Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

marcam
když si otevřeš daný indikátor (editace), tak ve skriptu máš vysvětlení z čeho se skládá...

Force75
výsledky na papíře zajímavé...mít profit 70:30% je dost dobré...osobně považuji za dobrý úspěch být profiitní tak z 65-70%...a časem se dopracovat k 75-80%..:-)...spíše popiš na základě čeho obchoduješ..
SID

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To SID

Najskor som pouzival mnozstvo roznych indikatorov a kriviek a myslel som si, ze su liekom na vsetko. Neprinasalo to zarucene vysledky. Radikalne som zmenil svoje obchodovanie tym, ze som zacal pouzivat len jednoduche nastroje. Momentalne pouzivam len MA30 a volume. Obchodujem len EUR/USD na M30 az H4 grafoch. Potom som niekde natrafil na stranku obchodnika menom Joe Ross, ktory pouziva len minimum nastrojov. Jeho technika obchodovania je mi celkom blizka. Nakoniec aj ty si niekde uviedol, ze velky hraci taktiez pouzivaju len jednoduche nastroje, "simple set of tools". Taktiez sa snazim pouzivat myslenie velkych hracov. Ale asi je to tak, ze kazdy si musi casom najst ten svoj system, ktoremu veri.

Odesláno

Force75
v jednoduchosti je síla, to je pravda, ale k MA30 bych ještě něco (jen pro kontrolu) přidal.....FIBO nepoužívám vůbec...stanovuji si pivoty podle denních S/R a pak vlastní hranice podle plovoucích, ať v periodách nebo decimálně...nikdo a nic mne zatím nepřesvědčilo o tom, že formulka vycházející z Fibonacciho posloupnosti se zastaví právě na určité matematické hranici danou Fibem (0,236, 0,5, 0,618, 0764 atd.).., a když už, je to spíše na volatilním FX, kde rozhoduje úplně něco jiného, podle mne věcí náhody...kdybych si odvodil pivoty z polohy Velkého a Malého vozu na noční obloze a dal je třeba do posloupnosti 0,21 0,5 0,63 0,78, jsem na tom podobně..:-)...někdy se to zastaví tam, jindy onde..
SID

Odesláno

To SID

Ano, suhlasim. FIBO pouzivam len velmi informativne a iba na daily a H4 grafoch pre hrubu predstavu, kam to moze za normalnych podmienok ist. Na M15 a M30 sa riadim trendom a S/R hranicami. Na data sa snazim neobchodovat, lebo to zatial neovladam, aj ked kazdy vie, ze pokusenuie je velke. Greed (chamtivost) je niekedy silnejsia, ale aj na tom popracujeme :-)

Odesláno

Mozem vas poprosit, casto v tejto diskusii citam o S/R (Support/Resistance) a o pivotoch. Nikde som vsak nenasiel co to vlastne znamena, na co to sluzi a ako sa to eventualne vypocitava. Mozete mi prosim k tomu nieco napisat? Dakujem

Odesláno

Dakujem, prestudoval som si clanky o pivotoch a o stanoveni hranic S/R (Support/Resistance). V zmienovanych clankoch sa pise, ze zakladny pivot sa pocita ako ( High + Close + Low ) / 3, ceny predchadzajuceho dna. U komodit to viem pochopit, lebo trh sa o nejakej hodine otvara a zatvara. Ako ju to u forexu v akom casovom pasme sa pocita pivot v zmysle uvedeneho vzorcu, ked forex de facto ide 24 hod. Chcem sa este spytat, su niekde v tejto diskusii popisane metody vyuzivania S/R? Dakujem

Odesláno

marcam
pokud si projdeš fórum, tak už tady bylo asi 100x řečeno, že trh roluje v 17,00 hod. EST, tj. nyní 23 hod. SELČ a tehdy se mění i pivoty...
SID

Odesláno

Ahoj,
přeju úspěšný obchodní den :-))
Narazil jsem na docela zajímavou metodu TA s dobrým reward/risk poměrem třeba jako WCCI tak bych na ni rád upozornil... Jedná se sice o rodící se vlákno na strategybuilderu, ale vypadá to, že by se mohlo jednat o poměrně bezpečnou metodu. Určitě časem bude vylepšena... Zkusím si najít nějakou analogii s CCI...

odkaz: www.strategybuilderfx.com/showthread.php?t=17252

Odesláno

Potrebujem pomoc, uz som hadam presiel vsetko na tomto fore, ale nenasiel som co som hladal a teda LRMA mal som to vo VT, ale som zabudol zalohovat a ked som preinstaloval win. a spusitl VT zistil som ze chyba neviete kde by som tento indikator mohol najst? :S

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...