám to kompromisně. Stoploss striktně podle psar je nad moje psychické možnosti:) a minulý týden to mohla být jen náhoda. Navíc někdy systém hlásí vstupy(správně) i když psar ukazuje protitrend a v tomhle případě ho nemůžu využít k určení stoploss (když je uplně na druhé straně svíček). Budu to dělat tak, že první stoploss bude -30pips nebo hodnota psar(pokud bude udávat stoplos menší než 30 pips). Posouvat stoploss budu nejdřív na nulu (při zisku 25pips) a pak po hodnotách open nové svíčky - 20 pips a ke konci trendu podle hodnot psaru, pokud budou ukazovat menší než -20pips-tak bych z toho měl vyždímat každý pipsík. Pokavaď mě to vyhodí předčasně, není problém na dalším signálu na trend znova naskočit.
Děkuju a
hodně radosti z obchodů
Tom

Odesláno

Euforos Indikátor Zero Lag s Fibo Stochastic posloupností je dost dobrý indkátor na určování změn trendu přes SSUp a SSDown. Protože ZLS pracuje se stejnými hranicemi (překoupenost/přeprodanost) jako Williams (%R) - tedy 80 a 20, lze ZLS i účinně kombinovat s %R.. Pokud se zapojí linie ZLS a SS(crossy) vznikne i dost silný AOS. Dobré je nastavení smoothing faktoru na periodu 30 a použít to na 15 min. a 30 min. grafy..."Cross" skript pro AOS přikládám. :) SID

1446

Odesláno

po dlhsom case znovu trochu prispejem zberacom systemov a aj ostatnym :) pre svoje potreby som zhotovil PD na 1-3 pozicie po sebe v jednom smere.je mozne si kedykolvek dorobit aj viac. :) taakze funguje asi takto(aneb FAQ :) ). 1.)spread sa odpocitava az po uzavreti pozicie. 2.)nastavenim Lot Size 2 a Lot Size 3 na 0 dosiahnete to ze system druhu a tretiu poziciu ani nepocita ani neotvori 3.)nastavenim hodnot Lot Size 1-3 menite len hodnotu pre vypocet ale system nebude otvarat take velke loty ako nastavite.toto je potrebne nastavit v "Edit trading system properties" to by bolo asi tak vsetko. PS: videl som tu pred par dnami cloveka menom rhombic1 pohravat sa s myslienkou crossu dvoch MA of RSI.tak som to nabuchal do tohto systemu(a samozrejme cosi pridal).on sam stale pisal nieco o volatilite,tak ju tam ma(te).zaroven chcem pripomenut ze s testovanim som sa netrapil a je to len ukazkovy priklad na ktorom vidiet vyuzitie tohto PD a ktory sa da bez problemov upravovat podla vlastnych potrieb.staci len zmenit vstupy a je to. :) a este sa chcem ospravedlnit za to ze ho(ten PD) sem davam tak neskoro lebo ja sam sa vytesujem z jeho funkcnosti uz cely mesiac (td)

1448

Odesláno

Zdravím Můj příspěvek je pro ty z vás, kteří ještě blíže neznají systém MAROC. Na obrázku je možno vidět období od 6.3.-15.5. , kdy za zmíněné období AOS udělal bezmála 1600pip. Hraju si s DMI*PSAR, ten mi dává kolem 1100pip, ale s tím rozdílem, že nemá tak jako MAROC na můj vkus docela velké propady. (největší propad kolem 50 bodů a to během otevřené pozice, po uzavření je mírně v plusu) O co mi vlastně jde ;) ? Jde mi o to, jestli by nějaká chytrá hlava nedokázala do profit displeje implementovat exponential MA (hodně rychlý), který by při protnutí Profit linie ze spodu nahoru systém bloknul a zabránil mu v obchodování a při protnutí PROFIT linie ze shora dolů by mu opět povolil obchodovat. Netvrdím, že při programování to půjde přesně takhle, ale nějaká oklika tam jistě je. Pokud se to někomu z vás podaří, slibuju, že se na vaše zdraví půjdu ožrat! ;) Pokud by systém takto fugoval, zabránilo by se tím jeho nešvaru a to na můj vkus velkým propadům při bočním trhu, v praxi by to znamenalo navíc 500-800pip + fakt, že by šlo investovat větší množství kapitálu, díky nízkým propadům. Současný PROFIT displej by tak vlastně byl jako jakýsi indexPIP s MA (do PD jsem se pokusil zakreslit MA a protínání PROFIT linie, prosím o schovívavost), skutečný PROFIT DISPLAY by bylo nutné nadstavit nad tento :) Na obrázku je vidět systém v akci na 15min grafu GBP/USD (5000). Systém je nastavený na hodnoty (32) (0,0004) (33) (120) (4) (28) (38) (65) V příloze máte systém. kontakt na mě rhombic@seznam.cz

1454

1455

Odesláno

zabudol som este na jednu dolezitu vec!!! tento PD ukazuje hodnoty spravne len ked zatvarate pozicie pri otvoreni opacnej pozicie.pracuje totiz len ked je nejaka pozicia otvorena.to znamena ze nepocita s tym ze nebude otvorena ziadna pozicia.toto by som sa mozno pokusil dorobit v najblizsich dnoch.uvidim ako mi zostane cas.no a ten AOS do ktoreho som to naplacal je len tak narychlo nastaveny na 30MIN na cabel(jedine tam som ho mal spusteny)

Odesláno

Omlouvám se za vícenásobné postnutí příspěvku, zlobilo mě připojení :( Prosím moderátora o smazání obou příspěvků, před příspěvkem s obrázkem :)

Jelikož v grafu nyní spatřují při chybách AOS spíše problém se správným určením trendu než s bočním trhem, dovoluju si navrhnout variantu č.2, která by zřejmě mohla získat víc pip, ale je to na zvážení!

K samotnému programování na PROFIT DISPLEJ:

konzervativní varianta č.1:
1. při protnutí MA-čkem ze spodu nahoru = uzavření pozice
2. při protnutí opačném, ze shora dolů = otevření předešlé (uzavřené) pozice
3. v případě, že MAROC během bloknutí (MA nad PROFIT LINIÍ) generuje opačný příkaz (např. bloknutí zavřelo "buy" a během blokace došlo ke generování "sell" = po odblokování neplatí bod 2., ale 3. - Dojde k otevření "sell")

agresivní varianta č.2 (systém jede pořád, zjišťuji, že problém není volatilita a boční trh, ale občasné špatné odhadnutí trendu):
1. při protnutí MA-čkem ze spodu nahoru = reverse (otočení pozice)
2. pokud po bodu 1. dojde ke generování příkazu, povolit v případě, že je odlišný od otevřené reverse pozice. V případě, že se jedná o stejnou pozici jako otevřená reverse pozice = žádná reakce, ponechání stávající pozice.
3. při protnutí opačném, ze shora dolů = ponechání stavající situace, nereagování

Odesláno

dávám v šanc jeden svůj nápad, snad to někomu pomůže. Je to indikátor vstupů (není to aos) na základě centre of gravity indikátoru. Třeba s tím někdo něco zajímavého udělá.... Radost z obchodů Tom

1458

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...