Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Side,
ten druhý signál je KAMA 20. Jsou tam nastavené median price - je to tak, jak jsem to nastavil do přiloženého zazipovaného systému. Jenže právě ten úžasný profit se mi zdá podezřelý. :) Obávám se, jestli není někde v nastavení nějaká konina. :S Navíc to funguje jen na tu libru na 15 minutách. (Respektive zatím jsem neměl čas to nějak moc testovat na jiných grafech.)

Odesláno

Ve vstupech a výstupech se nemusí doplňovat nic, já tam ale přeto mám Bought a Sold (v okně pro profit display). Je to jen pro kontrolu při procházení grafu, jestli to dobře zapíná a vypíná. Co je ale potřeba někde definovat Long, LongEnd, Short, ShortEnd, tzn. vstupní a výstupní podmínky. Profit a StopLoss je možno přepsat ve skriptu nebo dát do vstupu (ve VT označen nesprávně jako výstup ;)). Jako ukázku zde postupuji jeden svůj méně úspěšný AOS. Milan

407

Odesláno

To Volf Stáhnul jsem si tvůj výše přiložený systém a po drobných úpravách jsem z něj vymáčnul přes 500 pips na 10min EUR/USD. Zkoušel jsi i jiná než standardní nastavení period (jako já, viz. níže) ? Případně na nějakém delším období ? Těch "mých" 500+ pips je dosaženo na kraťoučké historii barů ve VT (mám demo a 10-min nyní max cca 1700 svíček) což určitě nestačí jako potvrzení zda může být dlouhodobě profitující a už někomu kdo má live s 2000 bary to může ukazát něco zcela jiného :-/ Já jej budu alespoň s odstupem pár dnů pouštět pro backtest a sledovat jak se chová... To All Skript jsem upravil tak, aby akceptoval uživatelsky definované periody, do podmínky pro výstup jsem zahrnul stoploss (i když systému více svědčí nastavit ho na vysokou hodnotu), vyměnil jsem počítadlo zisků (to původní si při určitém typu obchodu "přilepšovalo" o 2 pipsy) a přidal jsem sčítání ziskových / ztrátových obchodů (počitadla jsou vykuchána ze systému s KAMA z VT fóra). Systém jsem nenechal zatím běžet, takže nevím jak se chová při otvírání a zavírání pozic. S parametry tak jsou defaultně v přiloženém systému je možné to zkusit na 10min EUR/USD. Dobrých výsledků (580 pips) jsem dosáhnul i na 10min GBP/USD s nastaveními: 3;8;5;close;22;Simple;0.0064;0.0004;0.0044 Závěrem snad jen že nejsem žádný programátor takže mě nakamenujte :-) Berte to jako "hraní si" se systémem, jehož výsledek mi přišel zajímavý k zveřejnění...

408

409

Odesláno

Systém jsem tolik netestoval, takže k tvému nastavení jsem se nedopracoval. Zdá se, že na 10 min. grafech toto nastavení docela funguje. Každopádně testovat na 2000 barech můžeš i ty na demu, nastavení je popsáno někde v diskuzi. (Volby/Vlastnosti...). Počítadlo, zdá se, funguje taky, prověřoval jsi ho důkladně? Je to napsáno šikovně, nějak tak jsem si to plánoval napsat taky, až budu mít trochu čas :).
Jinak testovat se musí důkladněji. Řekl bych tak nejméně měsíc a součet musí být pořád v plusu. Jsou na to i speciální programy s větší historií, ale i tam není taková jistota, že v budoucnu se systém zachová stejně (respektive trh). Klidně na tom pracuj dál a co zjistíš, zase zveřejni, třeba to pak začnu sám taky používat ;).
Milan

Odesláno

Dobry den,

Mam vlastni AOS, ale nechce prodavat pokud mam otevrenu long pozici a naopak. V grafu se zobrazi poslani signalu, ale ten se neprovede. Musim pro to neco specialne nastavit?

A jeste co znamena Event Count, Range u trading promenych?

Odesláno

tvůj AOS vypadá zajímavě, určitě by to chtělo déle testovat, s defaultním nastavením mi vychází do plusu skoro pouze na 10 min. EUR/USD, na ostatních minutážích to je v mínusu, ale ta historie ve VT je krátká ...

ještě jeden technický dotaz: jak mám do VT dostat to okénko "Inspect"? Dík.

Odesláno

To Volf
U počítadla jsem manuálně přepočítal prvních cca 15 obchodů a pak několik náhodně, vše sedělo.
Bohužel ten problém s počtem svíček v demu jsem už popisoval zde: www.financnik.cz/forum/read.php?13,1663,7576#msg-7576 . Mám nastaveno 2048, ale teď dostanu jen 1700 na 10min.

