Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

[bold] Takový malý tunýlek[/bold] Upřímně řečeno, dlouho jsem váhal zda dát nebo nedát na sklo níže uvedený AOS. Vyznavačů Vegase je tady na vláknech poměrně dost (Dzink, Namodro atd.) a nerad bych se stal terčem jejich kritiky, že jim nějak fušuji do Vegase :) :) Když jsem tak pročítal Vegas vlákna, zkušenosti kolegů i samotný tunel systém popsaný v seriálu Namodrem, výsledky byly mnohdy dobré, někdy horší a v globále mi to přišlo dobré jen tehdy, pokud chytla měna nějaký dobrý trend. (což ostatně ale umí chytnout i obyčejné střednědobé MA a dalších deset indikátorů). Nejvíce mi na Vegas vadily a pořád vadí, dlouhé hodinové a 4 hod. grafy. To jsem chtěl prvotně nějak eliminovat. Pro vlastní tunel metodu jen na kratších 15 min. grafech jsem zvolil: 1. KAMA - samotný indikátor se ve své podstatě chová i jako filtr a nebere každý náznak změny, ale tzv. vyčkává 2. CCI - klasický kanál, který bere jen "jisté" signály - Long nad 100 a Short pod -100 a působí zde jen jako filtr 3. ADX - hodně dobrý a nastavitelný filtr, který v klasice bere jen signály při překročení level 22 (podle nastavení s CCI) 4. 3 x MA, které můžeme různě nastavit - např. 3x v jedné periodě 55, ale s jinou cenou (high, low,close) nebo v různých delších periodách - možností je hafu... Tato filtrace a eliminace nežadoucích falešných vstupů nám sice nedá kvanta vstupů, ale zato jsou to vstupy poměrně jisté a pozice je držena dlouhodoběji - přesně ve stylu Vegas, ale na kratším grafu ! Viz první obrázek cable na 15 min. - cca od 2.června (1200 svíček) zatím jen 3 vstupy a prozatimní profit asi 500 pips. Trader si může samozřejmě tuto konzervativní variantu zpestřit tím, že zkrátí periodu CCI, level u ADX nebo poníží 3x MA jen na periodu 34. S Kama bych moc nehýbal, ta reaguje dobře na 15 min. grafu jen mezi periodou 15-20..nižší perioda je už hodně volatilní a neplní daný účel, stejně jako periody přes 20 - málo volatilní a pozdě reagující.. Další novinkou, kterou tento AOS obsahuje a která tady ještě myslím nebyla nikdy zveřejněna, je POSUN GRAFU V ČASE. (už vidím ty obličeje "zkušených" traderů - co je to zase za Sidova blbost.. :) ). Vysvětlím o co go: v AOS je naistalovaná funkce, která nám umožní (u 3 x MA) posunout tyto MA, tak jak by se chovaly na jiném minutovém grafu a v jiném prostředí. (viz druhý obrázek). MA Timeframe musí být vždy větší než Timeframe a pracuje s hodnotami od 1 min. grafu až po denní graf ! Zde je nastaveno MA na 1 hod. a timeframe na 10 min. a jsem na 15 min. grafu. Křivka těch tří MA nám vlastně ukazuje, jak se chovají hodinové MA na 10 min. grafu v prostředí 15 min. grafu - není to nic jiného než matematika...Pokud si zadám stejné podmínky jako u prvního obrázku (Kama 20, stejné hodnoty CCI a ADX) a zvolím MA periody 8,9,10 - vše close - mám od 2.června (v časovém posunu MA) 11 otevřených pozic (7 v plusu, 4 v mínusu a zisk asi 410 pips). Posun grafu (a tím i period v čase) není žádná "finta" a AOS ji normálně otvírá a zavírá. Je to vlastně jen násobek period MA vycházející ze vztahu MA Timeframe/Timeframe... (pokud chci znovu obchodovat v reálném čase navolím si hodnoty stejné jako graf - tedy MA Timeframe 15 min. a Timeframe taky 15 min.) Ale využití má "posun v čase" daleko jiné. Hlavně při pivotech (denních) nebo Fibo či Range pivoty - kdy se nám dobře modelují vstupní levely - o tom někdy příště...AOS přikládám k otestování - a Zdarma.. :) :) :) SID

