Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To vachnikd:

OK, myslel jsem, ze mas v umyslu vytvorit AOS, ktery bude umet SL, jako ten na grafu.
,
Aktualni hodnota je C (neboli Close) - tato hodnota se pro aktualni svicku stale pohybuje. Hodnota Close predchozi svicky je Prev(C,-1).

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím všechny...
Vytvořil jsem jednoduchy AOS (jsem v psaní AOS začátečník), ale teď nemůžu nějak přijit na to, jak vyřešit tento problém: Řekněme, že podle mnou nadefinované obchodní strategie systém otevřel Long Possition. Nejde mi dopsat skript na to, aby si počítač "zapamatoval" cenu Buy (za kterou jsem otevřel pozici), od ní odečetl n ticků a tuto cenu použil jako pevný Stop Lose. Prosím poraďte mi jaký příkazy mám použít, jaké OutPut a InPut proměné mám zařadit... Pokud již někdo má tento skript napsaný, prosím pošlete mi ho na adresu: hamartas@seznam.cz. Jsem z toho už na nervy... Díky moooc.
Marťas

Odesláno

Zkusil jsem nový indikátor z VT 1,7.5 - Pivot Point (PP) a ukazuje to myslím, hodnoty S a R celkem dost slušně (viz graf). Menší problém asi bude, když někdo používá AOS a zároveň tento indicátor hranice podpory a odporu (S/R) v jiném než 15 min. grafu na který je PP nastaven. Na jiném než "předepsaném" 15 min. grafu to už ukazuje dost zkreslené hodnoty S/R. SID

186

Odesláno

To všichni
Jo, a ještě jedna otázka...
Jak mohu odblokovat z pop up menu jménem Trading System Events zablokování otevření ostrého obchodu?
Alerty mi fungují, ale pozici moje AOS nějak nemůže naostro (tak aby se obchod projevil v mojim demo učtu) otevřít... I když jsem to snad naprogramoval dobře. Někde je to asi bloklé... Nevíte někdo co s tím?
Díky Marťas

Odesláno

To marťas
Nerozumím otázce "odblokování"...Pokud ti nejde nějak "smazat" naistalovaný TS tak pravým tlačítkem na graf a pak Atached Trading systems (pod Add Trading systems) možná radím hloupě, ale moc tvé otázce nerozumím. Na otázky programování ve VT a vše kolem toho, snad jedině počkat na nick Dzink.. :)
SID

Odesláno

Taky nejak nechapu o co jde. Jaky presne problem mas? Jestli ti funguji alerty, pak jsou dve moznosti:
1/ automaticke obchodovani musis pro dany system spustit, ale to asi vis
2/ mas spravne nastavene alerty v Output Variables, ale nemas tam nadefinovane prikazy Buy a Sell
ale vestim z koule, je to co me v tuhle chvili napada

Odesláno

No já bych řek, že by mohlo jít o nastavení počtu EventCount, které musí proběhnout, aby se to spustilo. Ono to pak alert dá, ale obchoduje to až po určitém počtu ticků v našem směru. Nastavení se změní v Tvorba obchodních systémů/Edit/Vstup/OpenBuy/Upravit/Trading/EventCount - změnit na nižší číslo.

Milan

Odesláno

KST
Pokud někdo pracuje s indikátorem KST (kumulativní MA), osvědčilo se mi nejvíce nastavení na hodnotu 1 (Short), Simple a perioda 10 na 10 min. nebo 15 min. grafu. Připojuji i originální algoritmus (ne z VT, ale od autora systému) pro short nastavení. Algoritmy pro Interm. (střed 2), Long (3) a All (4) nebudu zatěžovat, protože je to tak na sto řádků...Když někdo používá jiné nastavení, tak se podělte, ať můžeme navzájem porovnat výhody a nevýhody dílčích nastavení.

