Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

marcel70:
Kouzlo Forexu a vůbec jakéhokoliv obchodování je, že by Ti teď mohlo odepisovat stovky úspěšných obchodníků a každý příspěvek by byl co do konkrétního doporučení naprosto jiný.....
V jednom by se však asi všichni shodli. Místo hledání ideálních vstupů se spíše snaž dobře zvládnout výstupy a co by se hodilo podtrhnout- ještě více času než samotnému obchodnímu systému věnuj MM a vlastní psychice!
Systém co zde popisuješ se mně zdá celkem provozuschopný. Kostra je určitě dobrá. Za sebe už bych další indikátory nepřidával... Co můžeš zkusit je místo klasických MAček použít nějaké na změny rychleji reagující odvozeniny. SID sem kdysi dával perfektní indikátor (komplex MA), tam si jistě vybereš....
Mně se kdysi celkem osvědčilo do indikátoru RSI doplnit ještě na stejné periodě %R. I o tom píše SID ve svém seriálku...
Jinak pokud Tě zajímají vstupy na 5 min timeframe, věnuj velkou pozornost CCI na periodě 14 a třeba i indikátoru MOMENTUM.
Chce to zkoušet a sám si něco vypilovat, možností je nepřeberně....

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dobry vecer

mel bych jednu otazku od zacatecnika.vsude se mluvi/pise H/L/O/C prices.

chtel bych vedet jak ziskam H/L price ..chtel bych si zadat do programu na vypocet S/R.
ale nevim kde vzit tyto udaje,a od kolika hodin se to bere..Den ma 24 hod.myslim,ze se nekde psalo o zacatku a konci dne.a nevim ktere ceny.oteviraci/uzaviraci..jsem zmaten..help me pleas
vim ze svice ma H/L/O/C.

dekuji za pomoc

luky
Odesláno

zdravim,
mam obchodny system zalozeny na prerazani S/R, obchodujem na hodinovom grafe. System je funkcny, ziskovy, ale mam dost vela stratovych pozicii. Nemozete mi skusit poradit, cez co to odfiltrovat? Viem, ze je to taka otazka o nicom, prilis vseobecna, ale ak niekto obchoduje podobnym sposobom ako ja, tak by mi mohol skusit pomoct, naznacit, cim to filtruje.

dik

Odesláno

Images: na 103strane tohto vlakna si sem hodil upravenu verziu Sidovho ASIDKOMPLEXMATIMEPD.vttrs . Na tych obrazkoch mas PD v okne 'prozkoumat' a teda moja otazka: akym zazrakom sa da toto okno vyvolat?:) Ten sidov AOS tam uz nemam a pre istotu som nainstaloval aj new VT ale stale to tam neni :-S . Treba tomu nejako pomoc alebo to tam ma byt vzdy?
Dik

Odesláno

marcel70:
Jaké Sidové návody máš na mysli? Sidův seriál, který věnuje značnou část kapitol TA, jsi jistě četl. Pro mně to kdysi byla určitá vstupní brána, do světa Forexu.... :-)
No a veškeré věcičky z fóra, třeba zmíněný komplex MA, si není problém najít přes funkci vyhledávání pomocí klíčových slov.

Merlin35:
Ten dotaz je opravdu příliš obecný. Filtrovat průrazy S/R se dá nesčetně způsoby. Najdi si spektrum indikátorů, které Ti vyhovují a sám si hledej souvislosti. Zkušený uživatel s nickem Dzink, tady třeba nedávno popisoval obchody prováděné s potvrzováním přes candles formace, kde se tady opírá o různé průrazy a odrazy od pivotu a s tím souvisejícíh S/R.
Já pivoty a S/R zase hodně kombinuji s indikátorem CCI a woodieho metodou vstupů.
Největší sílu obchodování na základě průrazů S a R linií, však nacházím ve spojení s fundamenty.