1673

1674

1675

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

SID:
myslím, že tě nikdo za další systém kritizovat nebude :) a naopak se bude děkovat...
Spíš jen poznámka k těm delším timeframes, které se ti tak nelíbí. Například pro mne osobně je to zatím vlastně jediná možnost jak vůbec při zaměstnání obchodovat. Mám nastavené entry a jednou za čtyři hodiny je posunu (i případné SL a profit targety pokud jsem už v pozici), nebo při open nové svíčky vstoupím do pozice. A jinak se prakticky čtyři hodiny o nic nestarám. Když jsem v práci, posunuje manželka. Mohu-li být u počítače v momentě vyhlašování důležitých reportů, je dobře. Nemohu-li být, tak se zas tak moc neděje, protože systém to zkousne.

Až budu jednou trader na plný úvazek :) a budu moci sedět celý den u počítače, pravděpodobně si rád osvojím i systémy s kratšími timeframes. Zatím mi 4 hodinový systém vydělává postatně víc a má podstatně menší DD, než všechno, co jsem za uplynulý rok zkoušel na krátkých grafech.

Petr

Odesláno

namodro
asi je to o zvyku, zkrátka nemám moc rád 4 hod. grafy, kdy se za den objeví jen 6 svíček (v obchodní hodiny střední Evropy tak 4 svíčky denně po 30-100 pips...), právě proto jsem pro tyto spíše střednědobé "tunel poziční obchody a la Vegas" použil jen 15 min. graf, kde se dá lépe vysledovat a určit možná změna trendu a účinně zasáhnout ručně ( i když mám mnohdy otevřenou rovněž jednu pozici třeba dva,tři dny).
SID

Odesláno

to Sid

Side, mohl bys mi, prosím, vysvětlit, jak přesně používat Tvůj AOS na tunely?
Vůbec se v AOSech nevyznám, nevím, jak se s tím přesně pracuje?...
Mám tam dát start a ono to bude samo obchodovat, nebo jak to vůbec přesně funguje?
Prosím, poraď mi.
Díky.
Hodně úspěšných obchodů...
S pozdravem
Marek

Odesláno

Bravo SIDE,
koukám na další velice povedenou věcičku z Tvé dílny...
Bůh Ti žehnej, že nejsi jeden z těch, co by jsi k tomu vymyslel nějaký pěkný příběh třeba o GALAXII a nezačal to prodávat za desetitisíce... :-)
Ten velice zajímavý nápad- posunout hodnoty grafu v čase, začíná v kombinaci s tímto AOS nabírat celkem dech.... :-)
Jsem zvědavý, na co kdo přijde, těch nastavení se tady opět nabízí celá řada...

Odesláno

Sid:
takový malý tunýlek je hodně inspirativní čtení! Různé varianty MA, KAMA,... s různými cenami (H,L...) podle toho zda se jde short, long, in , out ... a posuny v čase, to by mělo jít vyladit. Ještě ty pivoty a kdyby se našel někdo kdo nejezdí na safari :-) a napsal by to pěkně obecně pro MT4.... To by se to testovalo.
zdravím, Méďa

Odesláno

marek53
to je spíše variace na tunely (fiktivním tunelem jsou zde tři různé MA), signálním faktorem Kama a je to filtrováno přes CCI a ADX. Nejprve si to vyzkoušej (nastavení) na nějakém demo účtu, stejně jako jiné AOS..

images
co není může být..:-), vymyslím k tomu nějakou story např. z Jurského parku (napadlo mne, když Kama vybočí z tunelu - je to únik tyranosauruse z ohrady..:-)), přidám další omáčku a bratru za 10k (v eurech) to pustím do světa..:-):-)

