Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

MULTI-indikátor na zobrazení S/R pro platformu VT. Kdysi jsem tady dával k dobru indikátor, zobrazující přímo v grafu aktuální pivoty a S/R pro daný obchodní den. Povedlo se mně doladit další, trochu vylepšenou verzi. Myslím, že by mohla být finální... Tento indikátor používám denně a je to pro mě naprosto ideální nástroj k určování SL, PT a ENTRY vstupů. S/R to stahuje z internetových stránek a to z tří na sobě nezávislých zdrojů. Tyto hodnoty se samozřejmě musí každé ráno aktualizovat, proto je v příloze krom samotného indikátoru ještě doprovodný program. Už jsem to tady kdysi vysvětloval, kdyby si někdo nevěděl rady jak na to, stačí se zeptat.

1710

1711

Odesláno

rhombic

Mohl bys, prosím, hodit na sklo pravidla pro entry a exit u tvýho systému ze str. 109 tohoto vlákna kombinující Williamse a RSX? Nějak mi to z toho obrázku není jasný.

Odesláno

Plovoucími pivoty si určím trend, který budu obchodovat. Pro vstup hledám co nejnižší hodnoty RSI a čekám na moment kdy momentum změní směr a %R mi protne linii. Vystupuje jen na základě %R, někdy, když není zisk uspokojivý rozhodnu se podle RSI jestli pozici budu ještě držet. Nemám přesná pravidla, je to systém založený na citu. Doposavad jsem zkoušel i protitrendové pozice, ale je to nesmysl!

Odesláno

Standby: Celý obsah textového souboru, který se vygeneruje, (pro dnešní den má tento soubor název: 30.6.2006_Supporty_a_resistance.txt) překopíruješ přímo do skriptu. Nejlépe přímo z grafu přes volbu: "edituj nástroj TA", dále záložka "skript". Tam označíš celý neaktuální text (S/R z předchozího obchodního dne) a tento text smažeš a místo něho zkopíruješ aktuální text z vygenerovaného textového souboru. Nejefektivnější je takto označený text přepsat pomocí klávesových zkratek ctrl+c, ctrl+v. Aby jsi neodmazal něco důležitého, mám tam značku "end copy", po kterou text označuješ(přepisuješ). Přikládám obrázek, dle kterého by měl být vše jasný.

1733

Odesláno

images
díky už to mám, jenom tam mám těch čar nějak moc, dva červené supporty těsně vedle sebe , a potom asi čtyři další a to samé resistance, co jsem koukal na stránky 4e tak ty zdvojené jsou první hladiny, zdvojená je proto, že se schoduje i z druhého zdroje?

Odesláno

Standby: Že tam je těch čar více je naprosto v pořádku a vůbec to vybočuje z režie autora... :-) Musíš si uvědomit, že všechny hladiny se zároveň stahují ze tří různých na sobě nezávislých zdrojů. Z toho dva zdroje uvádí hned 3 hladiny S/R, jeden zdroj po dvou hladinách. Celkově tedy do grafu dostaneme 8 supporů a 8 resistancí pro daný obchodní den! Když vezmeš v úvahu, že každá stránka ty S/R vyhodnocuje trochu z jiných hledisek, tak se může stát, že všech 8 čar je po grafu různě rozseto. To je však výjimečná situace, velice často se tyto zdroje částečně, nebo i úplně shodují. Pokud se shodnou přesně, v grafu nepoznáš, že se ty čáry překrývají. Jen jich potom samozřejmě napočítáš méně jak 8. Pokud se rozchází v nějakých pár pips, čáry jsou velice blízko sebe, to je taky normální a celkem časté... (češí to mají vše rádi hezky kulaté, Američani jsou obyčejně na pips přesný) :-) Pokud by jsi chtěl některý zdroj vyhodnocovat- zobrazit nezávisle, i na to jsem myslel. Vše si můžeš v té konfigurační tabulce nezávisle na sobě povypínat. Opět přikládám obr. Tu smyčku jsem doprogramoval hlavně kdyby některá stránka měla ten den výpadek, tak aby se neaktuální data z ní jednoduše vypnula... Co se týče té "nepřehlednosti", tak opravdový gulášek začíná, když si k tomu všemu ještě zároveň zapneš Sidovy pivoty s nastavitelnou periodou, weekle pivot, daily pivot, S/R počítané z pivotu dle standardního vzorce a S/R dle fibonnaciho... :D Na první pohled sado-maso, já však používám vše a v pohodě se díky barevnému rozlišení orientuji. Je pak velice efektní porovnávat různé překrývání těchto hladin...

1736

Odesláno

Dobrý den,
obchoduju přes VT Trader a měl bych takový dotaz. Při tradingu využívám klouzavých průměrů a zajímalo by mě,jestli se dá někde v aplikaci nastavit,aby při protnutí křivek došlo k ukončení pozice,nebo alespoň k nějakému upozornění. Stačilo by vystoupení z pozice,vstup bych zadal sám. Vím,že SL se tam dá zadat,ale na pevnou hodnotu a nejde ji měnit jinak než "ručně".
Nebo je ještě jiná možnost,jak dosáhnout vystiupení z pozice při protnutí 2 klouzavých průměrů?

Díky za odpověď.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...