Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Houlobek: uvažuji následovně > rozpitvat repor ve vztahu k ceně na grafu. Vůbec nevadí že se jedná o týden straá data. pokud zjistím na jaké ceně nakupují / prodávají ti velcí, tak mi to pomůže s určením silných S/R úrovní. DavidF

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

timd: jestli můžu, zkus najít primární souvislost COT vs. komodita EUR FX vs. EUR/USD (spot).

24.04.2006 10:48
Obchodníci věří euru

Podle v pátek zveřejněného reportu Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zvýšili obchodníci své sázky na to, že euro v nadcházejícím období vůči americkému dolaru posílí. Rozdíl mezi počtem otevřených dlouhých pozic hedgeových fondů a dalších velkých spekulantů vůči otevřeným krátkým pozicím stejné skupiny obchodníků na euru dosáhl v posledním sledovaném týdnu končícím 18. dubna 55 342 kontraktů. Tento počet čistých otevřených dlouhých pozic se tak zvýšil ze 41 630 kontraktů z týdne předcházejícího a zároveň dosáhl nejvyšší úrovně od listopadu roku 2004. Někteří obchodníci berou data CFTC vztahující se k trhům s měnami trochu s rezervou. Dané údaje totiž zohledňují otevřené pozice pouze u futures kontraktů na burze v Chicagu, kdežto s měnami proběhne mnohem více obchodů na spotovém trhu. Řada průzkumů provedených přímo burzou však odhalila, že data CFTC mají i u měn svou váhu a velmi dobře dokládají sentiment na měnovém trhu.

Odesláno

blackpetr
s tou myšlenkou už někdo taky koketoval..dokonce je na to systém, kdy kupuješ minutu po celé (podle daného trendu), cca 50 minut to držíš (samozřejmě pokud je trend) a pak to prodáš pět minut před další celou.. :)..lidi holt zkoušejí všechno.. :)
SID

Odesláno

To Sid:
Tak mám člověče asi smůlu s tím EIT, nikde jsem ho na VT foru nenašel a když jsem se po něm ptal:
Has anybody got the Instantenous trendline indicator programmed for VT?
Thanks a lot
Tom

admin mi na to napsal:
Hello,

No, I do not believe so. Also, this is a proprietary indicator if my understanding is correct. So, even if a user were able to code it into VTtrader I could not allow their post due to copyrights. I apologize for any inconvenience this may cause.

Regards,
Chris

Side, ty jsi tady ale o něm psal a dával jsi na sklo i kus kodu (bohužel jsi nenapsal co znamená ALPHA), jsi si jistý, že bys nevěděl jak na to?
Prosimprosimsmutněkoukám ;)
Tom
PS:tak mě napadlo, že používám tykání. Snad to moc nevadí. Kdyby ano, prosím řekni mi to.

Odesláno

euforos
napiš mi číslo stránky, kde jsem to dával..možná si to připomenu..už mám v tom trochu hokej...jasně tykej, lépe se říká ty vole než vy vole.. :)
SID

Odesláno

To Sid
Jsem štastnej jak blecha, normálně jsem to tam teď uplně nechtěně našel. Koukal jsem po indikátorech uplně jiných...
Promiň, že jsem tě s tim tak votravoval-ten obrázek co jsi tady ukazoval byl moc krásný na to, abych si nechal zajít chuť na testování EIT.
Ať se obchody daří.
TOM

To ALL:
Dnes jsem skombinoval Hull MA a LRMA a dost mě překvapilo, jak krásně to ukazuje svými krosy místa na vstup. Do pohybu se naskočí dost rychle-skoro nulové spoždění! Problém je ten, že jsou to moc citlivý indikátory a při výkyvu hlásí opačnou pozici dřív než je pohyb u konce -useknou to moc rychle. Já jen, kdyby to někdo chtěl zkusit taky.... Možná to tady všichni znáte ( a tímto se omlouvám pokud s tím zbytečně spamuju sklo), ale když mě se to tak líbilo, že jsem na to prostě nemohl neupozornit:D.

Krásné zážitky z obchodů i hledání cesty

TOM

Odesláno

euforos
HMA a LRMA jsou dost dobré odvozeniny MA, ale záleží v jaké periodě a na jakém min. grafu je používáš..citlivost lze odstranit přidáním "ne MA" indikátoru pro trendy...Aroon, CCI atp..
SID

Odesláno

to Sid
teď jsem na to koukal a vypadá to dobře (filtrovat tu chci přez Juice a/nebo Kaleidoskop). Koukal jsem na cable 15 min graf. S periodama jsem si zatím nehrál, ale i ty co sou tam defaultně dávají dobrý výsledek.

To co navrhuješ ty taky ověřím, neradno nedat na úsudek tak zkušeného tradera.
Tom
PS: Teď jsem asi měsíc hledal tvůj svatý grál (dost naivně:)), tohle by mělo být (aspoň na první pohled) to pravé PRO MĚ. Když jsem si počítal, jen tak od oka, jak by to co chci teď naprogramovat otvíralo a zavíralo, tak by to bylo jasně ziskový (aspoň kam až sahá graf ve VT).
Naprogramuju to, udělám měsíc dva testů a pak vám systém hodím na sklo, i s výsledkama v pipsech.

Odesláno

Pekny den vsem..
Rad bych se zacal venovat nejakemu systemu, ktery by mi umoznoval pracovat s max.5 min. grafem, tzn. vyhovuje mi obchodovani priblizujici se skalpovani. Zkousel jsem Woodieho, ale nevyhovoval mi. Mohl by se nekdo ze zkusenejsich s podobnym zpusebem obchodovani podelit o sve zkusenosti , popr. mi doporucit system, ze ktereho vychazel nebo ktery obchoduje.
Diky Mirek

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...