SID

Odesláno

to Sid

Díky za odpověď.
Vyzkouším to teda na demu, mám to teda jen spustit a pojede to samo nebo jak mám při tom testování ne demu postupovat?
Myslím si, že jsi génius, já bych nic takového ze sebe nedostal, nejsem matematický typ... :D :D :D
Ještě jednou velké díky a mnoho úspěchů.
S pozdravem
Marek

Odesláno

marek53
přesně tak, zvol si nějaké nastavení, pokud máš na demu více účtů zvol jeden z nich, nech to běžet od rána třeba na EUR/USD a GBP/USD (cable) jen na 15 min. grafech (pro které je to koncipováno). Občas sleduj jak se chovají nastavené hodnoty (tím se člověk taky dost naučí).
Genius nejsem, jen využívám výhodu VT a jeho vlastně modulárního systému (poskládám si dohromady z dostupných věcí navržený model, který mne napadne)..programovat neumím a na stará kolena se to odmítám už učit, tak holt zbývá jen tato cesta - FX puzzle VT..:-)
SID

Odesláno

to Sid

Dobře, zítra ráno to tedy spustím a budu pozorovat, co to bude dělat, sám jsem na to velmi zvědavý...
Moc Ti děkuji za rady a přeji Ti hodně úspěšných obchodů!!!
S pozdravem
Marek

Odesláno

vcera som si so zaujmom prezrel stranky Safari. Velmi neprehladne. Chyba akakolvek mapa stranky, obsah, osnova, klikal som kde sa dalo, bez toho aby som vedel na co klikam a co sa objavi. K cene som sa ani nedostal, som ju nenasiel, priznam sa ze som az tak svedomite nehladal, znechutila ma uzivatelska neprivetivost stranky. K samotnemu systemu sa neviem vyjadrit.
Potom som skusil prezriet najznamejsie weby co mi k teme Vegas a automaty povedia. Nasiel som chlapika, co testuje EA Vegas Daily, automat sice neprilozil,ale prilozil popis systemu a backtest na Eur/Jpy. Podla toho popisu by sa snad dalo nieco...
www.forexfactory.com/forexforum/showthread.php?t=5968

posledny backtest

www.forexfix.com/reports/insane.htm

Odesláno

to Sid

Ahoj Side,
tak od rána mám zapnutý ten Tvůj tunelový AOS a 13:30 mi to samo vstoupilo na GPB/USD na 15 min. grafu na short.
Mám tam nastavené tyto hodnoty:
KAMA 20
MA1 8
MA2 9
MA3 10
ADX 21/22
CCI 21

Mám to nastavené správně a jak poznám, že mám vystoupit nebo ten AOS vystoupí taky sám?
Děkuji Ti za odpověď.
Hodně úspěšných obchodů.
S pozdravem
Marek

Odesláno

marek53
nastavení, které jsem tady včera dal (koukám, že používáš verzi s posunutými Timeframe) nemusí být dogma, je to spíše jen o možném nastavení (zadal jsem jako příklad klasický Kama, ADX, CCI a tři MA postupně za sebou - 8,9,10), ale periody MA, stejně jako variace na Timeframe mohou být různé !! (třeba Timeframe 2 hod./30 min., ADX 21/14, CCI třeba 50 a MA 10,12,14 - to je opět pouze příklad !!)...předpokládá se i vlastní iniciativa...:-), AOS ti vypne za určité podmínky sám nebo to po určitém zisku/ztrátě můžeš vypnout ručně nebo používat předprogramované časové rámce, SL,TSL a TP - jak říkají bratři Slováci (a moc se mi to líbí) - možností je neurekom...:-)
SID

Odesláno

to Sid,

díky, zatím je ta otevřená pozice ve ztrátě, ale počkám, jak se to vyvine, je to přeci jen demo...
Jaký je tak na tento AOS potřeba účet, myslím reálný?
Po řádném otestování a jestli by to bylo v zisku, bych to zkusil třeba s lotem o velikosti 0,1.
Díky za odpověď.
S pozdravem
Marek

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...