To honzas
Je jasné, že se parametry takového systému musí nastavit na každý pár a timeframe zvlášť. A samozřejmě není zaručeno, že to bude fungovat na všech. A bohužel především není jisté že to bude v budoucnu fungovat obstojně i na těch kde to jede nyní - no uvidíme :-) Myslím si ale, že když má něco potenciál 1000 pips měsíčně jako automat s minimálním drowdownem tak opravdu stojí za to to alespoň dál sledovat :-)

Inspect se zapíná tačítkem na spodní liště - ikonka s červenou šipečkou a modrou "vlnkou".

Odesláno

Tak jsem vyzkoušel to tvé nastavení na ostrém účtě a posílám ti obrázek, jak to vypadá. EUR i GBP se dostaly do mínusu. Já mám ten názor, že správný systém by neměl být tolik citlivý na nastavení, samozřejmě, pro tato data já dokážu taky nastavit tak, abych získal profit 5000$, ale dokáže to systém i zítra? To se mi stalo už mockrát, že jsem si říkal, to je ono, už jsem v balíku. Za týden bylo všechno jinak. Podle mě vede cesta nesnažit se vyrobit agresivní systém, který by ukazoval horentní sumy, ale spíše spolehlivý jednoduchý systém, který bude brát relativně malé zisky ale s velkou jistotou. Buďto nastavit pevně profit target nebo vystupovat při poklesu oscilátoru nebo při dosažení limitu oscilátoru. Takže se soustředím na to, jít s trendem, když má oscilátor správnou hodnotu za příznivou cenu, vstoupit a když přejde do druhé oblasti, uzavřít. Z celého potenciálu trhu sice beru 0,001%, ale je lepší pomalu vydělávat než rychle ztrácet. Milan

410

Odesláno

To Volf Ahoj, to co píšeš by mě vůbec nepřekvapilo, už v prvním příspěvku jsem psal že o pár svíček navíc a už to celé může vypadat jinak. Ovšem nezdá se mi na tvém screenshotu exekuce příkazů - pokud máš stejné nastavení a stejný systém pak by na tom kousku co vidím to mělo dávat stejné signály a stejné profity jako u mě - pouze celkový profit by byl jiný. Když se podíváš na obrázek se stejným úsekem který přikládám tak už na prvním signálu je neshoda - sice je na stejném místě, ale mě jde do mírného zisku (+6) ale tobě do ztráty a tedy vstup musel být jiný. Pak u mě následuje uzavření long pozice a hezký short s výstupem na profit targetu (+49) a podobně "nesedí" ani zbývající dva signály... Celkově pokud dobře vidím se na tomto kousku lišíme o 60 pips zisku ! Předpokládám tedy, že jsi použil jiné nastavení, případně nějakým způsobem upravil systém. Pokud například je ta linie protilehlá ke stoplosové linii profit target, pak je určitě na jiné hodnotě. Pokud můžeš tak prosím zkus pustit na live přímo ten systém co jsem výše přiložil, tak budeme vědět lépe na čem (zatím) jsme :-) Ale iluze si nedělám, z toho jsem už taky "vyrostl" (tu)

411

Odesláno

To Marek: Máš pravdu, chlape. Blbě jsem si to přečet a tak jsem přehlíd, že máš různé nastavení pro EUR a GBP. Teď to sedí, nicméně u libry je ten výsledek slabší. Ale stejně bych hledal nějaké univerzálnější řešení. A stoploss 64 pips? Ať se přihlásí ten, kdo se na to vydrží koukat... Spíš to chce najít něco co ten ztrátový obchod nevezme. Hodně štěstí při hledání. A neváhej se zase pochlubit! Milan

415

416

Odesláno

To Marek: Dovolil jsem si ještě trochu upravit tvůj profit display. Celý skript je pohromadě (kromě bought a sold, které musí být před Long a Short - je nakoupeno až na další svíčce) a počítá to ne jako desetinné číslo, ale skutečný profit v pips. Naopak jsem vydělil 10000 počet obchodů a dal to do jednoho okna. Počet obchodů není na první pohled vidět, ale dá se přes insp. window. A ušetří se místo. Jo a místo OpenSell jsem dal Long, ono to OpenSell nějak blbě funguje, (myslím všeobecně, ne v tomto případě). Milan

417

Odesláno

Prezeral som indikatory vo VT, niektore su skutocne umelecke diela. Mne vsak chyba nieco jednoduchsieho.
Jednoduche vykreslovanie barov/candles na nulovu liniu. Ak je candle stupajuca, tak sa vytori na 0 linii bar smerom hore o velkosti danej candle. Ak je klesajuca, vytvori sa dolu pod 0 liniou.

V pripade roznakej ceny open=close, tzv. doji, by sa bud jeden bar vynechal, pripadne by sa nahradil barom cervenej farby alebo inej, len aby bolo vidno, ze trh vtedy ani nestupal ani neklesal.

Tie hodnoty by sa mohli vykreslovat podla close hodnot.

Nestretli ste sa s takymto indikatorom ?

Odesláno

To Warrior Nevím sice jestli něco takového existuje ani jak to používat, ale ve skriptu to byl prográmek na dva řádky tak jsem ti to napsal. Soubor rozzipovat a indikátor importovat.

418

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...