Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dělám FX teprve třetí měsíc a chtěl bych ukázat všem co taky začínají a nemaj odvahu tvořit vlastní TS, že to není tak složité. Zkusil jsem si udělat za pomoci VT manuálu svůj první TS. Je na základě MA s RSI. Zkoušel jsem to zatím jen na grafu EURUSD, ne na live datech (momentálně se neobchoduje). Musím dát za pravdu SIDovi, že nastavení u indikátorů je hodně důležité. Zkuste si porovnat výsledek s default nastavením a tímto. - EURUSD 10min tpr=9, MA1=14,E; MA2=18,S. (Typ MA se musí měnit ve scriptu, není v tabulce nastavení.) Tento jednoduchý TS má nevýhodu při pohybu do strany s malým volume, dává zbytečné signály. Jako další krok bych k tomu chtěl implantovat indikátor VOLUME, který SID popisoval o pár příspěvků zpět. Pokud bude malé VOLUME, nebude brán zřetel na protínání MA. Je 0:33, raději půjdu do hajan... Přikládám dnešní výsledek na EURUSD PeJo

347

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To PeJo
Pokud jsi na FX teprve třetí měsíc, tak klobouk dolů.. :) Hodně dobrá práce, a to jen prakticky s dvěma MA !! Za den přes 200 bodů na jednom páru, hodně slušný výsledek....Učebnicový příklad pro ostatní, že to jde i jinak, jen zapnout hlavu..
Dobré rozložení (i když netradiční) period, včetně typů MA..tudy opravdu vede cesta..Gratuluji !
SID

Odesláno

Ahoj, jsem úplný začátečník (FX se zabývám tak týden) - dá se někde stáhnout manuál na programování ve VT? Případně jestli ho někdo máte, mohli byste mi ho, prosím, poslat na vallery@centrum.cz? Díky :)

To Sid:
Včera jsem zkoušela upravit Volume podle toho, co jsi dal na sklo, ale místy se mi graf lehce neshodoval s tvým. Nemám ponětí, čím by to mohlo být :S Zadával jsi tam nějakou horizontální linii?

Odesláno

To PeJo: Si sikovny, ze si sa pustil do programovania vo VT. Ja neviem ani kde sa to tam robi:). Zatial som to nejako nepotreboval, ale mozno nastane situacia, ked sa do toho bude treba pustit. Nehovoril som, ze sa podari 2000 usd mesacne. Len som pisal, ze je to moj ciel a potom koncim, aby som to nepokaslal mojou psychikou. Ked to vyznelo inak, tak to beriem spet:).

Takze teraz k tomu, ako sa snazim obchodovat: V prvom rade treba povedat, ze nemam vyhraneny ziadny system, ale v poslednom case skusam jeden system. Kazdy den, ked mam na Forex cas, stiahnem si dennu analyzu z banky Mizuho, pozrem si ich S/R urovne a podla nich sa riadim. Do 10 min grafu si pustim 2 jednoduche klzave priemery s periodami 9,18, ktore mi naznacuju kedy sa trend na S/R urovni otaca a vracia sa. Vtedy vstupujem do pozicie. SL si davam tak 10-15 pipsov pod poziciu. PL mam asi tak do polovice S/R urovne, alebo ked je medzi dennymi S/R nejaka silna S/R, tak vystupim tam. Nesnazim sa z trhu dostat maximum, lebo to nedokaze nikto. Dalej mam pusteny hodinovy graf, na ktorom mam Volume a 4 klzave priemery s periodami 9,18,55,84, ktore mi naznacuju trend z dlhodobejsieho hladiska. Druhe, co skusam je %R s dvomi Parabolic SARmi nastavenymi na 0,02 a 0,03. %R mam na 10 minutovom grafe EUR/USD nastavene na 21. Do dlhej pozicie nastupim vtedy, ked %R zdole pretne - 50 a sucasne sa zjavi prva bodka SARu pod grafom. Teda signal musim dostat od oboch indikatorov sucasne. Pripadne este nastupim vtedy, ked Parabolic SAR zacal bodkovat pod grafom a signal z %R pride az dodatocne. Tak si pockam na ten %R a idem do dlhej. Nie naopak. Podobne plati pre kratku poziciu. Toto zvykne odfiltrovat pomerne dost chybnych signalov. No a ak je na trhu mala likvidita, alebo sa caka na spravu, tak tieto systemy nepouzivam.

Dalej sa snazim obchodovat na zverejnovanie sprav. Ako som si stihol vsimnut, pred dolezitymi spravami sa tvori vzdy viac menej uzky range. Potom si nastavym Entry nad a pod tym uzkym pasom a cakam, na zverejnenie a ked mi po zverejneni pretne prikaz, tak som v tom. Ak sa po zverejneni nic nedeje, prikazy odstranim a koncim na ten den.

Snad som to napisal tak, ze sa to da pochopit. Ked nie, upresnim, ak bude zaujem. Bol by som rad, keby ste mi povedali, ci tam nie su nejake zasadne chyby, alebo ako sa vam to pozdava cela ta strategia.
Vdaka.

