Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Standby

Strategie,ked chces odstranit riziko vypadnutia na SL na protitrendovom pohybe sa obvykle realizuju cez opcie, su to tzv. opcne spready.Funguje to sice trochu inak,ale princip ostava. Dalsia moznost, kde sa da robit nieco podobne su napr. discount certifikaty. Obchodovanie eurusd cez tieto nastroje prebieha bez problemov ,cable sa prilis neobchoduje

herman

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Standby
Aha už to více chápu...zkrátka chceš asi tímto postupem "sichrovat" možné přetočení trendu..no nevím...pokud pevně věřím (podle TA, fundamentů, trendu atd.), že něco půjde Sell a míra korelace je vysoce kladná (cable,euro), tak jdu Sell u obou párů a nejdu buy...to mi připadá jako nějaký "rádoby" hedging v jehož úspěch moc nevěřím...To bych už spíše zkoušel negativní korelaci - cable vs. swiss nebo euro vs. swiss, ale s jinak upravenou podmínkou (třeba přes křížové páry)....Tož zkoušej, kdo si hraje nezlobí..:-)
SID

Odesláno

chtěl bych se zde zeptat, zda-li se někdo někde třeba na zahraničních forech nesetkal s indikátorem, který by mi graficky zvýraznil bary v určité periodě (třeba změnou barvy pozadí). Chtěl bych si strategii otestovat od třech hodin odpoledne do jedenácti večer a s podobným indikátorem bych okamžitě viděl, které signály nebrat
Dík

Odesláno

Vim,ze tu asi nenapisu nic noveho (tak me za to nebijte:-) ale chci se podelit se svymi zkusenostmi se Sidovymy pivoty (nekde tady ve vlakne je to soubor APLOVPILOT. A omlouvam se za neprilis odborne terminy:)
Testuji to v zakladnim nastaveni - z tech 3 car se divam hlavne na tu zlutou, ktera je nejbliz grafu a obchoduji ji stejne jako treba MA - kdyz protne shora jdu do short, kdyz zdola jdu do long. Kdyz je ta druha cara (modra) ve stejnem trendu, tak je to jeste silnejsi signal.
Akorat jsem mel problem s temi velkymi propady grafu, kde prece jenom se to vraci rychle zpet a ty cary na to nestihnou zareagovat. No,ale zjistil jsem, ze kdyz se dodrzuje SL,tak i pri nahlych, vyraznych zmenach se i na tom, co vypada na grafu tak beznadejne, da vydelat.
Jinak to zkousim na minilotech na 15 min. grafech GBP/USD. Musim podekovat SIDOVI za to, ze tady ten indikator dal, zda se mi pro mne vhodny, ted uz jen obchodovat uplne bez emoci a pujde to...a hlavne az mi taky prestane blbnout VT trader doma, ktery se mi nechce pripojovat...
Jen bych mel jeste otazku - stahl jsem si to i do Metatraderu a tam jde menit periody, ale ve VT jsem nenasel jak zmenit nastaveni toho indikatoru...uplne mi to nevadi,protoze i tak mi to staci,ale kdyby nekdo vedel jak na to, tak budu rad.

Odesláno

vladza
nevím komu byl předcházející dotaz určen.., pokud směřoval na mne - o neposkytování mailu už tady byla jednou řeč..mj. viz Pravidla...která chca nechca musím respektovat.. pokud máš dotaz na něco konkrétního z onoho dne - ven s tím...:-)
SID

Odesláno

Chcel by som pocut vas nazor na tieto dva Equity grafy, jeden je s pouzitim Position sizingu a druhy bez neho. je to pekny priklad toho ake je dolezite mat dobry pomer win / lose, v mojom pripade 53 / 29, casove obdobie backtestovania je 7 mesiacov, ide o 1h graf GBR/USD, system som sa snazil co najviac brat skepticky, a co najviac a striktne dodrzat pravidla planu, som si isty , ze vykonnost systemu sa zvysi po pridani dalsich dvoch signalov, pretoze, v case testovania som ich ignoroval, dalsi test bude aj s nimi. system je R%williams a 50MA filter: obchodovanie iba v case od 8:00 do 18:00 SL 25 pips, PT nemam stanoveny ale akonahle prerazi 50pips tak dotiahnem stoplos a potom len korigujem pri supportoch a rezistenciach (toto nieje idealne riesenie lebo trh ma obrovsky potencial, ale robil som to koli DD a ten je max 5 obchodov v rade , cize -125 pips) signaly beriem len v smere trendu a len prerazenie alebo velmi tesne priblizenie indikatora k hraniciam (80,20) som presvedceny o tom ze po pridani signalu divergencie a swingu sa profitabilita hodne zdvihne , aj ked uz teraz je to podla mna super. Moneymanazment tiez asi upravim trochu

