Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přeji veselé vánoce a šťastný nový rok.
Pracuji na systému, který je velmi blízký systému Hans123. Jedná se o intradenní systém s využívající 1denní data. To ale neznamená že by nešel sledovat na jiném timeframe. Základem systému je roční statistika páru EUR/USD. Sledoval jsme rozdíl High a Low a rozdíl Open a Close cen po jednotlivých dnech. Dále mě zajímal počet dní v roce kdy rozdíl cen byl vyšší než 100 pips. 100 pips jsem si zvolil jako hranici.
Závěr je následující:
Průměrný rozdíl mezi H a L = 81 pips, 43% rozdílů je větších než průměr, 23% rozdílů je větších než 100pips.
Průměrný rozdíl mezi O a C = 41 pips, 44% rozdílů je větších než průměr, 5% rozdílů je větších než 100pips.

Pak mě zajímalo procentuální poměr pozice ceny Open vůči High a Low a vztah tohoto poměru k tomu jak trh uzavřel cena Close. Pokud tedy trh otevřel a cena Open byla ve vztahu k rozdílu High a Low do 30% nebo nad 70%. Zajímal jsem se kde trh uzavřel.

Pokud tedy:
Cena Open byla >=70% rozdílu High a Low, cena Close v 92% byla níže něž Open.
Cena Open byla To je dle mého názoru slušná pravděpodobnost.

Pro potenciální obchody jsem si stanovil následující pravidla:
Když H – L Když H – L =70% aktuálního rozdílu H a L dne pak Short jinak Out.

Hranici 20 pips jsem zvolil jako cca 20% z avg H-L., aby trh měl dostatek prostoru dosáhnout zisku cca 20 pips což je avg roční rozdíl mezi O a C.

Pokud Vás budou zajímat výsledky demo obchodů v nejbližších dnech je sem přiložím. Systém chci na demu začít testovat po novém roce.

Ještě jednou hodně štěstí v novém roce
DavidF

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

[b]to timd: [/b]záslužná práce. Jak ale zohlednit fundamentální zprávy, které tuto statistiku zcela rozmetají? Na výsledky testů se těším a možná, že se docela dobře budou moci využít v době, kdy se žádná zásadní prohlášení nechystají. Akorát ten TF pro mne trochu dlouhý :( Já scalpuji na 1M :)

Odesláno

sztula:

statistika je statistikou, a fundamentalne data do nej spadaju, to by si si mal uvedmit. mne to pride ako zaujimavy nahlad, nieco podobne sa chystam urobit ale na inz TF a len urcite casove rozpatie dna

Odesláno

timd děkuju za popis tvého systému. OHLC vztahy na daily grafech mě taky zajímají, hlavně z důvodu dobrého win %. Jen ten rok mi přijde hrozně málo. Nemohl by si prosím na obrázku ukázat jeden,dva obchody abych si to ujasnil ? Přes svátky bych udělal statistiku za delší dobu.

Odesláno

rhombic
tak tak

timd
Dobrá práce chlape. Avšak z hlediska statistiky.... tak jak to popisuješ to fungovalo na jednom páru za jeden MINULÝ rok. Jak tedy můžeš tvrdit, že sledovaný jev má cokoli společného s trhem přítomným a budoucím? To samozřejmě nemůžeš tvrdit nikdy, avšak pokud budeš sledovat dané jevy po více let než je jeden, tak zjistíš, jestli to vyšlo tak hezky vlivem náhody, nebo jestli to může mít nějakou obecnou platnost. Dobrý by bylo kromě let vyzkoušet i různé páry. A ještě jedna poznámka, asi by bylo dobré zahrnout roky, které jsou svým charakterem pohybu cen zcela odlišné. Každopádně znovu opakuju skvělá práce a děkuji za sdílení tvých myšlenek.

Odesláno

Zdravím všetkých.
Som v "rodine" Forex pomerne nový. Používam demo verziu VT asi tri mesiace. Využívam výtlučne technické indikátory - Elliot oscilátor spolu s indikátorom Momentum. Samozrejme, že postupom času som začal spoznávať správanie grafov v jednotlivých menových pároch, ale aj tak by som sa chcel na niečo spýtať.
Začal som s demo účtom 10000 USD a najprv som ho zdvojnásobil, ale krátko nato som skoro o celý účet prišiel. To bolo ešte na začiatku. Neskôr som otvoril ešte pár ďalších účtov, a každý som znásobil. Teraz mám schválne účet iba 1000 USD a na VT som ho v priebehu 6 dní zdvojnásobil. Robím väčšinou krátke obchody, tak cca 15 - 30 denne od 7 do 100 pipov. Zaujímalo by ma, či je to "normálne" robiť drvivú väčšinu ziskové obchody, alebo je to iba ilúzia demo účtu a v reáli to bude / odhliadnúc od psychyky / iné.
Oplatí sa robiť 7 pipové obchody? Nebudú poplatky väčšie? Otváram 0,1 - 0,5 lotu.
Uvažujem otvoriť si účet u CI KOMODITY. Ako je to tam s poplatkami?
Nie je problém, že viem iba ruštinu a nemčinu a nie angličtinu pri dealingu?
Vedel by som poslať niekomu na mail výpis z môjho obchodovania aby sa na to pozrel.
Neviem nájsť definíciu indikátora Cappot Curve. O čo ide?
Ďakujem všetkým, ktorí budú mať trpezlivosť sa mojimi otázkami zaoberať.

