Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Side to co píšeš je svatá pravda :)
Pro včasné vstupy jaké neustále předvádíš Ty jsou mnohem lepší hodnoty 20,80, jak tak někdy koukám na ty tvoje vstupy tak někdy ani tohle nestačí :)) Připomíná mi to šachy. Patřil bys mezi hráče s perfektním zahájením, kdy oproti soupeři těžíš z TEMPA :)) převedeno do forexu by se dalo říct, vychytal si super cenu a z toho jde těžit např. SL na dobré úrovni s nízkým rizikem....

Musím ale zdůraznit, že momentum traderovi ukazuje trošku jiný aspekt trhu než strengh index i když jsou si tyto indikátory velmi podobné. Při rostoucí ceně jde RSI nahoru, ale u RMI tomu tak nemusí být! U RMI je často cena při průrazu hodnoty 50 lepší než když bylo RMI v extrému. Nechci vychvalovat RMI, jedna se o obyčejný indikátor, triviální záležitost. Ale musíte uznat, že momentové indikátory při vstupech mají svoje kouzlo.
RMI testuju při prudších pohybech na 5min TF stylem koupání v ledové vodě, pár pipsů a ven s trošku větším % rizikem než je zdrávo, mám ho nastavený hodně citlivě,takže si musim dávat pozor na falešné signály, často mi to prorazí přeprodanost/překoupenost, ale neprorazí 50. Pro zachycení celého pohybu jsou ideální tebou uvedené hodnoty, ale na úkor % úspěšnosti. Tento týden jsem udělal 18 obchodů z toho jeden sem uzavřel ve ztrátě, tj. 94% úspěšnost, PF mám kolem 10-ti :) Ale je pravda, že kdybych neriskoval, výsledky by byly "trošku" horší, u pár obchodů byly relativně velké SL. Psychika obstála, ale nevím jestli je to dobře :) být v klidu při vysokém riziku...Podle mě to chce víc zkušeností, které v současné době rozhodně nemám... :) Lovu pipsů zdar :)

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

"Při rostoucí ceně jde RSI nahoru, ale u RMI tomu tak nemusí být!" = myšleno k tomuto konkrétnímu zpracování se shiftem, jinak by se opravdu nijak nelišily a RSI by se s touto fcí chovalo podobně...

Odesláno

rhombic
po letech zjistíš, že celé kolekce indikátorů (90%) jsou jen o H, L a close ceně a pohledu na tyto ceny z různých úhlů a z časových různých období..o ničem jiném FX z TA pohledu není...:-)..uměním jen je, vyhodnotit ty správné a vhodně reagovat na fundamenty...a o tom naopak FX je..:-)
PF kolem 10 pips..:-) - připomínaš mi silně jednoho holanďana z pravěku FX...ten "jel" podobnou metodu - 10pips/lot denně a absolutní Stop..:-)..za rok ze základu 2000 dolarů - 2 milióny, jen díky dodržování perfektního, ale vlastně triviálního MM..:-)..i to je cesta..ale mne jaksi 10 pips/den/lot nestačí..:-)
SID

Odesláno

Ono kdyz clovek odhadne naladu trhu, pak je obchodovani v podstate trivialni za pomoci jakychkoli indikatoru. Ja se az nekdy divim, jak ty analyzy sedi. Bohuzel zatim nejsem schopny z toho vytezit tolik, co to nabizi. Ma vrozena neduvera k analytikum me v tom trochu limituje ;)

Odesláno

dzink přesně tak...jakýkoliv indikátor, no spíše většina.. ti post reaguje správně...Ohledně analytiků a analýz - je dobré se soustředit řekněme na 7 dobrých zdrojů (těm kterým to poměrně dobře vychází, ale nezávislých na sobě - FX brokeři, banky, všeobecné analýzy) a když převažuje poměr třeba 5:2 jít do toho..:-) . přitom si určit pravděpodobné levely "kde by to mohlo jít"..a poočku sledovat indikace a pivoty, kterým věříš.. Včerejšek vyšel dobře, ale i dnes si člověk projel pár dobrých zdrojů hovořících o mírném posílení USD oproti včerejšku, kouknul na své indikace a pár drobných o5 v souboji s Radovanem přibylo...:-)..raději ale před očekávanými projevy to vypnu..:-) SID

2672

Odesláno

herman
budeš se divit, ale kumulativně ukáže...CZDL - (Continuance Zenith Day Level - pracovní název).., ale to tady dávat, ani rozebírat princip indikátoru, z více důvodů nebudu...sorry, jak říká Radovan65 - charita - a ta je u konce..:-)
SID

Odesláno

Trochu z jiného soudku...
I když jsa vyznavač VT, celkem mne zajímá šampiónat v MT. Statistika věda je...ale celkem dobře se vyprofiloval vzorek toho, co asi preferuje více traderů, a nejen přes MT, na celém světě.

1. Překvapila mne absolutní nadvláda obchodování páru EUR/USD (2x více než s cable - tipoval bych asi spíše cable) a i to, že třeba librojen je před Aussie i USD/CAD..asi ty úroky..:-)
2. Nejvíce se obchoduje na 1 hod. grafech a pak na 1 min..., 5 min. a 30 min. graf je využíván nejméně...taky celkem zajímavý údaj...
Zbytek statistik v odkazu...ale vyznavači MT to asi znají...

championship.mql4.com/2006/news/69

SID

Odesláno

Sid: ten tvůj včerejší nákup na libře je opravdu silné kafe (všechna čest) ale rozumně se vysvětlit nedá, tak jako držení
pozice i přes ten ruinujíci pulback (nebo jak se ten kopeček jmenuje), škoda mohli jsme být zase o něco chytřejší. :S

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...