Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sid: Pozeral som teda indikator zlozeny z Williams %R a RSI. Ale ked som to preskumal, tak to udavalo prakticky tie iste signaly ako samotne Williams %R, ked prechadza cez hranicu - 50. Som nieco zle nastavil, alebo to je to tak ma byt? Potom asi staci pouzivat len Williams %R.

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To namodro:
myslím, že velká důležitost bude u fibo ve vztahu k ceně a různých vzájemných odrazů jednotlivých indikátorů.
na to doufám, že přijdu, za jakých podmínek se co děje:-)Pro mě bude opravdu největší problém těch skriptů.:-) Určitě je důležitý o těch indikátorech něco bližšího vědět. Nemáš náhodou nějakej manuál technickýck indik. Já něco našel na gft.com. a fxstreet.com ale není tam vše.Docela by se hodil podrobný popis, protože pokud to Sidovi funguje i s jinými indikátory, tak to bude nějakej matematickej model , kde dochází k prolínání cenových hladin s indikátory v grafu. Docela by bylo dobré vědět, jaké všechny kombinace indikátorů mezi sebou mohou tento mat. model vytvořit a podle toho se ubírat.
To Sid:máš ještě jiné kombinace indikátorů, které jsou spolu vhodné a daly by se použít?

Pietro

Odesláno

To Maatej
Často když %R přejde hranice nad/pod hodnotu 50 je to jistým signálem, ale neplatí to vždy, někdy dříve předchází protnutí RSI a %R..A taky samozřejmě záleží na min. grafu a periodě nastavení..

To Pietro
Kombinací je celá řada, třeba MA s Chaos Alligator nebo s Chaos Fractal. Stačí si projet indikátory, které jsou založeny na hodnotách 0-100 nebo ty které oscilují kolem nuly anebo ty, které kopírují danou cenu a bary - a takových je většina...Stačí si jen projet indikátory a trochu se v tom pohrabat na čem jsou založeny a co vlastně mapují...

SID

Odesláno

Pietro,
do skriptů začínám hodně zvolna, ale přece, pronikat. Překládám si ten manuál, což jde ztuha, anžto my english is really very bad :), ale se slovníkem se to zvládne. A v mezičasech zkouším trepanovat skripty, zatím ty hodně jednoduché.

Odesláno

To SID:
Ahoj SIDe, rád bych se zeptal k tvému zmiňovanému systému s FIMA + RSI. Používáš v systému při rozhodování ty dodatečně vypočtené linie (B1U B1D ..až.. B12U B12D) ? Případně jakým způsobem ? Ptám se proto, neboť jsem se o podobný systém na základě tvého příspěvku (a obrázků a popisů a náznaků :-) sám pokusil. Soustředil jsem se nicméně zejména rozhodovací část skripu a tak jsem zjistil, že jsem sice celý FIMA indikátor přenesl do systému, ale nakonec z něj využívám jen ty první dva řádky, což je podle mě normální WMA a její oscilátor (a pro ty dodatečné linie nějak nemám využití)....
No a co se týče rozhodovací rovnice tak tam jsem si stanovil tři skupiny - long / short / neutral. O tom co systém udělá se rozhodne jejich poměrem.
Jdu po správné cestě ?? :)

Odesláno

No skusal som rozpitvavat indikatory a AOS ale som z toho jelen ..je tam mnozstvo vselijakych pismen a symbolou a vobec neviem ktory na co sluzi . Pokusam sa zohnat niekoho znaleho v anglictine a davam prelozit manual k programovaniu ..samozrejme za prachy lebo zadarmo to nikto nespravi . Ak to budem mat prelozene tak vam to sem hodim. Zatial by ste mi mohli trosku poradit. Nema niekto aspon zonam zo ktore pismeno alebo znam znamena ? DIK

