Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hezký den,
myslím, že diskuze se zde dostává zbytečně mimo téma.
Situace s e-maily je taková jaká je, opatření se jednoznačně osvědčilo a stav zde bude i nadále takový jako je nyní.
Prosím téma e-mailů v diskuzi "indikátory a obchodní systémy" již dále nerozvádějte.
Děkuji,
Petr

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím všechny.
Může mi někdo poradit jak změním ve VT v AOS počet lotů se kterými bude AOS obchodovat?
Zkoušel jsem vložit AOS do grafu pak - EDIT TRADING SYSTEM PROPERTIES - pak záložku - TRADING PARAMETERS - a změnit AMOUNT z 1 třeba na 5. Po zvolení OK a vrácení zpět pro kontrolu je tam zpět původní nastavení.
předem děkuji
Šmaky

Odesláno

@ smaky
mas pravdu, z nejakeho dovodu nefunguje ani mne zmena "Amount" na uz vlozenom AOS v grafe. Odober AOS z grafu a Amount zmen pri vkladani AOS na graf v zalozke Trading Parameters. To co som nastavil pri vlozeni ostalo nastavene.

Odesláno

Zdravim.zacinam koukat po nejakem systemu technicke analyzy,tak bych mel par dotazu ke zkusenejsim traderum:)mozna budou zacatecnicke a je taktez mozno,ze uz zde byli zodpovezeny,ale dekuji za pochopeni,forum jsem z casti projel.v prvni rade pri stavbe systemu bych na forex urcite uvazoval o nejakem casovem filtru, zahledl jsem jiz statistiku,ale chtel bych se zeptat Vas osobne,jaky byste volili casovy filtr a jestli si myslite,ze by stacilo obchodovat na 1-5 minutovem timeframe treba od 8-12 naseho casu,koukal jsem ze se zde deji "velke" pohyby.dale bude treba pouzit nejake indikatory ci hledat paterny.s cim jste Vy osobne zacali??nejlepsi mi prijde na obchodovani gbp/usd kvuli velikosti pohybu.dekuji za rady zkusenejsich,vazim si teto pomoci

hanzik

Odesláno

hanzik
sice je už to asi 2 roky z5, ale v seriálu o FX jsem uváděl i aktivitu trhu po hodinách (někdo to myslím na vláknech doplnil později i o aktuální zdroj).
www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/forex-casove-trendy.html
V Evropě se toho děje mezi 8-12 hod. poměrně dost, ale jsou i výjimky...ospalé pondělky, dny bez fundamentů atp. Další "frmol" nastává po 13 hod., kdy začíná New York a to se veze zpravidla do 19 hod. i později, záleží na fundamentech toho kterého dne v USA...
Cable je asi opravdu z hlediska cena/výkon..:-) ten TOP pár pro obchodování a pak taky Swiss a "Radanův"..:-) librojen...
To co zvolíš (taktika,TA,MM) je jen a jen na tobě.., tipů, preferencí a návodů je tady na vláknech o FX už hafu a řekl bych neskromně, že nejvíce ve střední a východní Evropě..:-)
SID

Odesláno

2 Hanzik:
Pro jeden ze svych systemu k obchodovani s futures EC ( chova se obdobne jako par EurUsd ) se mi osvedcil casovy filtr od 15,00 do 20,00 naseho casu. Jako Time Frame pro Forex TA jsou asi vice vypovidajici delsi TF, nejmene 15min . Mezi indikatory by urcite nemelo chybet Volume a ty, ktere s Volume (resp. i s Open Interest u futures) pracuji, napr. index sily. Strategii bych doporucil vyvijet na zaklade zvysene volatility a trendu (2xMA apod), S/R strategie vyvijene podle beznych indikatoru mi davaly horsi vysledky. Vyborne vysledky maji pozicni trendove strategie na paru EurJpy.

Odesláno

Děkuji všem za odpovědi. Konkrétně bych chtěl stavět systém na 5 minutovém TF, začal jsem klasicky, asi jako velká část nováčků, s dvěmi klouzavými průměry. Nastavení period je v pohodě, ale problém nastává tehdy, když se 2xMA začnou křížit při choppy, tohle mě, zatím papper, stojí hodně peněz. Četl jsem o tom, že je dobré si dát do grafu MA s větší periodou a vstupovat pouze, jeli tento klouzavý průměr pod daných úhlem. Jaký používate Vy filtr pro choppy??Děkuji

Odesláno

2 hanzik: Zkuste si treba pro zacatek pridat do grafu jeste jeden 2xMA s pomalejsimi periodami (napr. 3xnasobek). Kdyz pujdou vsechny MA jednim smerem, mate trend a obchodujte v jeho smeru, v opacnem pripade muzete povazovat trh za choppy. (btw. myslim, ze choppy jen zvolnovani trendu a prechod na pomalejsi trendline, resp. priprava na zmenu trendu. Choppy se zbavite tak, ze prejdete na rychlejsi TF).

