Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Peknz vecer
nekde na vasich strankach,ktere se mne mimochodem libi,jsem nasel ye
jsete uspesne prsel na trejdovani e/mini rusel 2000.
Ja obchoduji YM a zda se mne posledni dobou ze casto straci volume,tak
jsem chtel vyzkouset prave russel .
tak se chci zeptat zda russel funguje podobne jako YM a jaka je hodnota
jednotliveho bodu,a jak se VAm tento trh libi.
Zvazoval jsem to jako alternativu meho YM.
Predem dekuji za odpoved

Odesláno

Dobrý den,

tato sekce diskuse se vztahuje k forexu, nikoliv ke komoditám. Příště prosím vkladejte komoditní dotaz do sekce FUTURES. Navic Vas dotaz nema nic spolecneho s Indikatory a obchodnimi systemy - coz je nazev tohoto vlakna. Na tomto serveru se snazime maximalne dodrzovat urcity rad a poradek, aby se zbytecne ostatni v diskusi neztraceli a kazdy nasel presne to co potrebuje.

Russell skutecne funguje temer totozne jako YM, avsak ma vetsi pohyby a vetsi denni rozpeti. Pokud mate funkcni strategii na YM, pak by mela bez problemu fungovat i na Russell. Pouze je treba pocitat s vetsimi stop-lossy a vetsimi ztratami. Adekvatne vsak i s vetsimi zisky. YM bych doporucil spise novackovi, ktery se potrebuje ucit tradovat a neztracet moc penez. Russell je jiz trochu zivejsi a dravejsi. Jinak ja obchoduji pouze Russell a nedam na nej dopustit.

Zdravim,
Tomas
FINANCNIK.CZ

Odesláno

Člověk je pár dnů mimo a nestačím koukat na "novinky" :).
K systému, který jsem tady před pár měsíci popisoval, a který tak částečně "odhalil" nick namodro, ano pracuje i s horizontálními a vertikálními posuny grafu - to ale trvalo..:-). Ale to je běžná pomůcka traderů (mimochodem proto a právě proto, taky tyto funkce HShift a VShift některé upravené MA obsahují !!). Účel těchto funkcí je ale většinou úplně triviální - signalizuje bezprostřední minulost s možným navozením pokračování. Bylo by ale nelogické se řídit jen těmito signály. Ale zcela určitě není založen na zpětném vstupu a výstupu na pozice...Proto systém obsahuje i další indikace (MAFA,KAMA,BB,GHilo,Swift,TL atp.), které mají, vzletně řečeno, potvrdit onu minulost v budoucnosti. Pokud si pročtete zpětně příspěvky, vždy jsem uváděl nutnost ručního výstupu (méně už tak vstupu na pozice). Jsem bohužel zvyklý v těchto zeměpisných šířkách, že když někdo něco zcela nepochopí, je to málem nazváno podvodem, aprílem atp...
Nevím kdo tady použil poprvé termín "svatý grál" - ten opravdu neexistuje a existovat ani nemůže. Pořád ale budu tvrdit a tvrdím, že kumulací těch správných indikací, včetně fundamentů a MM, lze dosáhnout na FX kladných výsledků- toť vše. :)
SID

Odesláno

To sid:

Aprilem se tady nazival ten system co uvolnil namodro, hodne lidi cekalo na tvoje vyjadreni vcetne me sice ne vsichni ale troufam si rict ze vetsina. Ja tusil ze ty podle toho tveho systemu obchodujes uz jen proto ze jsi vlastne dal prvne vedet o tom tvem v systemu ve vlakne moneymanagment kde jsi reagoval prave na slovni spojeni "ze svaty gral neexistuje" a trvalo najeky cas nez si ukazal prvni grafy proto si nemyslim ze by jsi psal tak seriozne kdy to byl stejny april jako od namodra :) ale i jemu velke diky za rozsireni obzoru (tu).

Jen by me zajimalo jak se da ono posuniti MA dozadu vyuzit, ale pokud to nechces ventilovat tak na to prosim zapomen :)

Jinak diky za tvoje prispevky vzdycky me to nakopne makat na sobe (tu).

Mira

Odesláno

To DarkMan
Vyjádření tady je. Využití HShiftu resp.VShiftu, konkrétně v MA, je úplně jednoduché. Zadej si do grafu "normální" MA a k tomu MA se stejnou periodou (ale s upravenými HShifty a VShifty) a zkoumej jejich souvztažnost. Ale ono to obecně není jen o takto upravených MA, podobně se dají upravit i jiné indikace. Např. PSAR je tradičně prezentován s hodnotami 0,02 a 0,2, ale když si k takovému PSAR přidáš další dva PSAry s hodnotami např. 0,09 a 0,04 a další např. s 0,005 a 0,01 - získáš úplně jiný pohled na konkrétní situaci na trhu - a votom to je. :). Hledání cest v úpravách (kumulaci) indikací, v jejich jiném nastavení atp. Když jsme u MA, typickým příkladem je zažitá formule o crossech (protnutí) řekněme u EMA21,34 a 55. Obecně platí - vstupovat při cross a vystoupit při crossu opačném. Když to ale člověk používá v klasické a obecně zažité formuli, brzo asi spláče na výsledkem..Když ale kumuluješ tyto tři EMA, řekněme s HMA nebo s T3MA a používáš je jako vypínače/zapínače pro zmíněné tři EMA jsou výsledky daleko uspokojivější..A takových příkladů je hafu..
Když jsem před měsíci vytvářel indikátor SID9MA, taky jsem měl zprvu zato, že je to ptákovina. Ale pak mi tady nick VachnikD pomohl dotvořit úpravu HB - a ono ejhle, funguje to celkem dobře.
Mám vytvořený další vlastní indikátor(který jsem dopilovával), ale člověk má pomalu strach to tady dávat v ČR k dobru, aby nebyl označován za šarlatána.. :). Protože bohužel v této kotlině platí, že každá dobrá věc je po zásluze potrestána.. :)
SID

