Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pokud píšeš skript ve VT, je dole pod programovacím oknem řada symbolů a první z nich je Fx. To je tlačítko pro vkládání funkce, je u nich i stručný popis. Něco podobného se dá stáhnout ze stránek VT, jmenuje se to VTtrader Help Manual (5MB).
Milan

Odesláno

To Volf
Dík, to je to co jsem hledal. Nějak jsem to minule přehlíd a stáhnul jsem se jen to pdf ko a na ten zip jsem nekouk.
Je tam detailní popis funkcí. (tu)

PeJo

Odesláno

To PeJo:

ja sa prave tiez ucim programovat ale moc mi to neide. Napriklad zmena scriptu v tom Ma of RSI mi neide vobec... tie hodnoty co si tam zadal si tam dopisoval alebo si ich len niekde prepisal . Mozes sem hodit skript ? DIK

inak to volume sa tam da ako ? Najprav sa tam vlozi volume a potom sa bude zadavat nejaka podmienka na zaklade coho rozpozna ze teraz to nema otvarat entry ? Nieco ako excel ?

Odesláno

To pacho :

Změna hodnot v MA of RSI
Základní hodnoty jsou v tabulce "Trading system properties" - "System parameters" tam lze měnit hodnoty MA a RSI periods. Pokud chceš změnit typ MA (simple,exponencial...) tak máš dvě možnosti :
1) přepsat přímo ve scriptu (Nástroje - Tvorba obch. systémů - Edit) např:
MA1:= MOV (RS, PerMA1, E); kde RS je dosazen z výsledku vzorce pro RS; PerMA1 je hodnota, kterou zadáváš v tabulce vlastností a sem je dosazena programem; a "E" je typ MA - zde je nastaveno E - exponenciální, S je simple, W = weitghted atd
2)můžeš si sám vytvořit další položku do tabulky "TS properties" pro změnu MA typu
ve výše uvedeném vzorci nahradíš "E" nějakou proměnnou např MAt, tu musíš definovat v EDIT jako "Výstup" MAt - jako MA Type - a default si zvolíš co chceš.
Sript ti můžu poslat - není ale se spouštěním BUY a SELL, zatím ho používám jen jako indikátor se zobrazením šipek.
Mám ho na druhým PC.

S tím volume to je v podstatě, tak jak píšeš. Je potřeba definovat potřebné konstanty a proměnné do tabulek Vstup a Výstup aby přenesený script mohl fungovat. Pak se vytvoří podmínky if něco s něčím tak ano, nebo ne
Ještě je taky zajímavé vzájemné ovlivňování jednoho indikátoru druhým - viz MA of RSI, kde se RSIčkem ovlivňuje MA.
A určitě s tím lze dělat spoustu dalších věcí, o kterých zatím nemáme páru. Ale to by ti spíš objasnil SID.

PeJo

Odesláno

To Sid

Zdravim, V prvom rade chcem podakovat Sidovi za tie skvele myslienky s ktorymi sa s nami deli
keby za to mohla byt nobelovka uz by ju mal - odo mna teda urcite.

Vsetkym>

Som clovek tvorivy a rad by som vyvijal spolu s niekym AOS na forex pre V TRADER.
Som skor tvorca ako programator preto by som privital programatora ktory by sa nebal experimentovat
a hladat so mnou nove cesty - lebo do mesta nevedie len jedna cesta - teda k uspesnemu Aos.

Na zaciatok by som navrhoval vytvorit zoznam skriptov ktore su dostupne
spolu s popisom proste napr.skript ktory otvara a zatvara pozicie ak je splnene nieco....
a ine.
Jednoducho aby sme nerobili nieco co uz je vytvorene to co je vytvorene a je dobre pouzijeme ako
podprogram.
Samotny zoznam skriptov,pripadne aj aos,indikatorov by bolo dobre keby
bol na jednom mieste a tiez aj subory na dakom ftp serveri aby mal k nim pristup
vyvojovy team alebo ktokolvek.

Mam konkretne predstavy. pripadne mozeme byt aj viaceri.
Najradsej by som vsetko konzultoval-on-line. som presvedceny ze uspech aj uspesny AOS vytvorime.
Moja predstava ja skusim navrhnut ako nieco vytvorit...napr odfiltrovat a pod. a ty ktori vedia programovat pre
VT to naprogramuju. vyberieme potom to co je lepsie.
Proste team work on-line.
Potom vsetci co sa podielali na vyvoji to mozu pouzivat.