3716

3717

Odesláno

Airmike napsal:
"signaly beriem len v smere trendu a len prerazenie alebo velmi tesne priblizenie indikatora k hraniciam (80,20) "

Zajímalo by mě jak testuješ "velmi tesne priblizenie" %R k (80,20) ?

Pokud není definována přesná hodnota indikátoru od které bereš signály za platné, vidím problém v interpretaci signálů.
Jestli rozumím správně tak ema 50 ti určuje trend a %R dává signály. Ze své vlastní zkušenosti můžu doporučit se zaměřit na divergence! Jsou to velmi silné signály, obvzlášť při použití v dobrém systému. Při obchodování s trendem to jsou hidden divergence. Osobně mám radši countertrendové vstupy, u kterých s velkou pravděpodobností víš kolik to tak asi "půjde", z mého pohledu je nejlepší vystupovat na moving average s delší periodou. U tohoto typu výstupů a vstupů krásně vidíš vzdálenost vstupní ceny od ema a můžeš vyloučit vstupy s nízkým potenciálem. U obchodování proti trendu mám lepší výsledky z pohledu %win (80-90%) a MM, je to vždy ale něco za něco (RRR je okolo 1:1), nakonec každý preferuje něco jiného např. vysoké RRR a nižší % win, jenže pak je to zas náročné na nervy kdy se např. člověk rozhoduje, kolik bude risk na příští obchod, atd. Já mám radši "dlouhé šňůry" ziskových obchodů... Přeju ti ať ti to funguje, ahoj Rhombic

Odesláno

divergencie su samozrejme najsilnejsie signaly, to je bez debaty, ale tie som chcel zaradit len pri netrendovom obdoby alebo zmene trendu, ked sa MA dostava do vodorovnej polohy (toto obdobie som v teste vynechaval, vobec som neobchodoval), a co sa tyka toho pribliznia, ale nepretnutie, asi by som to tazko vysvetlil, ale myslim ze kazdy sving, ktory sa otoci okolo hranice 80-78 sa oplati zobrat.

ako si povedal , asi sa na to pozerame opacne :)

RRR je u mna trosicku vyssie , ale system hodnotim ako vykonny podla expectancy , ktore je 5,3, uprimne taketo vysoke cislo som v ziadnom systeme nevidel vacsinou tie cisla vychadzaju 2,5-3,5 a ked priratam 64% uspesnost vstupou je to fajn , podla mna az privela, chcem to skorigovat , posunut este trosku profittargety na ukor uspesnosti vstupou, ale to bude trvat asi dalsie 2-3 tyzdne, zatial budem obchodovat toto.

dik za reakciu, sa mi vidi ze williamsa obchoduje malo ludi, pritom cisla hovoria jasne v prospech tohoto systemu. velmi rad by som ho porovnal s ostatnymi, woodiem a tak, ale zatial su moje znalosti chabe, testoval som len 1h tunel a williamsa a preto nemam moznost porovnat to

Odesláno

Odpoved pre Ralpha na statisticke max EURUSD:

skor sa jedna o akesi statisticke S/R urovne na zaklade vykonnosti EURUSD.
Tuna www.eurusdtrader.net/special_preview/movies/JYfree_seminar022407/JYfree_seminar022407.html je vysvetlenie (je to po prezentacia po anglicky).
Ak ta nebavi balast na zaciatku (pre novacikov vo FX celkom zaujimave veci (ako doplnenie k SIDovmu super serialu)), posun to na 62/63 minutu, tam to chlapik vysvetluje.

V skratke: na zaklade historie chlapik urcil dve urovne EURUSD, medzi ktorymi statisticky dochadza velmi casto k otockam v ramci intraday, ide o 0.35% a 0.5% z Close ceny predchadzajuceho dna.
Chlapik tiez hovori, ze standardne pocitanie pivotov na zaklade range a close ceny predchadzajuceho dna je dost dobra blbost. Dnesok je pekny priklad. Treba tie S/R urovne brat s nadhladom..

Endy

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...