Odesláno

to Peprník, rhombic1 Ahoj, dal jsem přes svátky dohoromady excel s daty za poslední 3 roky na párech eur/usd, gbp/usd a usd/jpy. Výsledky jsou velmi podobné tomu co ukazovala data za minulý rok. to Airmike TF je max 1den, idelání je včak jev sledovat na nižším time vrame 15min, 10min ... David

4734

Odesláno

wanaro > odpovedám na Tvoje otázky podľa poradia
7 pipove obchody ? - asi nie, teda vo veľkej väčšine
poplatky - neplatím, preto nemôžem posúdiť
nie sú tam žiadne poplatky, iba spread
tiež viem anglicky len po 5. lekciu a nerobí mi to problém pri tradingu
mail mi poslať môžeš, len neviem či Ti budem vedieť z toho niečo poradiť
už Ti chýba iba tento indikátor ? vyber si nejaký iný

Odesláno

wanaro
třeba já se snažím brát maximálně poctivš i demo a beru to jako svoje selhání když nevydělám. proto sš u mě jedná v podstatě o stejnou psychickou zátěž (demo=live). proč, protože už nejde o peníze ale o pocit vítězství/selhání. každý člověk je jiný. někdo bere demo v pohodě a na live vyhoří, někdo to demo bere víc vážně. těžko říct jak jednou dopadneš.přeji ti to nejlepší

Odesláno

wanaro Napsal:
-------------------------------------------------------
> Oplatí sa robiť 7 pipové obchody? Nebudú poplatky
> väčšie? Otváram 0,1 - 0,5 lotu.

Poplatky u běžného forex brokera nejsou žádné, je jen spread. 7 pipové obchody bych vyloženě nezatracoval, ale záleží, jestli to myslíš už čistý zisk pro tebe a spread už je v tom zahrnutý. Pokud ano, pak pokud bys to dělal třeba s 0,5 lotem třeba na EUR/USD, tak ze 7 pipů máš v přepočtu zhruba 600 Kč. 10 takových obchodů denně a máš 6000 Kč denně. To mi rozhodně nepřijde jako málo.

Na druhou stranu takové krátké obchody mohou mít několik negativních aspektů. Zpravidla u toho musíš být - naproti tomu někdo jiný si ráno otevře pozici, jde do práce nebo se věnuje něčemu jinému, večer pozici zavře a má těch 70 pipů (možná) taky.
Ale to největší nebezpečí vidím v tom, že časem budeš chtít otvírat větší a větší pozice, protože získat 7 pipů jde někdy docela snadno a může to v tobě časem ukolébat ostražitost a jednoduše si řekneš: "proč bych to dělal s 0,5 lotu. když to jde tak snadno? dám do toho 1.. 2.. 5.. 10 lotů!". Pak se ti to párkrát nepovede a zbankrotuješ. Tento aspekt skutečně nepodceňuj. Věř mi, vím o čem mluvím.

Asi to do tohoto vlákna nepatří, ale uvedu sem pro ilustraci krátkou mikrostory.
Před rokem jsem na takových krátkých obchodech začínal a fakt to vypadalo všechno tak snadné.. Stejně jako ty jsem demo účty násobil, většinu obchodů měl ziskových, a stejně jako ty i já si tehdy říkal, jestli to je vůbec normální, vždyť přeci na forexu [bold] má [/bold] většina lidí prodělávat. Otevřel jsem si ostrý účet, nacpal tam pár tisíc usd. První obchod trval 45 minut a vydělal jsem 500 usd. Řekl jsem si "no super", nacpal tam dalších několik tisíc usd, abych mohl otvírat větší pozice (používal jsem 10-15 lotů, leverage "samozřejmě" 400:1) a během prvních 3 dní na ostrém účtu jsem vydělal 5000 usd. Byl jsem nadšený. V takové situaci člověk přestává uvažovat racionálně, zapomene na všechny poučky a rady, na všechnu opatrnost, pocit king-konga ho zcela zaslepí. Narval jsem tam tedy další tisíce usd (to už tam bylo mých 20 + 5 vydělaných) a během 2 týdnů jsem všech 25 tisíc usd ztratil :-) Teď už se tomu směji, tehdy se mi chtělo zvracet. V tu chvíli ti před očima přelétne milión možností, co všechno jsi mohl za ty ztracené peníze mít.
Když se dnes ohlédnu, tak toho v podstatě nelituji, protože taková tvrdá facka člověku otevře oči a přinutí ho se začít konečně o ten forex pořádně zajímat a učit se, učit se. Naštěstí to byla jen část mého rizikového kapitálu, takže mne to nezničilo a po téměř mikroskopických krůčcích jsem to získal zpět a dnes už jsem v plusu. Ale každý takové štěstí zdaleka mít nemusí. Asi každý si na forexu musí projít nějakou větší ztrátou, jen to prostě nemuselo být tolik.

Tedy - 7 pipové obchody jsou ok, pokud na to máš čas, budeš dodržovat disciplínu a riskovat jen určité (malé) procento svého účtu na jeden obchod.

Odesláno

Ďakujem za tvoj príbeh, určite je poučný a nakoľko ako som už písal som raz prerobil celý 10000 dmo účet a keďže sa snažím brať demo ako reál, štvalo ma to riadne, ani nie tak tie peniaze - na tom by som nezbankrotoval, ale som baran a musím vyhrávať vo všetkom čo robím, tak najviac utrpelo moje ego a preto som si otvoril demo s 1000 USD účtom a pomaly ho dvíham. Najviac sa musím učiť uzavrieť účet s malou stratou a nie čakať na otočenie trendu.
Ešte raz ďakujem.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...