Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám prosbu možná spíše pro programátory, chtěl bych zadat do scriptu následující funkci:

Potřebuji ze dvou si opačných hodnot dostat výsledek, kdy je rozdíl těchto hodnot největší. Jestli toto lze nějak udělat.
Díky za radu forexáci.

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Udělat lze leccos, například v MT4 je funkce MAX a taky lze použít pole pro zápis různých hodnot, které pak budeš porovnávat. Ale mám takový dojem, že máš na mysli skript pro VT, že? Pak musíš zapsat cosi v tomto smyslu:
if(a-b>ref(x,-1), x:=a-b, ref(x,-1));
Snad jsem tě pochopil správně
Milan

Odesláno

To Volf

Díky, velice jsi mi pomohl, no a mám tedy ještě jeden dotaz - když už jsi na drátě :), jak zapsat:

Mám jednotlivé ceny - svíčky - a chtěl bych porovnávat hodnoty vždy posledních dvou mezi ssebou.

Je mi jasné, že vše (skoro) jde nějak udělat, ale v tomto jsem trochu trubka :D

Díky

Odesláno

[bold] Nakupujeme v trendu [/bold] Když jsem tak pročítal prognózy dalšího vývoje měn, čekají nás u některých párů pravděpodobně krátkodobé a střednědobé trendy. Někdo vyznává Vegas tunel, např. Volf jede na Breakout (Hans123) a další mají jiné postupy. V poslední době "minitrendů" (mimo tradičních fundamentů) se mi osvědčil systém, který respektuje daný trend a je založen na Trailing Stopu (TS). Bylo by ale málo otevřít jen jednu pozici podle TS a čekat na další. Příkupy, když je trh v trendu podle TS, se dají řešit různě. Zvolil jsem příkup úplně triviálním crossem dvou MA v periodě 10 (jeden MA jako Simple a druhý Expon.). Systém je doplněn navíc nastavitelným Trailing stopem. Výsledky za poslední týdny jsou více jak uspokojivé a proto nabízím tento systém k otestování. Používám nastavení na 30 min. grafu, TS na Manual 0,005 a Stop na 0,005 (50 pips). AOS je určen pro hlavní páry GBP/USD, USD/CHF a EUR/USD. Na cable a franku má výsledky zatím nejlepší. Pohrát si může trader s nastavením jak TS (v modu manual), tak i s volitelnou stopkou, pokud chce obchodovat na jiných min. grafech. Pokud se změní trend (viz lišta dole) jsou obvykle otvírány dvě pozice (dva loty) v daném trendu krátce za sebou, příkupy pak po jednom lotě...Obvykle, když je otevřeno více lotů, a lze očekávat nějakou změnu a už je dost "nahrabáno", s opatrnosti nejstarší pozice postupně ručně uzavírám - vrabec a holubi... Profit Displey je nastaven na standardní loty, pokud chce někdo nastavit PD na miniloty, nechť si nastaví (nahradí) ve skriptu na řádku: DP1size:= 1; {for Mini O,1 or Name_of_LotSizeValue} jedničku číslem 0.1 (rada pro nováčky). Na obrázku je 30 min. graf cable a franku a přikládám i skript pro tento AOS...Připomínky a návrhy na úpravy nebo vylepšení tohoto AOS s povděkem kvituji.. :) SID

1181

1182

1183

Odesláno

Side,
tak to je konecna resp. posledna verzia tvojho predosleho zaheslovaneho lsr systemu?, vidim, ze je bez cci filtra, to sa neosvedcilo, alebo je to tvoja tajna zbran? ;), ...ten pd moc hezkej...., proc ja houska byl za skolou, kdyz jsme brali fortran, cobol... :)

Odesláno

Gogo
Verzí a la trend je více, to je ta základní.., tzv. Supertrend (CCI v periodě 50 a jeho oscilace kolem 0 a hranic +100 a -100) jsem nezavrhl...Filtr CCI je zde jen nahrazen přidáním dalšího volitelného TS..v hlavě se mi (přes zachycení trendů, jejich změnu a využití příkupu v nich) rodí další, kterou jsem pracovně nazval - Koza dojí krev. :).
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...