Odesláno

Sid, all
ahoj v něktrém seriálu jsi psal o rozdílech některých páru v tom kolik ujedou za den. Např GBP/USD ujede 120 bodů, ale eur/usd pouze 80. Když bych otevřel součastně GBP/usd buy a eur/usd sell, Tak bych měl například večer na jednom páru +120 a na druhém -80 takže celkem +40. Je jenom otázka jak trefit ten trend, protože naopak mohu nabrat -40.
Při klasickém obchodování jsem často trefil trend, ale prudké pohyby mě vyhodily na sl a nebylo z toho nic.To mě pak hrozně štvalo,protože jsem dobře předpokládal trend , ale ty prudké pohyby to zhatily. Když mě jedou takto oba páry zároveň tak mě to nemusí trápit, protože až večer se uvidí rozdíl. Jenom nevím jak ošetřit SL a PT v tomto případě, protože bych pouze koukal na celkový výsledek účty jestli stoupá a nebo klesá. Napadlo mě jedině sedět u toho a když klesne např. 0 15 bodů tak uzavřít jako hranici sl a když naroste o 30-40 bodu tak ručně zavřit jako PT. Určitě by to šlo i nějak naprogramovat do AOS. Nezkoušel jsi někdy něco takového a nebo někdo z vás?

Odesláno

to Standbay:
Dá se předpokládat, že tyto dva páry jdou současně ruku v ruce v trendu. Ale proč sázet na to, že zisk jednoho páru pokryje ztrátu toho druhého a možná pár pipsíků vydělá. Při vyhlášení fundamentů a držení pozice proti, což se ostatně děje skoro denně, by Tvých 15 bodů SL bylo častěji rozprášeno. Raguji, protože podobné jsem zkoušel i já. :S

Odesláno

Standby
Nevím zda jsem tě dost dobře pochopil, ale mám dojem, že tady slučuješ dvě rozdílné věci - bodové rozsahy a korelaci....
1. To o čem jsem psal v seriálu, je denní bodový ROZSAH toho, kterého páru...vesměs se počítá od 17 hod. ET do 17 hod. ET následujícího dne...(většinou 17 hod. ET = 23 hod. SEČ). Je sice pravděpodobné, že největší rozsah "nabere" pár v dopoledních hodinách Evropy a pak odpoledne, kdy zahajuje N.Y. až do večerních hodin - ale neplatí to vždy. Proč si myslíš, "že večer se uvidí rozdíl" ?...ten rozdíl může být markantní klidně ve 12 hod. v poledne - a večer může být úplně někde jinde...viz bod 2
2. Není nikde řečeno, že korelace obou páru cable a euro je totožná (vycházíš asi z toho, že je 100). Některá období byla i jen 50-60 bodů. Hodinová korelace mezi cable a euro byla tento pátek (18.5.) např. 79 bodů (hodinová)...
Zadat tohle do nějakého AOS - nevím jak... obchoduješ v AOS jeden konkrétní pár a jakou podmínku tam chceš zadat ? Jedině nějaký kofouš mezi cable a euro, ale ten se nedá dost dobře určit - viz výše... navíc musíš pořád "manuálně" sledovat druhý pár a jeho okamžitou korelaci..
Nikdy jsem podobný způsob sice nezkoušel, ale dost bych pochyboval o tom, že by byl dlouhodobě nějak ziskový - v nejlepším případě, tak šul nul...ale spíše bude dost ztrátový.
SID

Odesláno

Sid
to uzavření večer byl pouze příklad tato situace může nastat kdykoliv během dne a asi to nepůjde nijak nastavit do AOS, ale udělat to ručně. Je to asi něco podobného jako spready u futures. Například kdybych tento pátek ve 4 hod otevřel zároveň gbp/usd na sell a eur/usd buy a potom následně ve stejný okamžik v 5,10 hod zavřel tak mám na prvním páru +68 na druhém -19 takže celkem +49. A toto mám na mysli jenom nevím jestli to může fungovat nějak dlouhodobě, protože kdybych to otevřel obráceně na prvním buy a na druhém sell tak mám nakonec -49. Takže bych si musel nastavit svoji mentální sl někde na -15 a oba páry zavřít s celkovou strátou. Příští týden to budu testovat tak uvidím jestli je to úplná blbost a nebo ne.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...