Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy

Sid

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Standby:
Mám podobný přístup, nevěřit jednomu systému/indikátoru a snažit se ty signály potvrdit na více frontách... Možná si tím principiálně to obchodování dělám zbytečně složitý a občas těžkopádný- vždyť toho samého profitu, ne-li většího, by šlo dosáhnout i s nenáročnější a jasnější obchodní strategií. Nicméně všichni zkušenější tradeři mně jistě potvrdí, že nejdůležitější je při obchodování psychika člověka. Tedy že by měl každý obchodovat to, v čem se cítí dobře a co koresponduje s jeho obchodní strategií a tedy i částečně s jeho povahou...
Ale k věci- v jaké 3 rozličná AOSka jsi vložil důvěru, smím-li se zeptat..?

Sdílet pomocí služby

Sid:

Ahoj, nevim jestli jsi zaregistroval moji patecni prosbu, pokud ano a nemas potrebu tak cinit, tak jen napis a ja si svou zvedavost ukojim nejak jinak :).

V patek jsem te zadal jestli by jsi nedal na sklo graf (cable 30M) s tim systemem ktery pouziva plovouci pivoty docela by me zajimalo jak si poradil s tim relativne "mrtvym trhem".

predem diky Mira

Sdílet pomocí služby

Standby:
Ahojky, tak na to Ti můžu odpovědět za Sida- v platformě VT něco takového realizovat skutečně nejde. Jakýkoliv otevření pozice, uzavření pozice, SL a PT v rámci AOSka, jsou realizovaný až na konci svíčky. Na 30 min grafech to může být docela průser. I když ne vždy to pracuje proti Tobě, občas je vhodný počkat, zda podmínka bude platit i na konci svíčky. Ale proti prudkým výkyvům máš pozici v podstatě nechráněnou.
Pro spoustu lidí je tohle důvod k přechodu na MT.

Sdílet pomocí služby

A nebo přechod na pravou ruku a myš :) tzn. ručně :)
Nemůžu si pomoct, ale těch 20-30 bodů se daří s pivoty + plovoucími pivoty denně bez větších problémů, za měsíc přes 500pip. Navíc, stoploss 10-15pip!
Dneska jsem si objednal grafiku pro čtyři monitory a monitory k ní. Přece jenom víc úhlů pohledu = přesnější úsudek o situaci :)

Sdílet pomocí služby

Do konce týdne budou 4 monitory na EUR/USD, GBP/USD, USD/CHF, + něco a brzy možná obdržím systém scalpingu při bočním trhu, ale i držení pozice při trendujícím trhu pomocí tohoto systému založeném na 2 indikátorech a plovoucích pivotech:

používám pivot points pro scalping (někdy ovšem pozici díky pomocným indikátorům udržím i hodiny) na 1 minutovém grafu měn s nejzajímavějšími pohyby a hledám trend pokud nějaký je na 15 min grafu. Tak a teď jak to vlastně dělám. :-) Mám plovoucí pivot perioda 5 a plovoucí pivot perioda 10 ke vstupům a výstupům. Vstupuju, když cena protne pivot 10 a zároveň v blízkosti +- 1 svíce je RSI 14 protínající hladinu 50 a Chande trends channel taktež! Oba dva to musejí potvrdit. Výstup je, když PP s periodou 5 protne cena reversním směrem. Tento výstup používám hlavně v mimotrendním trhu. Když jsou fundamenty, pozici držím i při protnutí PP5 do doby než RSI i CHTREND CH. neprotnou 50. Automaticky uzavírám při protnutí PP10. Jedu jen ve směru trendu, který určuju na již zmíněném 15 min grafu i na 1 min grafu pomocí Pl. pivotů s delší periodou. Záleží jestli jsou nad cenou kratšími pivoty (short) nebo pod kratšími pivoty (long). Někdy sleduju i jejich sklon. Jestli jdou do horního pravého rohu monitoru nebo pravého dolního rohu :)
Jestli máte nějaké dotazy k tomu co jsem zde popsal, napište na ICQ. :)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...