Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Sid:
Prosím, jak převedeš jednotlivé grafy do jpg.? a je možný, aby v tom obrázku byla uložena celá jeho délka a ne jenom část,která je vidět?
Jinak se pomalu začínám orientovat alespoň z části v určitých indikátorech, tak snad budu moct již brzy toto forum obohatit něčím zajímavým :).
Díky
Pietro

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Pietro
Grafy tady používám občas pro demonstraci příkladu. Monitor "vyfotím" přes Screen Shots a potřebnou část vystřihnu v jednoduchém Irfan View. Do obrázku mohu dát to, co vidím na celém VT grafu.
SID

Odesláno

Woodieho CCI tak jak ho pouziva Woody je v priloze - je treba ho prejmenovat na priponu .vtscr :) Osobne bych asi dopoucil ho obchodovat na 30min grafu, Forex je trochu jinde nez trhy co obchoduji lide okolo Woodyho. dzink

129

Odesláno

Získal jsem jeden zajímavý AOS, který pracuje na principu velmi dobře identifikujícího grafu Fisher Transform (někdy označován jako Ehlers Fisher Transform - zkráceně FISH). Pro zájemce o bližší popis a princip grafu viz stránky: http://www.linnsoft.com/tour/techind/fish.htm Na Fisher Transform graf (vznikl koncem roku 2002), který je dnes vysoce "módní", přísahá mnoho FX traderů, jako na bibli a jeho vstupní signály maximálně využívá. Přetransformovaný graf TA na AOS je především určen pro intradenní obchodování na grafech 5-15 min., ale podle mých testů má dobré výsledky i s grafy 30 min. a 60 min. Ideální je asi pro ty tradery, kteří volí taktiku na včasné otevření a následně včasné zavření pozic (5,6 pozic denně) a na více dílčích párů - s menším ziskem 10-15 bodů na pozici. Na grafu (viz obrázek) je dnešní dopoledne (2.8.) u páru EUR/USD. Samotný FISH graf funguje tak, že nákupní/prodejní signál je vydán tehdy, pokud červená linka (Fisher) protne zelenou signální linku. Skript AOS (opět viz obrázek) je celkem složitý a pracuje s okamžitými průměry založenými na formuli Fisher Transform algoritmu: FISH = 0.5*LOG((1+Value)/(1-Value))+0.5*FISH.1 Value = 0.33*2*((Price - MinLo)/(MaxHi - MinLo) - 0.5)+0.67*Value.1 MinLo = Min(Lo, Period) MaxHi = Max(Hi, Period) Price = User Specified (Hi+Lo/2 is recommended) Period = User Specified (10 is recommended). Ehlers Fisher Transform (FISH) se používá nejčastěji v periodě 10 (deset) a v této periodě pracuje i zmíněný AOS. SID

132

Odesláno

Ahoj SIDe, je perfektní, že sem přispíváš svým umem, zkušenostmi.... Hodně určitě všem pomáháš, za což jsme všichni velice vděčni, ale nemohl bys ten FISH systém tady rovnou vložit nebo script, abychom to mohli otestovat? :D
Díky
BPetr

Odesláno

To AOS - konkrétně FISH
Jak správně podotknul Dzink, celý kód (skript) FISH je v příspěvku a ještě navíc i v obrázku. Už jsem psal, že 90% AOS získávám z fóra VT, které je popsáno výše a kde má možnost se každý registrovat a downloady využívat. Zbytek mám většinou od agenta CMS, který je občas poskytuje držitelům reál účtů a jeho zdroje neznám. A bylo by nefér je následně veřejně šířit, už i to kopírování skriptu zde na sklo, není ode mne moc férové...Při zakládání tohoto vlákna jsem očekával i nějakou všeobecnou aktivitu a vzájemnou výměnu info, dle známého - více hlav, více ví.. :)
To Pietro
Krátkodobé obchody - popisoval jsem nedávno systém jednoho pána z Toronta, ten tak krátkodobě obchoduje a využívá indikátorů W%R, RSI, CCI(Turbo) s nějakým vlastním filtrem - jakým nevím, jen tuším, že to bude asi nějaký buffer.
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...