Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radovan65
protože jsem Forex na Finančníkovi založil - krátké vyjádření.
Je věcí pánů Tomáše a Petra co kdo do Forex napíše. Ale přijde mi to, jako objevení Ameriky, že se na FX používají AOS (mimochodem termín AOS jsem tady v ČR zavedl a poprvé použil proto, že se mi nelíbílo anglické TS). Většina, kteří navštívili vlákna FX již dávno ví, že existují stovky různých systémů v MT, VT atd. a hodně toho bylo již popsáno v seriálu a tady na vláknech ve speciálních sekcích... Doufám, že si autor v tomto směru nemyslí, že jsem tady slezli před chvíli z nějakého stromu...A inspirovat se návštěvou stránek v odkazu je věcí indi vindi jedince. Výkonnost popsaných systémů je možná solidní, ale obecně pojaté fráze, aniž by člověk, který se zabývá FX nějaký měsíc, věděl na jakém principu programy fungují (detailněji technicky) nikomi z nás zasvěcenějších nic nedá. Spíše mi to celkově příjde jako reklama na podílové fondy v rámci Forexu u Striker Sec...Podobných "FX fondů", lákajících lidí na "solidní ziskovost" a prezentující dlohodobé grafy výkonnosti najdu po celém světě desítky..Navíc si myslím, že díky boomu FX jsou nyní různé AOS a indikátory TA pro FX o hodně dále než třeba systémy pro komoditní obchodování...Hlavně díky volatilitě FX, hledání stále nových přístupů a celkovému pojetí FX trhu. Ale to je jen můj osobní názor.
Protože pořád považuji FX za spíše intradenní záležitost, přijde mi "výkonnost" fondu 2-5% měsíčně celkem směšná...
Celkový názor - těm, kteří už tady jsou na vláknech nějaký pátek, článek asi nic moc nedal, ale reklama pro Striker Sec. je to pěkná..:-)
SID

Odesláno

to radovan 65

Teraz uplne vazne.Ja sa v poslednej dobe zaoberam menovymi opciami a stale mam silnejsi pocit,ze na tvoj system/nesystem by sa dali celkom dobre napasovat a odstranit z neho to velke riziko,ze ti kurz raz ujde a nevrati sa 10,20 rokov.Nebolo by to take vynosne,lebo by si nieco zaplatil za opciu = poistku,ale lepsie by sa spalo.Momentalne testujem obchodovanie NFP pomocou opcii, ale teba si zaradim do poradovnika.

herman

Odesláno

Sid: jo, na jednu stranu mas pravdu, na druhou spousta lidi o tech vecech nevi to co ty a ten clanek jim aspon trochu otevre oci (Striker Sec dela rekneme 5% za mesic a jsou firmy, ktery se snazi prodat AOSka a zaroven slibujou 300% za mesic a podobne na zaklade optimalizovanyho backtestu poslednich 3 mesicu). Ber ty clanky z pohledu zacatecnika.
Co se tyka reklamy - ono co neni reklama, ze? :) ty sji spokojeny s CMS a proto je propagujes. Tomas a Petr jedou prez IB a Striker, jsou s tim spokojeni. Ja obchoduju prez MT a jsem spokojeny. Volf ma rad svyho nadzvukovyho MIG brokera :)) Me to zas tak hrozny neprislo. Je fakt, ze jsem mozna trochu otupely vuci "reklame" v clancich odbornych casopisu, protoze jsem se v tom oboru taky trochu pohyboval, ale tenhle clanek nepovazuju za tak tragickej, abychom kvuli nemu flamovali.

Odesláno

herman,
zcela uprimne me to take velice zaujalo, ale jen se prizivuji na informacich z diskuse, ktere tu vedes se zkusenejsimi, kteri v tom jiz jedou... ma anglictina se zlepsila za posledni rok asi o 3-4 slova, takze jich uz umim tak 12, coz je stale trosku malo .-)

Na financnikovi nyni vysla bajka o opcich... ted jsem uz asi za rejpala :-(, jako uplny zaklad na pochopeni skvele... uvidime, co prinesou dalsi dily a hlavne to asi nebude v provazanosti na fx :-(.

Takze tu nekdo vyzyval na nove vlakno a sdileni zkusenosti, takze se tesim :-)

A s temi 10-20 let to prehanis! Ten dolarojen mam sotva tri mesice! :-))) chapu, neni to prilis intradenni, ale to je asi i tim, ze neviem, co je to take to absurdne Kefalin!? :-)

Odesláno

Sid Napsal:
-------------------------------------------------------
> Protože pořád považuji FX za spíše intradenní
> záležitost, přijde mi "výkonnost" fondu 2-5%
> měsíčně celkem směšná...
> Celkový názor - těm, kteří už tady jsou na
> vláknech nějaký pátek, článek asi nic moc nedal,
> ale reklama pro Striker Sec. je to pěkná..:-)
> SID

No co, ved reklama je legitimna vec, asi to bol aj jediny ciel toho clanku. Business solicitation v nenasilnej forme a treba sa na to tak aj pozerat. Rozhodne nebolo cielom clanku ukazovat podrobne systemy a ich rules. Naco a preco by to robil ? Je vam autor clanku snad moralne alebo inak zaviazany cokolvek vam poodhalovat ?
Podla mna ti co sa citia trochu frustrovani, ze clanok nic nepoodhalil asi nic vlastne co by zarabalo nemaju a ti ktorym vadi ta reklama a business solicitation sa asi citia frustrovani ze niekto iny ma na co vabit klientov, ze ma na to backoffice, licenciu. technicke prostriedky a ludi atd.
Nezastavam si ani autora ani clanok, nepozname sa, ale viem sa na vec pozriet s nadhladom. Mne ten clanok aj napriek tomu, ze o nicom konkretnom nehovori vobec nevadi, pretoze mam svoje veci co obchodujem a to mi staci.

