Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To namodro
Pokud ti jde o předchozí svíčku tak zkus přidat do "otevíracího" příkazu podmínku:
... AND abs(ref(CLOSE,-1)-ref(OPEN,-1)) Pak by to mělo fungovat jako filtr ať už ta předchozí svíčka bude klesající nebo stoupající - porovnává se absolutní hodnota rozdílu open a close předchozí svíčky.
Dokážu si představit i tu samou podmínku i na aktuální svíčce - pak by podmínka mohla vypadat takto:
... AND abs(CLOSE-OPEN)

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Arafael: sory za pozdni odpoved, jsem na tom casove trochu hur... podzim :(
Zkusil jsem dva systemy - jeden jsem zacal obchodovat, pak jsem zkusil jiny ("technictejsi") - s tim jsem se ale necitil tak dobre, a tak jsem se vratil k tomu puvodnimu. Po urcitem mnoztvi obchodu si sednu, projdu si ty obchody, premyslim, co by se dalo vyladit, abych se vyhnul chybam (svym, trhu neporucim :)) a pak pripadne testuju upravenou strategii.
Co se tyka AOS - ja osobne jsem k nim skepticky, ale nekterym lidem pry funguji.
dzink

Odesláno

Marku,
vřelé díky! Vyzkouším, pokud to bude fungovat, je to přesně to, co potřebuji. (Možná by to vyřešilo i Sidovy problémy s dlouhými svíčkami..? :))
Je případně možné zaměnit ve skriptu CLOSE a OPEN za HIGH a LOW????

Milane (Volfe),
pokusil jsem se implantovat tvůj trailing stop, ale nějak mi to neběhá :S - co znamená ve skriptu to C, které je v závorce u LongStop a ShortStop??
Díky, Petr

Odesláno

To marek
Tvůj skript na eliminaci svíček, v obou variantách, skutečně funguje.... :), jen jsem snížil hodnotu z 20 na 15 bodů a uvidíme, jak to bude dlouhodobě fungovat. Já tam měl jednu skript podmínku, která měla tuto skutečnost taky eliminovat, ale tvoje řešení je daleko lepší. Alespoň to tak zatím vypadá....Dnešek byl ve znamení perfektních pohybů po zprávách a svíčky chválabohu nebyly extrémní, teď se zrovna trend u dolarových párů, podle mých signálů, na chvíli "vítr" otočil opačně. Každopádně díky za doplněk skriptu, myslím, že je to zase velký krok dopředu v eliminaci nežádoucích jevů na grafu.
SID

Odesláno

To namodro
Ano, jde to zaměnit. Koneckonců si to můžeš vyzkoušet :-) Jinak obecně pokud někde ve skriptu VT uvidíš písmenka O, H, L, C pak je to to samé jako by tam bylo napsáno OPEN, HIGH, LOW, CLOSE (a tedy systém sem dosadí tu kterou cenu ze svíčky - a to buď z aktuální svíčky, která je právě "vykreslována" nebo pomocí příkazu ref(CLOSE,-1) ze svíčky předchozí).

Odesláno

Marku,
opět vřelé díky. Tvůj skript fakt funguje (dokonce i mně :) - po několika neúspěšných pokusech). Navíc jsem na to konto zjistil, že Profit Display mi nepočítal podle otevřených a uzavřených pozic (potvora :)) ale podle long a short.
Ještě mám jeden dotaz (podej prst... :)): šlo by nějak udělat abych velikost té svíčky mohl nastavovat v Trading System Properties? Pokud to dobře chápu (nám kmetům už to jde pomaleji :)), tak se musí nějak definovat ve skriptu např. DelkaSvice a to nějak (jak?) přepsat do záložky Výstup (která je vlastně vstupem, jak správně poznamenal Volf) - ale co tam je za parametry (typ)?
Díky, Petr

Odesláno

To namodro
Ve skriptu místo 0.0020 napiš třeba "DelkaSvice", takže to bude vypadat takto:
... AND abs(ref(CLOSE,-1)-ref(OPEN,-1)) Teď tedy musíš definovat proměnnou, takže se přepni do záložky "Výstup" (je to tam opravdu špatně, já mám nastavenou angličtinu ale popíšu to tak jak je to tam v češtině), klikni na "Nový" u položky "Typ" vyber z rolovací nabídky "float" (tzn. že proměnná bude desetinné číslo), do výchozí napiš hodnotu která má být nabídnuta standardně, například tedy tu naši 0,0020 (drobná vsuvka: tady v definicích proměnných musí být desetinné číslo s čárkou, ve skriptu s tečkou !). Do položek "Jméno" i "Zobraz jméno" pak napiš shodně DelkaSvice. Teď jen uložit a znovu připojit ke grafu - v Trading System Properties přibude naše položka "DelkaSvice" a její hodnotu bude možné přepisovat (další vsuvka: definujeme vlastně rozdíl v cenách nikoliv pipsy takže u JPY měn je nutné použít čísla s odpovídajícím počtem desetinných míst např. 0,20
(tu)

