Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to all
idem live od MIG, MT4.. priatelka skúša demo od Velocity Trader tiež MT4 avšak jej sa ináč vykreslujú candlesticks resp. má aj iný čas na deme (GMT). čím to je resp. dá sa to nejak upraviť? máte s tým niekto skúsenosť?
Ked sa pýtala Velocity, či sa dá nejak upraviť čas na náš (GMT+2), tak jej odpísali, že sa to nedá a keby aj áno, tak sa jej budú zle vykreslovať candlesticks....
dík

Odesláno

h2o: ta metoda stoji za nejaky ten backtest :)) libi se mi, je schopna dat to co lecktery intradenni system (v pips za mesic) a neni tak casove narocna :) zatim jsem s ni spokojeny, projizdim si ji na forex testeru a myslim, ze ji brzy nasadim naostro.

Odesláno

dzink, dík. Dodržiavaš striktné pravidlá alebo si si to upravil? Akú SL máš priemerne? Mne vychádza od 35 do 100. Testujem na deme, mám vyše 100 obchodov za cca 3mesiace, skúšam rôzne páry. Prvý mesiac malá strata, ale teraz je to oveľa lepšie. Ak budeš mať čas a chuť napíš ako sa ti darí. Ja to testnem ešte nejaký ten mesiac a ak to pôjde, tak idem tiež naostro.
H2O

Odesláno

Jinak pro ty kteří nejsou moc disciplinovaní a skáčou z jedné strategie na druhou, mám myšlenku naprosto jednoduchou. Obchodujeme pouze EUR/JPY. Otevřete si 3 grafy USD/JPY, EUR/USD a EUR/JPY. stejný TF, použijte Sidův ADXMA , Tk si nastavte dle uvážení k TF a na všech stejný. Pravidlo pro short vstup na EUR/JPY, (na usd/jpy a eur/usd ) cena musí protnout ADXMA směr dolů, výstup můžete zvolit v případě že cena protne ADX/MA na jednom či více párech směrem nahoru. Asi těch obchodů nebude tolik ale zase s vysokou pravděpodobností ubyde hodně falešných vstupů. Samozřejmě s vyším TF a koeficientem bude ubývat i vstupů. No a na Long přesně opačně. Vyzkoušejte, otestujte, pravidla naprosto jednoduchá, možná už to někdo zde psal, možná zkoušel, mě to napadlo dneska že je to tak primitivní a jednoduché že to zvládne i ten nejnediciplinovanější trader. Jinak nemám s tím žádné zkušenosti ani jsem to nezkoušel, jen mě to napadlo. Pokud to někdo již zkoušel a myslí si že je to blbost, je do dost možný. Na druhou stranu jak říkal Mplay všechno se má zjednodušit. Dodržovat se to dá na všech jeníkových párech ale volil jsem ten s nejnižším spreadem. :)

Jistě nejsem první koho napadla taková trivialita, na druhou stranu těm co tápou na začátku a zkouší kdeco by pilování takové věcičky mohlo přinést více disiplíny v dodržování pravidel. :)

Odesláno

lisakus Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jinak pro ty kteří nejsou moc disciplinovaní a skáčou z jedné strategie na druhou, mám myšlenku naprosto jednoduchou. Obchodujeme pouze EUR/JPY. Otevřete si 3 grafy USD/JPY, EUR/USD a EUR/JPY. stejný TF, použijte Sidův ADXMA ......

Tento systém sice nepoužívám, ale jako jeden z důležitých indikátorů při rozhodování zda zůstat ještě v pozici nebo vystoupit, používám ADXMA3 in Color (pro MT4 DarkMan, Volf, v licenci Sid).

Odesláno

Retro
tak já jsem si na ADMA natolik zvyk že nepoužívam skoro nic jinýho, spiše mi šlo o to podělit se o něco naprosto jednoduchého, pokud by takový systém byl i robustní, tak asi není co řešit, ale na nějaké bactesty nemám opravdu čas, ale z logického úsudku si myslím že to fukční bude. Ať si to každý otestuje, jednoduchá pravidla, měl by to zvládnout i školák. Samozřejmě pro ty zkušené kteří už vědí která bije nemá něco takového žádný význam.

Odesláno

ADXMA je vskutku robustní nástroj technické analýzy. Také je stálicí v mém repertoáru. Docela by mě zajímalo, kolik by Sid vydělal na svých indikátorech, kdyby je prodával....
ADXMA je pro mě především trendový indikátor, který mi říká : koukej se po obchodech long/koukej se po obchodech short..... Jsem si skoro jistý, že by šlo obchodovat jen pomocí adxma a ničeho jiného.
Už se těším na Vánoce:), třeba nám Santa Sid dá něco do punčochy, nebo Sidíček nadělí pod stromeček.

Odesláno

h2o: ta strategie mi nejlip funguje hodne diskrecne. Urovne SL - zalezi na parech, zalezi na volatilite... osobne se mi nechce brat obchody treba na EUR/USD kde potrebny SL presahuje 60 pips. Na cable je to vic samozrejme, jenove pary se mi od oka zda ze budou vyzadovat jeste vetsi SL... zase jsou tam vetsi pohyby, tj vetsi potencial zisku.

Odesláno

Dobrý den,

ta metoda 4H MACD o které zde píšete mne docela zaujala, má zajímavé historické výsledky. Chtěla jsem se vás zeptat jestli byste měli nějakou radu pro můj případ jak ji obchodovat. Zatím obchoduji intradenně na demu, ale k mému systému který mám už jakžtakž postavený na 15min grafu bych chtěla testovat i tento 4H a pokud by měl dobré výsledky časem na něj i přejít. Avšak nevím jestli by to pro mne bylo moudré začínat na 4H když zatím chodím do práce. Je to zajímavé z toho důvodu, že, jak tu už někdo napsal, to není tak náročné na čas a i tak by se s tím teoreticky dalo udělat stejné množství pipsů za měsíc. Ale váhám jestli je to pro mne reálné když každý den po dobu cca 11hodin nebudu moci sledovat grafy. Jde mi o to, že když budu zrovna v práci a budu mít otevřenou pozici, aby mi zrovna neutekl výstupní signál a já zbytečně neprodělala.
Myslíte si že to jsou zbytečné obavy a že to mám i přesto testovat? Obchoduje tu někdo na 4H (nemyslím jen MACD) při práci?

Předem děkuju za odpovědi, Andrea.

Odesláno

Preji dobry den,
metodu MACD4H (dle Phillip Nel z ForexFactory) mam otestovanu (backtest a cca 50 obchodu na demu VTrader/CMSFX) - a funguje podobne jako jakykoliv jiny system (napr. Vegas). Vstupy jsou pevne dane, vystupy nebyly pevne stanoveny ani na 400 strankach zmineneho fora ...

Takze obchodovat tuto metodu "pri praci" asi nebude mozne ... v nekterych pripadech je nutna reakce dle kratsiho timeframe, ev. "nasadit" trailing-stop.

S pozdravem kbtm

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...