Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Výše uvedený systém Kissing EMA, který zaslal rhombic1 stojí za bližší studium. Při trochu cviku se jedná o systém, který je ideální pro obchodníky, kteří nemají čas věnovat se Forexu FULL-TIME. Je to dáno tím, že jej lze použít od timeframů 1H a vyšších. Já osobně jej testuji na 4H framu. Systém lze obohatit kromě Kissing EMA také o zakládní Woodieho pattern Zero-Line-Reject, který "chytí" některé vstupy, jichž si EMA nevšimne. Pro tento pattern chce mít ale trochu cit. Nejpodstatnější je úhel, který po ZLR vznikne. Pokud není dostatečně "strmý", neobchodujeme (úhlý jsem zkusil načrtnout v obrázku). Při dostatečně backtestingu a pozorování při papertradingu lze ale po pár dnech číst ty správne ZLR a ty nesprávné nechávát být. Tím se systém stává robustnějším, přičemž je zachováná jeho velká procentuální návratnost. Ještě shrnu jeho obchodování a potřebné indikátory: EMA (exponenciální klouzavý průměr) s nastevním 34 Chop Zone Index Woodieho CCI (periody 24 a 6; dobré výsledky i při periodách 20 a 6) Sidewinder Pro vstupy do jakékoliv pozice LONG musí! výt splněny následující pomínky: - Chop Zone Index musí udávat býčí trend (modrá a odstíny zelené barvy) - WCCI musí udávat býčí trend (šest a více úseček nad Zero Line) Pro vstupy do jakékoliv pozice SHORT musí! výt splněny následující pomínky: - Chop Zone Index musí udávat medvědí trend (hnědá a odstíny oranžové barvy) - WCCI musí udávat medvědí trend (šest a více úseček pod Zero Line) Navíc musí vždy platit: - EMA musí mít jakýkoliv úhel (byť prakticky neznatelný) - Sidewinder nesmí být červený. Žlutý Sidewinder doporučuji obchodovat. Při Kissing EMA čekáme až se EMA střetne se svící. Pokud jsou splněny výše uvedené podmínky, tak vstupujeme do pozice. Při patternu ZLR vstupujeme, když jsou splněny pomínky a úhel je dostatečně strmí. Co se týče výstupů, doporučuji ze začátku vystupovat vždy ve chvíli, kdy CCI protne honotu +-100 ve směru proti trendu. Přikládám ještě obrázek, kde je náhodně vybraný měsíc obchodování tohoto systému. Červené pozice jsou výsledkem Kissing EMA, žlute díky patternu ZLR. Pokud máte nějaké dotazy, reakce či zlepšení, sem s nimi.

2490

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Omlouvám se za nejspíše mojí neschopnost, ale emu ne a ne najít. Projizdim indikatory uz pres tyden, ale dostal jsem se zatim jen neco kolem 60 strany (a to prosím studuji denně) a obcas se jeste vracim. Vyhledavac mi nic nenasel. Takze pls dobrou dusicku mocinky moc o EMU...

Odesláno

rhombic1
Už asi druhý den studuji systém z Trading Championship "sashken" a vůbec to nechápu. Vstupy a výstupy řeší závislostí čtyř MA, ale ten money management ????
Je to zajímavý, když je systém ztrátový, je to za min. počet lotů a při úspěšnosti systému se jednotky lotů navyšují. Chápal bych to, kdyby se snižovali jednotky po neúspěšném obchodu, ale jak to může vědít, že zrovna tento obchod bude neúspěšný.
Díval se na to někdo trochu z blízka?
Na stránkách Trading Championship je i diskuzní vlákno, ale ta ruština..... :o)
Jirka

Odesláno

S tím MM jsem si to zpískal sám. Systém jede bez SL a já se v tom šťoural a pak mi to otevíralo i se SL i bez. No, výsledky vypadají sobře, ale nemám v tom moc důvěru bez SL.

Odesláno

Dalsi dotaz. Jakym zpusobem nejlepe testovat urcity AOS v urcitem casovem obdobi, forward testing...kdyz zkousim treba jeden aos na trech parech, mam tedy otevrene tri grafy, tak jak zjistim uspesnost za ten dany den. Dam priklad treba chci testovat DV_MA_KST s omezovačem od nicku vachnikd, (omezovac pridal tusim marek), str.49....ale i treba jine. Da se napriklad kdyz mam na demu vic uctu, aby z kazdeho grafu obchodoval jiny ucet? Nejak mi to nejde. To by pak slo zjistit podle $...nebo by stacila treba hodnota profit displaye (i kdyz u zminovaneho aos se v nem moc nevyznam), pred a po....

Odesláno

to Martyn: EMU nemůžeš najít proto, že indikátor EMA je normální MA (Moving Average), který je defaultně v každém systému (jak v MT4, tak ve VT). Při jeho nastavení mu zvolíš periodu 34 a z roletky zvolíš "exponential", protože při spuštění klasického MA se ti spustí v modu "simple"

jasné?

Odesláno

wellard a rbitter, dekuji, taky me to napadlo, ale matlo me to exponential, jestli treba nema kvuli tomu nema jiny vzorec..tohle je super. Diky i za moznost wcci, ale ten nebyl problem splasit, akorat ten ptak emu no, ale uz takze super. Jeste k tem uctum, jde mi o to, abych spravne zhodnotil danou vykonnost ruznych aos, testy bych samozrejme zverejnoval...

Odesláno

Jak si mohu zobrazit tabulku profit displaye, jako jsou k videni ve starsich prispevcich. Tam je vse psano, a kdyby se dala jeste pred spustenim na dany usek vynulovat, tak by to bylo skvely...

Odesláno

to kurkapetr: ano, ZLR musí vzniknout v rozmezí +-100. cas do konce svicky v zakladnim MT4 neni, je to naprogramovany "indikator", který je potřeba nahrát do složky ./experts/indicators/ a potom normálně aktivovat v daném grafu. Přikládám ti ho ke stažení.

2493

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...