Odesláno

Po delší době se zapojuji do diskuse.
Zkouším tvořit AOS s Chande's Momentum Osc. Je to podobné jako CCI. Protínání hladiny 0, 40, 100.
Na VT fóru jsem také objevil zajímavý indikátor HMA. Dává zajímavé výsledky při nastavení 2 x HMA Per 10, jedno na Close a druhé na Open Price.
Snažím se vytvořit něco, co eliminuje obchodování při pohybu do strany. Zkusil jsem použít výše zmíněné HMA. Pokud se jejich rozdíl zmenší pod určitou úroveň, signalizuje to pohyb do strany s malým rozkmitem. Místy to na grafu funguje docela dobře, bohužel to někdy znemožní nástup do správné pozice.
Je to můj druhý pokus o AOS po cca 3 měsících na FX...
- dík za inspiraci s identifikací délky BARu

NoTrade:=(if((HMA2-HMA1)>0.0003,0,1) and TMP1) and (if((HMA1-HMA2)>0.0003,0,1) and TMP2);
TMP1:=if((ref(HMA2-HMA1,-1)>0.0003),0,1);
TMP2:=if((ref(HMA1-HMA2,-1)>0.0003),0,1);

Samotné HMA :
HMA1:=Mov(2*(Mov(Prc1,pr1/2,W))-Mov(Prc1,pr1,W),sqrt(pr1),W);

(Prc1 = Price a pr1 = Perioda)

Jaký na to máte názor ?

PeJo

Odesláno

Marku a ostatní, ještě jsem doplnil Markův Profit Display o další věci, co mi v klasickém PD vždy chyběly. Když už máme počet ztrátových a ziskových obchodů, proč nemít ještě součet všech ziskových a součet ztrátových obchodů a pak průměr na jeden obchod. Je potřeba všechny proměnné, které chcete zobrazit dát na výstup AOS (záložka se jmenuje vstup) do stejného okna a označit nějakou tenkou barvou. Viditelné položky budou jen Celkový profit - TotalProfitInPips, okamžitý profit z jednoho obchodu - RealProfitInPips a celkový profit z jednoho obchodu -TradeProfitInPips. Ostatní položky jsem podělil 10000, tedy počtem desetinných míst, které ukazuje VT. Nejsou tedy viditelné, ale přes inspection window zjistíte hodnotu. Neberete v úvahu, že jsou za desetinnou čárkou, ale berete číslo jako celé (nebo si to vynásobte 10000). Např. 0,0070 znamená 70. Milan

428

Odesláno

zdravim vsetkych
som totalny zaciatocnik a poprosil by som Vas o Vas nazor na sposob obchodovania ktory by som chcel vyskusat, ci ste to uz niekto skusal alebo ake mate k tomu pripomienky vopred vdaka
princip je v tom ze si vytvaram programik ktory pri vopred urcenych co najvseobecnejsich pravidlach (napr, vstup na zaklade MA casu a trendu, vystup na zaklade MA alebo limitu alebo stopky posuvanej, neposuvanej a pod.) urci ako mam nastavit tieto parametre aby bol vysledok co najlepsi. Napr. za posledne styri tyzdne(2 tyzdne, polroka ...) mi program zisti ze najprofitabilnejsie obchodovanie bolo na zaklade toho ze som vstupoval v case 12.00-20.00 ked cena pretala MA8 a poslednych 5 sviecok bolo v trende podla MA34, a vystupoval ked cena pretala EMA4, alebo som dosiahol limit 30pips a pod. Tak budem na zaklade tejto strategie obchodovat urcite obdobie a potom znovu zistim co bolo najprofitabilnejsie a pojdem podla toho. A tak dokola.
Cize program mi preveri optimalne nastavenia indikatorov, ktore pouzivam, nieco v tom zmysle. Vychadzam z toho ze na trhu obchoduju zvacsa ti isty ludia na zaklade svojich strategii ktore nemenia kazdy den. Nechcem ist cestou najdi strategiu nastav indikatory daj backtesting, Viac sa mi paci nastav strategiu a zisti najoptimalnejsie nastavenie indikatorov v nej.
Tak len tolko, skusam to na forexe
Prajem vela uspechov

Odesláno

Dobrý den, zkouším momentálně postavit AOS založený na 4 MA. Dává to překvapivě dobré výsledky - finta je totiž v tom, že Long a Short nákupní signály dávají crossy jiných MA (+ nějaká vylepšení např. lapač dlouhých svíček od Marka :)). Nedokážu ale pořádně nastavit Profit Display aby skutečně fungoval. Když ho nechám tak jak je na přiloženém obrázku, počítá mi místo otevřených pozic long a short, což dává nesmysly. Když v profit displayi vyměním v odstavci 1: taking Input-Signals Longy a Shorty za OpenBuy a OpenSell, odmítne to pracovat úplně. :S Kde je chyba??? Dál jsem se pokoušel implantovat do toho Volfův trailing stop, ale to se mi taky nepovedlo. Zkoušel jsem už všechno možné, tejrám se s tím už tři dny a poté co mi vypadaly všechny zbytky šedin, mi začínají slézat už i nehty na nohou. Poradí nějaká dobrá duše??? Díky, Petr

434

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...