Odesláno

Este by som sa chcel spytat. Hloda vo mne taka pochybnost totiz. Kolko z vas dokaze profitovat aspon 1000 usd mesacne? Je uspesny len Sid, alebo sa dari aj ostatnym? Ide mi to totiz o to, ci sa da skutocne forexom zivit. Pokial to neskusim na vlastne kozi, tak budem mat taketo pochybnosti, ale ked sa dozviem, ze to ide aj viacerym, pojde mi to lahsie:).
Alebo inak. Je velmi nerealisticke s 5000 USD uctom robit 2000 USD mesacne?

Odesláno

To Vallery
Volume Colors Indikátor je stažený z VT fóra a netuším proč ti ukazuje jinak na tvém grafu v porovnání s příkladem. Žádná další horizont. linie tam přidána není, používáš stejný min. graf jako v ukázce ?

To Maatej
Tvoje strategie s PSAR v kombinaci s různýma MA, kdy se řídíš hranicemi S/R, je zajímavá, i když na můj vkus dost "opatrná"...Mít měsíčně zisk 2000 USD je velmi, velmi reálné, navíc s tvou strategii. Pokud počítám měsíc jako cca 20 prac. (obchodních dnů), vyjde mi to jen na jednom páru, (řekněme dost volatilní GBP/USD) na 10 pips denně (100 USD).
A to je s dobrou indikací trhu a s trochou sebekázně (nic nedržet zbytečně dlouho a věřit své strategii) naprosto běžné...

SID

Odesláno

Pietro,
sorry za zpoždění, ale jednak jsem se už konečně musel vyspat, jednak živím rodinu (mizerně :(), takže jsem celou sobotu bušil v práci.
Odchylky byly asi ve dvou nebo třech grafech, které jsem porovnával - vždycky jen v MESA Adaptive MA (pokud to ovšem jsou skutečně ony) - a vždycky jen na konci grafu, cca v posledních 7 nebo 8 candlích. Přemýšlel jsem o tom, a ani by to nemuselo být nějakou Sidovou záludností ve skriptech :) ale možná rozdílem v datech mezi demo a ostrou platformou - měl jsem takové rozdíly oproti zde zveřejňovaným grafům občas už dřív, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. To byste ovšem museli provnat detailně vy s ostrými platformami.
Jinak si myslím, že by bylo nejdříve potřeba pochopit filozofii jednotlivých indikátorů a mezitím studovat tvorbu AOS - protože i kdybychom znali přesné nastavení jednotlivých indikátorů, tak stejně nevíme kdy a který co zapíná nebo vypíná a jak jsou nastaveny jednotlivé podmínky.

Odesláno

To Sid: Vdaka za povzbudenie:)). Dost pomohlo. Chcel by som sa ta spytat, alebo aj ostatnych. Cital som tvoj novy clanok Technicka analyza 3. Mas tam v jednom okienku ako sa ti prekryvaju RSI a %R. Ako sa to da urobit vo VT, aby som mal tie indikatory v jednom okne a neotvaralo sa kazde zvlast? Vdaka.

Odesláno

To Mateej Nejdříve si udělej kopii některého předmětného indikátoru, třeba Williamse (%R) - tj. klikni vlevo nahoře na Nástroje - Nástroje TA, zvolíš potřebný indikátor a klikneš na Kopíruj. Pak si otevři RSI indikátor a do své kopie %R překopíruj skript RSI (pod %R) a přepiš všechny další hodnoty, které obsahuje RSI v záložkách Výstup a Vstup. Vždy klikneš na Nový a vepíšeš potřebné názvy a hodnoty. pak si to nějak jinak pojmenuj v záložce Nástroje TA. T.j. Jméno, Zkrácené jméno (to musí být dohromady, bez mezer), Maska popisu. Toť vše. Tak si můžeš "kumulovat" dohromady více jednotlivých indikátorů, které mají přibližně stejné podmínky (např. oscilují kolem nuly, nebo jsou v hodnotách 0-100 atp.). Někdy to dává dost zajímavé formace a prolínání křivek. Na obrázku je skript toho, co jsem uvedl v seriálu.. SID

350

Odesláno

To Sid:
Ahoj Side, chcel by som sa ta spytat ohladom Bemac FMA.
1. Ak by som mohol vediet;) ako si riesil v AOS nakupne/predajne signaly? Lebo vidim ze to nemas pri prekrizeni Fima a FIMA_Osc.
2. Preco niekedy su nad/pod candle 2, 3 niekedy 4 ciary (myslim tym biele a cervene) a niekedy nic, a preco su tak trhane

Odesláno

To Matus
1. Jen jsem si upravil indikace M1U,M1D - M12U,M12D ve vzájemném vztahu a ve vztahu k FIMA a udělal z toho Crossy a trochu upravil vstupní koeficient..
2. Nejsem autorem indikátoru, takže nevím, ale myslím si, že přerušované bílé a červené čáry jsou tak nastaveny podmínkami (větší,menší než předchozí vzhledem k ceně) a graf to pak jen tak rozzkreslí. Ten indikátor je dost složitý..
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...