Skript pro KST - Short

Daily KST Simple Moving Average or 10/15-Minute Bar Short-term KST:
((C/C10 +C1/C11 +C2/C12 +C3/C13 +C4/C14 +C5/C15 +C6/C16 +C7/C17 +C8/C18 +C9/C19)*30 +(C/C15 +C1/C16 +C2/C17 +C3/C18 +C4/C19 +C5/C20 +C6/C21 +C7/C22 +C8/C23 +C9/C24)*60 +(C/C20 +C1/C21 +C2/C22 +C3/C23 +C4/C24 +C5/C25 +C6/C26 +C7/C27 +C8/C28 +C9/C29)*90 +(C/C30 +C1/C31 +C2/C32 +C3/C33 +C4/C34 +C5/C35 +C6/C36 +C7/C37 +C8/C38 +C9/C39 +C10/C40 +C11/C41 +C12/C42 +C13/C43 +C14/C44)*80)/3-1000

The formula is based on a 10-Period Simple Moving Average of a 10-Period Price Percent Change plus two times a 10-Period SMA of a 15-Period PPC plus three times a 10-Period SMA of a 20-Period PPC plus four times a 15-Period SMA of a 30-Period PPC.

SID

Odesláno

To Sid:
Stale sem davas nejake skripty ..... pochopil som ze to mam nejak dat do VT cez Indikator builder ale neviem ako ...uz som to vselijak skusal a nefunguje to. Povedz mi ci ma pre mna vobec cenu sa s tym trapit lebo ja tomu vobec nerozumiem. DIK

Odesláno

To Pacho
Pokud jsi to zatím nepochopil, je tohle vlákno o diskuzi nad indikátory a obchod.systémy. Algortimus pro KST je tady dán proto, aby především začátečníci pochopili, jak se např. uvedené KST vypočítává a jak funguje. Pokud ti něco nefunguje a s něčím se trápíš je to tvůj problém, nikoliv můj. Dříve uvedené skripty byly reakcí na dotazy z fóra k danému problému.
SID

Odesláno

To Sid : zle si ma pochopil .... ten moj prispevok nebola staznost ..... len som sa pytal ci maju pre mna ako pre pocitacoveho analfabeta nejaky vyznam. Ja nemam nijaky problem. Len som sa ten skript snazil dostat do VT ale nejak sa mi to nedarilo proste to neviem. :)

Odesláno

To Pacho
Nikde jsem nepsal, že konkrétně skript pro KST se má někde přidávat nebo transformovat. Opakuji, byla to pouze info o funkci KST a na jaké bázi funguje. Protože není možné postihnout, kdo vlákna čte, zda dlouholetí tradeři, středně pokročilí, začátečnící, ti kteří mají zkušenosti s programováním nebo naopak atp., je na každém jednotlivci co mu příspěvky přinesou, čím je obohatí, co zvládnou sami, zda jsou v pogramování AOS na počátku atd.
SID

Odesláno

To All: KST

Ja to pouzivam na 5 min grafu, perioda 14, simple. Kdyz se meni smer histogramu, beru to jako znamku mozne zmeny trendu, pouzivam to jako potvrzeni mych predpokladu.

Da se to pouzivat nejak lepe ?

Odesláno

To L.A.
Perioda 14 na krátkém 5 min. grafu ? Není to moc ? Zkus si dát dva KST pod sebe, řekněme na tom 5 min. grafu, jeden s periodou 10 a jeden s tvou 14 a myslím, že perioda 10 (nebo ještě nižší - 8,9) bude vzhledem k 5 minutáži výmluvnější. Jeden nick, tuším Vachnikd, myslím zkouší převést KST do AOS a to by mohlo být hodně zajímavé. Osobně používám KST jako jeden ze signálu pro výstup (překřížení short a signální křivky) a mám s tím dost dobré zkušenosti i po klíčových zprávách a změnách směru nebo trendu. Vzhledem k nastavení na short používám jen 10 min. grafy.
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...