Do ktoreho adresara vo VT kopirujete nove aos? som tam skopiroval kde bola rovnaka koncovka
no VT nerospoznal nic nove...

som pouzival FX Trading Station2 no toto VT je novy obzor na VT nedam po tyzdni dopustit
aj ked ma svoje muchy no co ich nema...
VT ideal pre krativnych ludi.

Verim ze obohatim forum o nove napady smery a sposoby.
tesim sa na vyvoj AOS.

kto je pripraveny? tak ma prosim nenechajte dlho cakat pls.mal by som mat verejny mejl som to odskrtol pokial si pametam
keby nie ma prosim upozornite
cakam ze sa ozvete co najskor zimne vecery su dlhe a treba tvorit a programovat a skusat a testovat....

Odesláno

To RRR :

to je velmi zaujimava myslienka ... nad niecim takym som uz dlhsie rozmyslal kedze mam tiez dobre myslienky na AOS ale s programovanim je to bieda. Viem si vytvorit podmienku ze kedy a co ma robit a kedy nema ale napisat to v jazyku VT uz je problem. Takze ja som za (tu)

Novy AOS musis naimportovat do programu.cez Tools/ Trading system builder/ Import tam si vyhladaj ten subor ktory si si stiahol a daj Open .... jednoduche skopirovanie do priecinku nestaci.

Odesláno

To TRRR
Díky za chválu a la Nobelovka.. :)..pokud to co tady píšu, jen trochu někomu pomůže k vydělávání peněz, budu jen rád.. :)
K tvému návrhu, myšlenka určitě zajímavá, ale nedokáži si představit, jak by podobná "knihovna" AOS a tipů měla zdárně fungovat.. Založení vlákna s recenzemi dílčích AOS a tipů ? Stažené AOS (TS) si po otevření programu VT (Programy Files - VT Trading) nakopíruj do složky stdTradingSystem (ty s příponou .vttrs) a nástroje TA (indikátory) do složky stdIndicators (t.j. ty, s příponou .vtscr).
SID

Odesláno

Osobně si také těžko představuji knihovnu všech možných AOS + otestování a komentář. Je to spousta práce, která zabere spoustu času. Sám jsem velké množství skriptů prošel a mám určité povědomí, co se dá naprogramovat.
Ale líbí se mi myšlenka spojit síly a tak, pokud budou nápady, jsem schopen z nich naprogramovat AOS. Kdyby bylo nejhůř, administrátor Chris na foru VT vždy rád ochotně pomůže s programováním, takže tady asi nebude problém.
Milan

Odesláno

kuba
na ostro s Fischerem ještě nejedu, chci uzavřít na demu 100 pozic a potom jdu do toho. Je problém že to dává málo signálů takže než je tolik pozic tak to dva měsíce trvá(v reálu to vadit nebude protože pojedu na celej lot). Teď k tomu testuji na 15 min, ale jenom dva dny takže zatím se nedá nic moc vyhodnotit

Odesláno

To Volf Zdravim. Podla mna aj ten tvoj profit display pre BemacTrSt zle pocita profit. V prilohe prikladam BemacTrSt kde som puzil miesto klzavych priemeroch KAMA, ale dava to este horsie vysledky ;) Matus

