Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dekuji SIDE ale potreboval bych si jen overit jestli spravne chapu vypocet tohoto indikatoru libi se mi zejmena jako filtr vstupu pri trendu viz prilozeny obrazek takze: nastaveni perioda 3 veme posledni 3 high a udela prumer veme posledni 3 low a udela prumer ale ted nevim co dal ? udela z techto cisel zase prumer.. toto mi nevychazi nevis prosim jak se presne pocita dekuji

2116

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

trader01
Jak se to počítá si odvoď z algoritmu pro Gann Hilo, který je ve skriptu...

HLd:=If(C>Ref(Mov(H,Lb,S),-1),1,If(C HLv:=ValueWhen(1,HLd0,HLd);
HiLo:=If(HLv=-1,Mov(H,Lb,S),Mov(L,Lb,S));

Symboly asi znáš: Lb - je ona perioda pro Gann Hilo (např.3), H-nejvyšší, L-nejnižší, mov -průměr, S-Simple, If-pokud
Poslední řádek (HiLo:=If(HLv=-1,Mov(H,Lb,S),Mov(L,Lb,S));) je ona křivka, která se ti zobrazuje na grafu. Graf reaguje vždy oním kumulovaným průměrem za předchozí období - např. perioda 3.
SID

Odesláno

GANN HILO activator

Mozna objevuji objevene
ale sledoval jsem aktualne GANN HILO aktivator
krasne zpetne ukazuje HI-LO coz je samozrejme super, ale problem je v tom že je zpozdeny a v teto chvili mi neni jasne jak a kam zadavat prikaz na nakup/prodej.
Mate s tim nekdo zkusenosti.

jak s nim pracovat je urcite na delsi analyzu
rad bych se zeptal jestli ho nekdo z vas vyuziva opravdu realne
dekuji

Odesláno

GANN HILO Activator
Výpočet :

a) určení trendu:
nejdříve indikátor určí jestli je up nebo down trend

UP = průměr X low je nižší než Close
DOWN = průměr X high je vyšší než Close

X je perioda

b) vypočte aktuální hodnotu a zakreslí do grafu
je-li UP trend veme průměr 3 low
je-li Down trend veme průměr 3 high

Využití:

Určení trendu

Závěr
GANN HILO Activator

Určí trend podle polohy posledních X úseček a aktuálního C
A podle toho vypočte průměr posledních X LOW a nebo HIGH.

Dle mého názoru se tento indikátor hodí pro určení trendu a scalpingu.
Nevidím jeho přesné výhody pro vstup do trhu, je většinou zpožděný.

Odesláno

trader01
Opravdu "objevuješ Ameriku"...každý indikátor je ve své podstatě zpožděný, protože čerpá výhradně z minulosti...Gann Hilo není výjimka..Zkus se podívat na str.63 tohoto vlákna, kdysi jsem tady dával upravený Gann Hilo. Úprava spočívala v kumulaci 4x Gann Hilo do jednoho indikátoru (2x2) i s možností zadat delší periody - třeba trochu poopravíš svůj názor..:-)
SID

Odesláno

To SID

Ahoj SID, mam jednu otazocku. Ked sa zverejnuju fundamenty, napr. take dolezite ako dnes o 14:30 v USA, kedy trh bude v tom case velmi volatilny, do akej vzdialenosti od aktualneho kurzu napr. o 14:10 je mudre umiestnit oba Entry a k nim StopLoss aby v pokoji preckali tu uvodnu nervozitu na trhu? Dakujem. zyx66

Odesláno

zyx66
To je otázka spíše pro věštce se skleněnou koulí - a to nejsem, navíc to nemá nic společného s tímto vláknem o Indikátorech.....
Záleží, kde se bude trh zrovna nacházet - takže podle intuice a technicky podle pivotů, anebo využít nějaké matematické formulky - už jsem dříve popisoval např. double entry..
SID

Odesláno

TO all: přidávám do sbírky indikátor S/R, princip je založen na "manuálním výčtu" klíčových cen z denního grafu. Zobrazní cennových linií se řídí v závislosti na uživatelem nastavené procentní odchylce od aktuální ceny. Do indikátoru je možné pžidávat vlastní cennové úrovně viz kód scriptu. DavidF

2173

Odesláno

Zdravim vsetkych, som uplny zaciatocnik takze mozno moja otazka bude dost hlupa. Chel by som zacat sledovat chod nejakeho obchodneho systemu, nakolko nie som natolko zdatny, aby som si vytvoril vlastny. Chcem sa spytat, vo VT Traderi je na vyber niekolko obchodnych systemov, je mozne ak si nejaky vyberiem zistit jeho uspesnost za nejake casove obdobie, povedzme za 1 rok? Da sa to nejako automaticky spusit na nejakych historickych datach a automaticky vyhodnotit? Ak ano prosim poradte ako. Ktory obchodny system povazujete za najuspesnejsi, existuje niekde zoznam kde su vyhodnotene podla uspesnosti? Dakujem

Odesláno

Věděl byste někdo jak pro VT udělat indikátor, který by mi označil na svíčkách vždy čas od 8 ráno do 4 odpoledne našeho času? Nebo tu už něco takového někdo prezentoval. mé skromné schopnosti s VTčkem na tohle bohužel nestačí a hodilo by se mi to pro backtestování (protože je jasné, že všechny obchody, co zobrazuje systém brát nebudu z časových důvodů). Případnému dobrodinci děkuji moc.

Odesláno

euforos:
Osobně jsem na to kdysi používal MA přímo v cenovém grafu. Krom periody a typu jsem u tohoto MAčka nastavoval i časove rozpětí, kdy se změnila barva.
To samé jsem pak používal i u CCI křivky. Ten předělaný indikátor jsem zde i dával k dispozici.
V rámci AOS tam pak jde ještě více čarovat a nechat si třeba zabarvit přímo svíčky v určitý čas, nebo pod tyto svíčky dát nějaký symbol.
Já třeba měl pod 14.30 vždy lebku... :-))

Odesláno

Priatelia, neviete niekto poradit nejaky jednoduchy sposob ako urcit ci je trend rastuci alebo klesajuci, na nejakej povedzme dennej baze? Existuje na to nejaky indikator, alebo system? Dakujem

Odesláno

marcam:
Uplne nejjednoduzsi a taky nejpouzivajenjsi je vyuziti MA (klouzavého průměru). Pak se pozoruje sklon tohoto MA, případně zda je cena nad, nebo pod....
Jakou zvolíš periodu už je na obchodním stylu, resp. na tom, jak dlouhodobý trend chceš sledovat. Hodně oblíbený je třeba EMA34, EMA55. Pro dlouhodobější pozorování trendu se dost využívají i jedoduché klouzavé průměry, tedy SMA na periodě 100, 200.
Nicméně je to jen jedna z možností, trendových indikátorů je nespočet.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...