Odesláno

To SID:
napísal si: ...bohužel v této kotlině platí, že každá dobrá věc je po zásluze potrestána... Musím Ti dať za pravdu, že to platí nie len na západ od rieky Moravy, ale aj na východ :S Nič to však nemení na fakte, že aj kvôli tým pár ľuďom, ktorý majú skutočný záujem uspieť na FX sa to oplatí. :)
Momentálne testujem Tvoj systém založený na TSL. Zatiaľ skúšam nastavenie, ktoré si dal ako preddefinované a skúšam to na 10 min grafe. Môžeš mi ale vysvetliť, čo si myslel vetou:... Ve směru trendu reaguje TSL vždy dobře a změny směru vyrovnávají právě dílčí TSL navzájem... Celkom mi to nie je jasné. Dík.

Odesláno

TO Volf

Dekuji Ti za testovaci feedback a soubor na Hans123 breakout system. Potrebuji si jen usporadat myslenky:

1] Jaky je rozdil mezi Breakeven SL a Breakeven Level?
2] Lisi se nejak Breakeven SL a Initial SL?

Diky.
GLADER

Odesláno

To Galant
V tom TSL byla použita jako vypínač/zapínač cena (Pr), ve smyslu Pr>Tr nebo naopak. Čtyři různé hranice Delta (jedna optimum a tři manuální) kopírují vlastně danou situaci a v pokud je situace v trendu reagují dobře. Změny směru trendu nezachytí každý TSL okamžitě, jeden-dva pokračují v nastaveném trendu (jdou tedy do ztráty), ale další dva (nebo tři) zareagují, vypnou se a zapnou do opačné pozice a tím kompenzují případné ztráty z předchozích TSL.
SID

Odesláno

To vladko11: zadej si slovo vachid do vyhledávání tady v této diskusi a určitě najdeš systém i jeho autora :-)

To SID ad. a: zajímavá myšlenka s tím H & V Shiftem. Vlastě pomocí těchto proměnných můžu výsledný MA posouvat po grafu nahoru a dolu vždy o zadaný počet svíček. Ale to nic nemění na tom, že výsledná hodnota MA je vždy stejná jako v případě kdyby H & V shift byly 0. Vrtalo mi hlavou, že šipky co označují vstup do pozice jsou vždy na té svíci která je v trendu poslední (případ prodeje). tím je to vysvětleno.

To SID ad. b: Půjčil jsem si knihu Řízení rizika a finanční inženýrství, nejsi shodu okolností spoluautor (autor)? (jen pro zajímavost)

DavidF

Odesláno

To Sid

Ako dlho by sme ta museli ziadat a prosit aby si am poskytol ten Tvoj AOS co Ti funguje? ;) Samozrejme ze ak to niekomu vadi - nech si ho nestahuje a nech podla neho nerobi to je jeho vec. Ak staci na to poslanie jedno - prosim ;) tak teda prosim. Ved ked uz idu tie vianoce. A ako bolo na dovolenke? Vycital som tu ze si bol v Egypte.

ZAtial dakujem

a P.S.: Vazne prosim ;) ;)

Odesláno

Side,
já myslím, že tě tady nikdo neoznačuje za šarlatána. Naopak, domnívám se, že většina z nás, kteří jsme v této diskuzi, je ti vděčná za know-how, které jsi sem poskytl, za články o forexu, za různé rady a připomínky - a osobně jsem ti za to už několikrát děkoval a znova děkuji (tu).
Jiná věc je tvůj zázračný systém. Já jsem poměrně dlouho zvažoval, jestli to sem mám takhle dát. Jednak proto, že to není úplně z mé hlavy, jednak proto, že, jak jsem psal o kousek výše, mne osobně to o pěkný kus popostrčilo dopředu a v konečném důsledku to byl pro mě obrovský přínos. Na druhou stranu ale z některých příspěvků neustále cítím tu úpěnlivou snahu po zázračném systému, který za člověka všechno vyřeší, a protože ze svého okolí znám několik lidí, kteří podobné nesmyslné vizi naprosto zbytečně obětovali čas, peníze, rodinný život a normální obyčejné lidské štěstí, usoudil jsem, že prostě už to stačilo. Proč by měl někdo investovat svou námahu do něčeho, co neexistuje, když ještě k tomu je na webu spousta detailních popisů naprosto reálných vysoce profitabilních systémů, které dávají k dispozici dlouholetí úspěšní obchodníci zcela zdarma! Samozřejmě chápu, že, jak napsal Tomnes, přesto budou dál existovat zoufalci, kteří místo poctivého sebevzdělávání budou dál doufat v nějaký zázrak spadlý z nebe. Koneckonců, dobře jim tak.
Takže tím bych za sebe diskuzi kolem svatého grálu považoval za ukončenou... :)
Ještě jednou díky za vše a
Happy trading :)

Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...