SID:
Vykonnsot 2-5% mesacne je smiesna? Ani nevies ako som sa s chutou na tejto vete zasmial. Ak ju udrzis najblizsich 30 rokov tak mozes byt najbohatsim muzom planety ! Celkom smiesne ze? Hacik je len v tom udrzat ju tych 30 rokov konzistentne.
Odporucam poobzerat sa trocha po svete, ako je na tom cely trading priemysel mutual fondy, hedge fondy, CTAs, investicne banky atd atd.
Ak kdekolvek preukazes, ze si za poslednych aspon 10 rokov robil 2-5% mesacne, mas miesto senior-tradera a mozno i head-tradera kde len chces.
Uvital by som trosku triezvosti vzhladom k tomu, ze to vlakno moderujes a myslim to uprimne dobre, nehladaj za tym nic osobne.

Odesláno

joachim,
neni to na me a nereaguji ani za SIDa, ale mne se to ake nezda mnoho... mluvim sam za sebe a vim, co jsem dokazal a jaky je zatim vyvoj. Jiste, muze se zvrtnout, ale ta procenta jsou pri zdravem rozumu alespon u me zatim jista... nechci zverejnovat kolik jich kazdy mesic "urvu" a je jasne, ze za 30 let to budou jina cisla, ale take jiny zaklad, takze zase jenom procenta :-)

Stat se head traderem? Znas nejakeho majitele autodopravy, co by se chtel stat za odmenu ridicem? :-)))

Odesláno

dzink
samozřejmě - beru to ze svého pohledu a celkového pojetí původního seriálu o FX.., proto mi trochu vadí, že tenhle server byl snad založen původně pro tradery se zájmem o obchodování, a ne o investování do různých fondů.., tohle mi příjde jako skryté: svěřte svoje peníze "FX fondům" (doplněno trochou omáčky o sw a AOS) - my už se postaráme za Vás...a tohle může udělat každá babka nad hrobem nebo žena v domácnosti (investice do různých fondů a programů)...posuzoval jsem proto článek z hlediska přínosu pro aktivní tradery na FX nebo pro zájemce o aktivní trading...
SID

Odesláno

joachim
už ti to napsal radovan - psal jsem z hlediska intradennosti na FX - ano je směšná (ne z hlediska výkonnosti fondů, jako takových )...vzhledem k tvým diskuzím s LIPem, kdy si meleš demagogicky pořád svou, mne osobně tvoje názory ani "odporucanie" absolutně nezajímají...s chutí se zasměj, věnuj se opcím, tomu snad rozumíš, ale speciálně o FX myslím toho moc nevíš..
SID

Odesláno

Sid Napsal: ------------------------------------------------------- > joachim > už ti to napsal radovan - psal jsem z hlediska > intradennosti na FX - ano je směšná (ne z hlediska > výkonnosti fondů, jako takových )... Citat este viem. Napisal si "Protože pořád považuji FX za spíše intradenní záležitost, přijde mi "výkonnost" fondu 2-5% měsíčně celkem směšná..." Hned za tym napises uplne opacnu vetu. Neprotirecis si ? > vzhledem k > tvým diskuzím s LIPem, kdy si meleš demagogicky > pořád svou, mne osobně tvoje názory ani > "odporucanie" absolutně nezajímají...s chutí se > zasměj, věnuj se opcím, tomu snad rozumíš, ale > speciálně o FX myslím toho moc nevíš.. > SID Chapem, ze ak niekto narusi hegemonitu urcitej nazorovej skupiny (LIP, SID) tak najlepsia obrana je utok a narusitel je okamzite vyhlaseny za demagoga. Osobne mi zmena tohto stavu neprinesie ani viac $$ na ucte ani lepsie vysledky v tradingu, takze bud v klidku. :) Co sa FX tyka tak ty vies urcite najlepsie co ja o FX viem. Mam skutocne rad taketo lacne nadute tvrdenia. Co o FX viem, to vie najlepsie moj vypis. Pozri si ho v prilohe a nabuduce skus aj argumenty namiesto urazok aby si vyzeral "minimalne pre mna" doveryhodnejsie. Btw: nehladal som vo fore ale ukazal si vobec niekedy svoj vypis aby bolo vidiet co o FX vies pre zmenu ty ? P.S. Tie nicky Sid a Lip mi pridu dost rovnake, ale mozno to je len subjektivny pocit.

2994

Odesláno

Radovan:

I ked chapem co si tym chcel povedat ale porovnavat autodopravu s tradingom nie je celkom dobry priklad. Aby si vedel preco:
Zatial co sofer moze riadit len jedno auto, trader moze riadit stovky uctov jednym kliknutim. To by bol azda taky najpodstatnejsi rozdiel. :)
Je vela uspesnych traderov, ktory externe traduju pre naozaj velke fondy a vobec im nevadi, ze su tam len "sofermi" a nie majitelmi. Taky senior trader ma bezne v sprave niekolko sto milionov dolarov, vyborny plat a provizie z uspechov.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...