Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuji Petrovi za inspirativní článek.

Obchoduji již nyní tři trhy odpoledne, takže doplnění ranní seance se zdá jako zajímavá alternativa např. pro dny, kdy není možné odpoledne obchodovat, možná dokonce i k celkovému přesunu aktivit na ráno, které by mi dlouhodobě vyhovovalo. Vyzkoušíme a uvidíme.

Mám praktický dotaz k vedení obchodního deníku, na který jsem přišel po dnešním ranním testu:
Uzpůsobil jsem si excel už dříve pro vícero trhů, to není problém. Jakým způsobem ale evidovat obchody, když jsou některé v USD a jiné v EUR?

děkuji za nápady,
jirka

• Odpovědí 47
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Roman:

No tak v sprede vidím velký rozidiel kedže tam čo mám ja je 2.7 zaujímavé je že píšu najlepšie na trhu (td).
Dneska skúsim stiahnuť aj tú oandu aby som si to porovnal aj ohladom platformy. Akurát vypĺnam demo a vidím že sa dá fundovať aj v eurách ako potom funguje pridávanie ziskov/strát robia prepočty z usd alebo to dávajú rovno eur?

Inak k tej kombinácií, ja som hladal takéto riešenie no myslel som že to nieje možné a že sú tie pohyby iné no opak je pravdou. Tiež nevidím dôvod k tomu aby som nabehol s riskom 50 usd keď môžem menej ako 5usd predsa stále môžem navyšovať no ak bude DD tak som na žive a spokojný. Jediné na čo si musím zvyknúť je že k SL musím pripočítať aj spread (teda aspoň v platforme FXCM) ale asi to tak bude všade?

Čo ma ale prekvapilo je ako to koleruje aj s NQ, porovnal som vstupy čo som mal na NQ s eur/usd a aj tam boli profitabilné no dynamika vstupu trošku rozdielna. musím to nakukať a zvyknúť si na to.

Dikes (tu)

Odesláno

iigis... po pravde je mi to uplne jedno jak se tam zapocitava spread a jak se prevadi na zakladni menu, mam CHF a cele se mi to vede v CHF, tyto veci nejsou tak dulezite jako delat dobre obchody o to jde :) Proste delam to porad stejne a pokud mas na trhu vyhodu tak dlouhodobe jdes nahoru at si pocitas spread na SL nebo nepocitas.....

o korelaci NQ nevim, nezkoumam to....

Odesláno

iigis:

účet si můžeš založit v jedné z hlavních měn, takže záleží na tobě. Jinak k té OANDĚ se také připojuju (co se týká spreadu a plnění příkazů). Demo má výhodu, že je na neomezenou dobu. Takže můžeš v klidu trénovat.

Akorát nevím, zda se chceš specializovat na forex nebo fut 6E do budoucna? Pokud na forex, pak jsme tady off-topic :)

Odesláno

Roman:

No jasné to či mám výhodu zistím až pri live, no malo by to tak byť. Ozaj ty obchoduješ už fut či si spokojný s forexom a pokračuješ v tom dalej?

xjames:

No teraz je to asi príliš skoro hovoriť kedže neviem či budem na fx tak spokojný že tam aj ostanem no príde mi to rovnaké pokiaľ sa robí analýza na fut. Ale zatiaľ si myslím že časom chcem prejsť na fut. (tu) Inak to je fajn kedže enmusím meniť dolár hodím tam len eurá a malo by to byť ok. (tu)

Odesláno

Roman:

No to sa mi presne páči že môžem hneď robiť napr scaleout pričom na fut by sa mi to kvôli risku nedalo. No tak 8k na eure už je celkom pekné:).. Inak ak sa smiem spýtať používaš MP (alebo volume profile) lebo ja mám systém ktorým si určím kde chcem vstupovať a potom ladím vsutp na T&S len toto euro je fakt skákavé a sú tam gapy ktoré sa mi ťažko obchodujú. Momentálne robím dáke replaye a neviem sa chytiť robím dosť chýb no nejak neviem prísť na to prečo. Na NQ som bol zvyknutý obchodovať po open no na eure ešte niesom doma čo je škoda (td)

Odesláno

iigis.... rad bych nejak pomohl ale to v podstate ani nejde takto pres forum.... ale kdyz se ptas delam MP podle Daltona hlavne a pak plno dalsich veci ktere mam uz naucene.... Dalton te nauci jak chapat smer trhu a vykonnost v tom smeru.. jak to potom obchodujes je uz na tobe....

Odesláno

No to chápem že to takto nejde. Škoda že tu chýba niečo ako private chat.... Daltona mám naťahaného v kindly tak si to určite prebehnem ja som MP študoval len z netu a celkom mi to pomohlo. Samozrejme ešte na tom treba robiť.

Dikes za rady, štastné obchodovanie (tu)

Odesláno

Dobry den,

rada by som sa opytala, ako mam chapat vypocet marginu. Napr. brokerska spolocnost uvadza pre FESX initial margin 3150 euro a pre day trade margin 500 dolarov. Ak chcem obchodovat na baze intradenne, to znamena,ze moj margin je sucet initial margin a day trade margin? To znamena 3150 euro plus 500 dolarov?

Dakujem
july

Odesláno

clarkie:

u marginu jsou dva druhy - initial (nutna vyse penez pro vstup do obchodu) a maintenance (nutna vyse penez pro drzeni penez pres nocni uzaverky)
A vedle toho maji brokeri specialni marginy pro intradenni obchodovani - tech 500 USD. A tahle margin je omezena na urcite hodiny v ramci dne - takze si zjisti od kdy do kdy plati a tam na jeden kontrakt staci jenom tech 500 USD.

Odesláno

Prosím o radu.
Obchoduji přes Interactive brokers a jejich platformu TWS.
Ale v ní se mi zobrazí graf trhu ES až v 15.30 našeho času. Nelze tedy rozumně obchodovat dopoledne. Co s tím? Jde někde něco nastavit?
Josef.

Odesláno

boobbiik

menu v na vrchnej liste otvoreneho grafu, moznost edit - chart parameters - v spodnej casti okna pri moznostiach chart time options - zafajkni moznost " show data outside of regular trading hours"

(tu)

• 2 týdny později...
Odesláno

Jelikož i já jsem spíše skřivan než sova , tak mě takový článek potěšil a hned jsem se pustil do paperu na ES. Ale bohužel jsem teda zjistil, že ač přes dobré objemy obchodů je jejich rozpětí dost nízké. za dopoledne od 9 do 12 tak 4 - 8 bodů , tedy max 400 $. Je jasné, že nikdy nevyužiji celý kanál , pak průměrné rozpětí je kolem 200$ a to už je málo. Ještě jsem koukl zpětně na graf v článku a i tam je od formace double top potenciál jen 225$ (ale od vrchu DT po nejnižší úsečku) a nezmiňovaných 400. Nejsem tak zkušený obchodník, abych se snažil vymáčknout zisk z tak malého kanálu a budu se proto rozhlížet po jiném dopoledním trhu.

• Vytvořit...