Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pokud byste chtěli znát největší ztrátu a největší zisk v testovaném grafu, doplňte do Markova Profit Displaye tyto řádky: BiggestLoss := If(TradeProfitInPips0,max(TradeProfitInPips/10000,Prev),Prev); Milan

445

Odesláno

Standby Napsal:
-------------------------------------------------------
> Nezkoušeli jste někdo otevírat pozice zajištěné
> proti sobě např stop 10 a limit 15. Jedna se
> zavře se strátou 10 a druhá se ziskem 15?

Urcite by to bylo zajimave, ale pokud bude malo vykyvu do stran nebo male pochyby, moc obchodu neudelas.

Odesláno

To je proto, že nakupuješ za cenu nabídky(bid) a prodáváš za cenu poptávky(ask). Rozdíl mezi tím je spread je to to, z čeho broker platí své náklady a má z toho svůj zisk.
Milan

Odesláno

To Biko :

a to si ako chcel na to zarabat keby si nakupoval v tom istom okamihu za tu istu cenu ? Ty evidentne este nemas ani zaklady o trhu FX ..ako funguje a podobne. Takze si prejdi cele forum alebo sa pytaj comu nerozumies. Este by ma zaujimalo kde si nabral tych 5 pip zisk a realizovat zaroven nakup aj predaj je hedging ktory sa ale skor pouziva na zastavenie strat alebo zabezpecenie zisku ak sa trh dostane do postranneho smeru a uzavre sa v range.

Odesláno

To pacho:

Ja som len reagoval na otazku ktoru polozil Standby 6.11.2005, ktoru som pochopil tak,ze chce otvarat buy aj sell
poziciu za rovnaku cenu a potom ich zahedzovat kazdu stop 10 a limit 15 pips.A preto som mu pripomenul spready.
Ja zarabam na cash spreadoch takze o nich viem celkom dost.Hedging je podla mojho nazoru vhdny pre skusenych obchodnikov s pevnymi nervami medzi ktorych sa zatial nepocitam.Pri testovani hedgingu som sa "prehedzoval"do celkom slusnych minusov.Nastastie len na deme.Na tvoju odpoved uz nebudem reagovat,lebo si myslim ze nasa debata o tejto problematike by bola jalova, a mojim cielom je hlavne sa nieco nove a prinosne naucit.Je tu omnoho viac skuseneisich traderov ako sme mi dvaja a preto si myslim ze by sme nemali toto vlakno zaplnat nepodstatnymi a banalnymi malickostami.

Uspesne obchody vsetkym praje biko

Odesláno

Na VT fóru se nyní objevil jeden velmi zajímavý indikátor pro určování trendu pod názvem EHLERS IT (Instantaneous Trendline - EIT) od Johna Ehlerse. Indikátor obsahuje dvě křivky( Itrend a Trigger) a "pracuje" na základě skriptu: Itrend := If(Cum(1)454

455

Odesláno

Keď mám zapnutý AOS (konkrétne obchodujem Complex TS preddefinovaný vo VT) niekedy mi systém otvorí jednu pozíciu (obchodujem mini tj 0,1 lot) a niekedy dve pozície za rovnakú cenu. Čím to je? Traders range mám nastavené na 0 a Each Tick Co na 3.

Odesláno

To Sid:
pozeral som EIT na 5 minútových grafoch EUR/USD, USD/JPY a GBP/USD a vcelku sa mi to pozdáva. Tiež som vďaka prekladu Manuálu k VT od Petra (nick namodro- ešte raz dík) ;) narazil na indikator Aroon Oscilátor, ktorý podľa manuálu tiež určuje trend resp. jeho začiatok prípadne silu. Máš s ním nejaké skúsenosti? Vedel by si porovnať obidva zmienené indikátory tj Aroon Oscilator a EIT?

Odesláno

To Galant Aroon Indicator pracuje na trochu jiném principu než zmíněný EIT, tedy s jiným algoritmem. Jeho základem je určení hranice pro Up a Down trendlinii v rozsahu 0-100 a dané hranice 30 resp.70, kdy jsou udávány signály pro buy/sell. Výhodou oproti EIT je to, že na grafu Aroonu se pozná, jak je trend stabilní (dlouhé stabilní linky na vrchní hranici 100 pro Up trend a to samé na hodnotě 0 pro Down Trend). Dobrým signálem jsou i vzájemné crossy mezi Up a Down křivkou. Myslím, že i na VT fóru byl nějaký pokus s Aroonem, jako s AOS systémem. Ale zaujala mne, když jsem na to teď kouknul, jiná věc - značná podobnost hodnot a podmínek Aroonu s Schaff Trend Cycle (STC), (který byl už tady nedávno zmiňován jako velmi silný nástroj pro určení trendu a který je i v základu k mání jako AOS, včetně PD, který tady dal PeJo v zipu). Oba indikátory mají úplně stejně definovány hodnoty 0-100 a přechodové signální linie na hodnotách 30/70. Přitom oba pracují s rozdílným algoritmem. Tak jsem nelenil a zkumuloval Aroon a STC do jednoho indikátoru (udělal jsem si copy Aroonu a vložil do něj skript, vstupy a výstupy z SCT). A ejhle - vznikl tak vlastně double trend indikátor, který využívá nejen "standardních" přechodů Aroon a STC přes hranice 30/70, cross Aroon Up a Down, ale nově i cross STC s Aroon Up, resp. Aroon Down. Pokud si ještě vložím do cenového rámu zmíněný EIT, získám tak tři !!, přitom algoritmicky na sobě nezávislé, indikátory pro určení trendu a to je více než dost... Doporučuji vyzkoušet a pro zdatnější i aplikovat do nějakého AOS s více podmínkami např. na základě crossu EIT, Aroonu a Aroonu s STC. Hlavně cross Aroon a STC je v mnoha případech hodně zajímavý a reaguje i s menším předstihem, než samotné překročení deklarovaných hranic 30/70. Příklad je na dnešním vývoji EUR/USD, včetně nově vytvořeného indikátoru, který jsem nazval Aroon STC Indicator (zelená křivka Aroon Up, červená Aroon Down a černá je STC). V cenovém rámu je EIT. SID

457

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...