367

Odesláno

Zkoušel jsem co umí a neumí Bemac Trailing Stop, ale nějak mne to nenadchlo... Nabízím k otestování něco jiného, ne AOS, ale indikátor ze kterého jsem čerpal část i pro svůj systém... :). Třeba se to stane pro někoho stěžejní a vlastní pomůckou při obchodech..Indikátor, který možná dost traderů zná, se jmenuje Rainbow (česky duha) a podle mne je to dost opomíjený a hodně dobrý indikátor. Základní ideou indikátoru je vzájemná posloupnost MA, která roste aritmetickou řadou. Základní skript vypadá takto: r1:=Mov(C,2,S); r2:=Mov(r1,2,S); r3:=Mov(r2,2,S); r4:=Mov(r3,2,S); r5:=Mov(r4,2,S); r6:=Mov(r5,2,S); r7:=Mov(r6,2,S); r8:=Mov(r7,2,S); r9:=Mov(r8,2,S); r10:=Mov(r9,2,S); První r1 kopíruje bary (svíčky) a ostatní hodnoty jsou vždy povýšeny o periodu dva (2) - typ Simple. Protože mi rozložení period nevyhovovalo, použil jsem menší úpravu, kdy od hodnoty r2 jsem použil periodu 3 a typ Simple ponechal..tedy takto: r1:=Mov(C,2,S); r2:=Mov(r1,3,S); r3:=Mov(r2,3,S); r4:=Mov(r3,3,S); r5:=Mov(r4,3,S); r6:=Mov(r5,3,S); r7:=Mov(r6,3,S); r8:=Mov(r7,3,S); r9:=Mov(r8,3,S); r10:=Mov(r9,3,S); Výhodou Rainbow je to, že si každý může zvolit postupné periody podle svých potřeb, např. ponechat stejné hodnoty, povýšené vždy o jednu periodu (2,3,4,5.. atd.) nebo volit periody podle jiného klíče a měnit typ MA za E (Expon.) nebo W (Weig.), např. 2E,2S,3E,3W..atd., nebo jak periody tak typy různě kombinovat. Myslím, že "duha" není ten správný výraz pro tento indikátor. Spíše mi to připomíná přelévající se vlny a právě na těchto "přelivech" může hodně traderů participovat a v jistém smyslu i předvídat vývoj trhu. A o to go... V určitém okamžiku přechází různé indikace r2 až r10 "přes sebe" a na tomto protnutí různých křivek lze založit svůj systém. Signální r1 doporučuji ponechat, protože přesně kopíruje vývoj svíčky. Rainbow jsem doplnil KAMA v periodě 20. Podle vzájemného vzthau r1 k dalším r nebo ve vztahu mezi r2-r10 a podle této KAMY lze stanovit různé podmínky vstupu a výstupu z pozice. Stačí si s tím pohrát a vyzkoušet, jak jsem předeslal, různé periody a typy MA, ale taky různé minutové grafy. Na přiloženém grafu (zvolil jsem prolepší viditelnost "duhy" nebo spíše "vlny" černé pozadí), r1 je silnější bílá čára, KAMA je růžová silnější a jednotlivé "r" si již odvodíte..Příklad je na dnešní 5 min. GBP/USD..Vzhůru do toho !.. :) :) SID

369

Odesláno

Pěkné, pěkné, vyzkoušíme. :) Ale ani ten Bemac bych tak nezavrhoval. Pro nás začátečníky umí taky nadělit. :) Pro ukázku přidávám jedno naprosto "nesmyslné" nastavení které jsem zrovna teď měl na monitoru 5 min EUR/USD - periody FMA 1 a SMA 43, trailing stop na 22 pips. Rozhodně není tohle nastavení na Bemacu to nejziskovější - jen si to chce pohrát. ;)Trošku s tím zamával ten dnešní rozlítaný den, ale už se zase dere nahoru. :)

371

Odesláno

Vacsina z vas asi pouziva indikatory zalozene na MA, ako aj posledny spomenuty Rainbow. Ja by som sa chcel spytat, ci niekto testuje/obchoduje pouzivanie trendlines, S/R linii a pivot points ? Prikladam obrazok aj z dnesneho dna, ako som to videl ja. Hlavne su na nom cierna a modra ciara. Ciernou je denny pivot a modrou prva rezistencia. Obecne plati, ak je cena nad pivotom je lepsie hladat buy poziciu na vstup a opacne. Donchian channel mi udava smer trhu, dolezita je pre mna stredna linia ceny, jej prekrocenie zdola nahor je pre mna buy signal, lepsie povedane dovod pre vstup, najcastejsie niekde pri S/R linii. Ostatne indikatory su uz pomocne, pomocou ktorych sa rozhodujem pre vystup/vstup z trhu. Najvacsiu vahu ma pre mna ADX, ak tam nie je krizenie linii, snazim sa ostatat v pozicii. Este to nie je dokonale ako Sidov zazracny automaticky system, ale je to lepsie ako nic :) Takze, obchoduje niekto podobnym sposobom ?

372

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...