Odesláno

To Marek
Ve FIMA se dá využít všech linií, záleží na jakém grafu budeš obchodovat a jaké jsou linie vedlejší v závislosti na FIMA koeficientu. Můžeš si nechat protínat různé křivky podle period, periody vs. FIMA nebo vs. FIMA osc. atd. Kouzlo tohoto indikátoru vidím v jeho obrovské variabilitě a pokud tam člověk přidá ještě nějaký jiný, podpůrný indikátor, může to být skvělá pomůcka. To RSI jsem tam vložil spíše pro kontrolu, abych zjistil vazby mezi FIMA a oscilací RSI a RSI jsem spíše použil jako podpůrný vypínač.. To standardní nastavení autora asi není samoúčelné, i když 12x MA je i na můj vkus trochu příliš... Ten nick Bemac má na foru více dobrých indikátorů a AOS, celkem mu to pálí..:-). Pokud použiješ jen nepatrnou část, jasně bude se to chovat jako normální WMA. Stačí když si některá w nahradíš e nebo s, anebo je budeš vzájemně kombinovat (kratší na E, střední na W a delší na S) - a zase se to bude chovat jinak...To stanovení long, short a neutral vidím jako dobrý nápad...GL !
SID

Odesláno

Ahoj, dostal se mi do rukou AOS z VT fóra a zaujala mě u něj skutečnost, že do systému je zabudovaný indikátor, který dovolí obchodovat jen pokud jsou obchodní hodiny (session) Eur zone a nebo NY zone. AOS je v příloze. zazipovaný. Uložte jej na disk a rozzipujte a standartně importujte. DavidF

356

Odesláno

To Timd
něco podobného jem si cca před měsícem stáhnul rovněž, ale bylo to v originále nastaveno na obchody (našeho času) v Eurozóně od 10 do 12 a N.Y. od 13 do 16 hod., praktický smysl mi jaksi ušel..dost obchodů se odehrává v Evropě i mezi 9 až 10 hod. a v N.Y. i po 17 hod. našeho času...
SID

Odesláno

To SID:
Pokud ještě platí ta možnost zveřejnit graf s tvým systémem, tak bych se rád podíval na dnešek GBP/USD 5 min. aby bylo vidět jak si poradil s pohyby zhruba od 1:30 US času. Předem díky !

Odesláno

To Sid : nasiel som celkom zaujimavy AOS od Bemac ...ma tam aj profit display ale podla mna pocita zle ...asi je tam nejaka chyba ktoru nemozem najst ...Mohol by si sa na to pozriet ? Skusal som na ine AOS naskriptovat PD ktore si sem daval . Isiel som presne podla tvojho navodu ale uz pri save mi to vyhadzuje chybu. Dik za radu. Prikladam aj ten AOS To PeJo : Ten tvoj AOS vyzera velmi dobre .... tiez vyzera ze vobec nerobi chyby ... gratulace :) (tu)

357

Odesláno

To Marek
Na 5 min. grafu od 7,30 hod. SELČ toho moc neuvidíš...na 5 min. graf je to dost dlouhý časový úsek a pokud to přiblížím, aby alespoň něco bylo vidět, úsek od 7,30 hod. to zase neobsáhne..

To Pacho
dej tady raději obrázek pro ukázku a originální název toho AOS..nechce se mi něco stahovat, přejmenovávat atd., když to možná mám někde v archivu...

SID

Odesláno

Pacho,
díval jsem se na to, ono to funguje - teda ten profit display (systém samotný zatím nic moc :)). Jenom to ukazuje trochu moc křivek: Long profit, Short profit, Profit, Max profit, Max Draw Down, Long trades a Short trades. V tom implicitním nastavení jsou ty čáry slabé a často přes sebe, takže je houby vidět. Pokud to chceš změnit, otevři si tvorbu obchodních systémů ->bemac->edit a v záložce vstup si postupně vždy klikni na například Long profit ->upravit->v dalším poli záložka indicator output a tam si nastavíš tloušťku čáry, barvu atd. Pak to celé ulož a do skriptu radši nesahej :).

Odesláno

Pacho,
tu poznámku, že systém nic moc beru zpět :). Měl jsem ho otevřený na 30min EUR/USD a byl silně v prodělku. (td) Pak jsem zkracoval timeframe a na 5 min grafu mi od 10.10. ukazuje hezkých 420 pips (tu) :) :). Jestli takhle bude fungovat ještě měsíc, tak jdu do toho :)!
Díky, Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...