Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy

Sid

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

katak55: ja obchoduju castecne podle svicek. Pouzivam formace morning star, evening star, railroad tracks, shooting star, hammer, hangman. Kombinuju to s pivot points na 15min grafu.
Indikatory obecne maji jeden zasadni problem - jsou vice ci mene zpozdene. Forex mi pripada technicky hure citelny trh, prave kvuli fundamentum, ktere s trhem hybou. Ten jeden dulezity pohyb, ktery cloveku vydelava, se neda dost dobre technicky predpovedet, protoze se stane v naproste vetsine na zaklade zverejneni nejakychy cisel. Taky casto dobry pohyb nastava rano mezi 8 a 10 naseho casu (eurusd, cable, swissie).
Ja bych ti doporucil budto obchodovat Hans123, nebo 1h / 4h Vegas tunel, nebo fundamenty plus pivot points. Treti varianta mi pripada v tuhle chvili nejlepsi z vyse zminenych duvodu.

Sdílet pomocí služby

dezkomatta:
:-))))) ....aj ja by som chcel taky indikator...
Sencoruv tunel sa na tomto fore nazyva situacia,ked po zverejneni spravy maju dvaja brokeri na chvilu rozdielne ceny :
u jedneho sa uz pohla v smere momenta trhu, u druheho je este platforma zamrznuta,ale vybavuje prikazy. Je to bohuzial velmi zriedkavy jav,ale nick Sencor nan raz natrafil a riadne to vyuzil.

Sdílet pomocí služby

To dzink

Skvele vediet, ze niekto odtialto pouziva podobnu metodu ako ja. Tiez pozeram na candlesticks, pouzivam pivoty, plavajuci pivot s plavajucimi supportami a rezistanciami plus sa snazim nieco prilepsit. Ak by si mal chut, mohli by sme si vymenit skusenosti, alebo popracovat na strategii s pivotmi. Moje icq: 281 094 393.

Maatej

Sdílet pomocí služby

Maatej: moc na ICQ nebyvam, ale klidne zkusenosti vymenim. Muzeme tady prez forum, treba se jeste nekdo prida.
Pouzivam na 15min grafu daily pivots nastavene na 17.00 NYT a na 1h grafu weekly pivots.
Obchoduju reverzy:
Cekam v rannim pasmu na maly trend a reakci (tj neutralni nebo reverzni candle/formaci) na pivot nebo nekterou z odvozenych urovni S/R. Pak vetsinou cekam na potvrzujici bar (tj candle potvrzuje revers - je to plnotucna candle "mym" smerem) - coz se netyka formaci jako morning star, to je signal sam o sobe - a na jejim close vstupuji. Hodne silny signal je v pasmech, kde jsou zaroven weekly i daily urovne. SL posouvam kdyz jde trh mym smerem 20 pips (na cable 25) a pokud se objevi trend, cekam na vystupni signal CCI. SL se snazim posouvat na "logicke" urovne.
Vysledky zatim docela slusne, ale obchoduju to naostro cca 3 tydny. Nejaka cast konci na B/E, ztratovych bylo jen par, ziskova je snad skoro polovina. Uvidime, co to udela dal.
Dal se podle me daji obchodovat breakouty z pivotu - potvrzujici candle neni reverz, ale breakout po te reakci okolo pivotu. Ale to jsem jeste nezkousel, jenom od oka mi to ted parkrat pripadalo jako zajimavy signal. Az na to budu mit cas, asi to lehce potestuju.
Krome toho obchoduju odpoledne US fundamenty. Tam moc pivoty nepouzivam (spis pro orientaci a pripadne pro nastavovani SL pri ochrane zisku), protoze na vystup pouzivam zase CCI. ale urcite se daji pouzit - ukazujou ty nerozhodny mista velmi spolehlive.
Z metod, ktery jsem kdy testoval a obchodoval, to vypada nejlepe.

Sdílet pomocí služby

Nox: demo účty se liší jen minimálně od live účtu co do průběhu grafů, takže žádně "podbízení z této strany nehrozí,
větší rozdí je v plnění příkazu ve volatilní časech (newstrading), na demu to běží jak po másle a na live prokluzy,
neplnění, gumové spredy a podobné nešvary. Při obchodování pomoci TA tedy v "klidnějších časech" existuje na-
prostá shoda mezi demem a live.
Co se týče tvé obchodní metody 2 x MA plus RSI je vše O.K, zvláště když ti takovým tempem roste demoúčet.
Sám nepoužívám nic jiného a byly časy kdy jsem grafy skrz pavučinu různých indikátoru málem ani neviděl.
Jediný problém při přechodu na live je psychika a na to jsou dobré mini/mikro loty.

Sdílet pomocí služby

Ahojte forexáci
zopár mesiacov z velkým záujmom sledujem tieto diskusie,ktoré su pre mňa v mnohom poučné.Zopár mesiacov v začiatkoch som obchodoval akcie,postupne aj na živom účte,neskôr som robil demo na forexe a tiež po čase som začal
forex naživo.Robím to na VTčku a hned v začiatkoch som objavil adrenalin že ked pozícia ide proti vám,je možné to
zahedgovat.Dalej to popisovať nebudem,je to na romám a skúsený psy by sa smiali a nováčkov vystraším.Jednoducho,psychicky som to neustal,už to nebolo demo a začal som robiť chybu za chybou.Realita je, že
ak sa z toho chcem dostať asi musím na čas zabudnuť koľko mám na mojom účte realné utopených USD a vlečie sa to
pomaly už dva roky.Za ten čas som na deme objavil mnoho modelov ako to nefunguje.momentálne testujem systém,kedy sledujem hodinový graf a 5min.graf.Na hodinovke mám nastavené DPO16,MACD 9,12,26,DMI14,Bolinger Bands-Fibobacci ratios C20 a MA20.Pivot a R,S si vypočitavam sam podla denných zatvaracich cien.Na 5min grafe sledujem RSI 14 a MA20 a 50.Sledujem iba tri meny EUR/USD,USD/JPY a kabel.Do obchodov vstupujem iba ak hodinovka je v jasnom smere.Vtedy ak na 5min.MA20 pretne MA50 a RSI je ma vrchole alebo na spodu vtedy idem do obchodov.Vystupujem ked sa potom pretínaju naopak.Od vás by som chcel radu ako tento systém by sa dal vylešiť,prípadne info ktoré indikátory máte otestované že su tam zbytočne a čím to nahradiť.Stále testujem to tak že vstupujem iba jedným lotom a často sa stáva že 20-30pip.zisk sa svrkne na 4-6pipov.Ak obchodujete denne,aké grafy a z akými indikátormy pri tom najlepšie sledovať? Zatial neobchodujem denne, ale niekedy to skúšam.Je tu veľa podnetných príspevkov ale ako hľadám tak hľadám niečo čo som chcel najsť ohľadom 5min.grafov a nejakých návodov na použitie som nenašiel preto sa tu trocha rozpisujem.Ako "hovorí SID"možnosti je neúrekom!!!!!
dik za odpovede

Sdílet pomocí služby

mucha:
Koukal jsem na to a problém je na nefungujícím serveru EasyForex. Snad je to jen víkendový výpadek, protože o nových verzích zatím neuvažuji. Jednou bych ten program rád oprášil, ale to už budou s největší pravděpodobností verze pro MT. Pokud však bude velká poptávka a trochu času, rád opravím i program pro VT...

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...