LUKY:
Vlastní program na výpočet S/R? V téhle oblasti už toho obávám se mnoho nevymyslíš, nech se inspirovat tím, co se běžně používá. Pokud pracuješ ve VT, tak nejlepší postup asi je otevřít si skript daného indikátoru a snažit se pochopit, jak to funguje. Programové definice nejsou příliš složité. O výpočtu pivotů a z toho dle dalších vzorečku odvození hladin S/R, už toho tady bylo napsáno mnoho. Dobrý indikátor už je implentovaný ve VT. Velice populární a hlavně používaný se tady staly i sidovy plovoucí pivoty, které pracují jen s H a L, C se nebere v potaz. Zkus se nejdříve orientovat na klasické pivoty, něco si o nich přečti. Aby jsi získla důvěru v indikátor, tak si ten pivot pro daný obchodní den za začátku počítej ručně a srovnávej výsledek s indikátorovým P. V rozmezí +/-3p. by to mělo sedět. Zkoušej i různé zavírací časy, klasika je 11hod. SEČ.

mucha:
Řekl bych, že Marek24 Ti díky přiloženému obr. odpověděl velice názorně- občas je jeden obrázek lepší, než tisíce slov... :-)

Odesláno

To all: Zjišťuji potenciál jednotlivých time frame pro break out/in metody, pro výpočet jsem zvolit MT4, ve kterém jsem sestavil statistický model jednoduchého "break-in" na Denním timeframe, myšlenka spočívá na odrazu zpět do pásma předešlého dne. pokud se podíváte na 1D time frame, nelze si nevšimnout překrývání předešlých barů následujícími bary. Tuto zkutečnost jsem chtěl zmapovat.

Výsledek testu na 1D timeframe:
Bary v testu: 1281 počet;
průměrnýBar: 102 pips;
bary které jsou >= 50% průměrných (0,5*102): 1130 počet;
následeující bar je menší než předešlý bar: 218 počet;
následeující bar je větší než předešlý bar: 912 počet;
break out nad H předešlého: 434 počet;
break out pod L předešlého: 348 počet;
break out oběma směry H i L předešlého: 130 počet;
průměrný break nad H: 50 pips;
průměrný break out pod L: 51 pips;
větší break nad H než je půměr: 87 počet;
větší break pod L než je půměr: 63 počet;
průměrný návrat do pásma pod H předešlého baru: 56 pips;
průměrný návrat do pásma nad L předešlého baru: ;60 pips;
UP bary v testu: 594 počet;
následují Up bar po předchozím UP baru: 305 počet;
Down bary v testu: 542 počet;
následují Down bar po předchozím Down baru: 236 počet;

Primitivní obchodní model : prodej na H a nákup na L u baru, který je větší nebo roven 50% průměru (má cca min 50pips)

profit target: 51 pips;
stop loss: 29 pips;
potenciolální zisk/ztráta: 22005 pips;
ProfitTrade: 732 počet; LossTrade: 398 počet;

pro názornost přikládám zdrojový kód modelu:

//--- jednoduchý obchodní model
SL = MathMax(avgUPback,avgDownback)*0.25; //29pips
TP = MathMax(avgUP,avgDown)*1.; // 51 pips
Spread = Point*3;
Gap = Point*0;
TradePips = 0;
for (i = counted_bars; i >= 2; i--)
{
//--- je pro průměrné a nadprůměrné bary
if((High[i]-Low[i])>=avgHL*0.5)
{
//--- aktivace SL - pro případ, že není potenciál pro profit
if((High[i] - Low[i - 1] + Gap) {
TradePips = TradePips - (SL + Spread);
Ltrade ++;
}
//--- aktivace SL - pro případa , že je break opačným směrem větší než povolená ztráta
else if((High[i-1]+ Gap - High[i]) >= SL)
{
TradePips = TradePips - (SL + Spread);
Ltrade ++;
}
//--- ziskový obchod H
else if((High[i] - Low[i - 1] + Gap) >= TP)
{
TradePips = ((TP - Spread) + TradePips);
Ptrade ++;
}
}
}

Odesláno

trader01
Gann Hilo (autor Robert Krausz) byl poprvé zveřejněn v únoru 1998 v časopisu Stocks & Commodities Magazine. Základem je průměr nejvyšší (H) a nejnižší ceny(L) za poslední tři období (proto se nejčastěji používá perioda 3, ale dobrá je i zkušenost s periodou 5)...Indikátor pracuje s extrémně nízkým rozsahem min. a max. odrazem. Původně se používal jen jako filtr nebo hranice pro určení SL. S převzetím na FX má i jiné funkce a hodí se obecně spíše pro krátké min. grafy. Ale i využití na 60 min. grafu je někdy zajímavé - změří vlastně aktivitu za poslední 3 hodiny (při periodě 3). Příbuznými jsou pak ještě Gann Swing a Gann Trend indikátory. Stačí ?..:-)
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...