Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

gumaczek

Tohle už zní docela logicky :) !
Uvažuji podobně.

K tomu načasovaní vstupu:

Zkus se mrknout na hodně nízký timeframe např. tickové grafy ( 100 - 200 ) nebo volume grafy.
Na první pohled uvidíš jen změť červených a zelených čárek, ale pokud se na něj podíváš až v místě, kde by jsi chtěl zhruba vstupovat a zaroveň sledoval T&S, tak ti to může hodně napovědět a díky tomu vstoupit na mnohem lepší ceně :)

Ať se ti daří. (tu)

• Odpovědí 2,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

díky kluci za reakce. iigis: mrkni na ranchodinero.com, chlapec tam má spoustu zajímavých věcí, v běžné verzi zadarmo. Jakým způsobem kompost využíváš? Low volume nodům jsem nepřišel na chuť, stále vítězí formace z písmenek :-) majkll, lordberry: díky za váš náhled, rosse jsem taky koukal, ale běhal mi z toho mráz po zádech ;-) čárka sem, čárka tam, co já s nima udělám? Dnešní den se nic moc neděje, po rozšíření range z první hodiny jsem vlezl na korekci do směru průrazu, nevida v cestě výraznější překážky. Trh mě vyvedl z omylu a začal vytvářet hodnotu mírně výše včerejška. Nicméně smýšlení na pokles trvá, minimálně bychom se mohli podívat k levelu 1200. Přikládám screen, toto je zajímavé, někdo kdo obchoduje S/D by se mohl rozepsat?

18008

Odesláno

Gumaczek:

No nejak som to ešte netestoval lebo som sa k tomu nedostal ale na mesačných profiloch sa mi celkom osvedčil prístup že ked je trh v range a má hodnotu tak si jednoducho určím unfair ceny teda LVN a na nich responzívne obchodujem. (tu)
Dikes za stránku idem to prebádať snáď to tam najdem

Odesláno

to gumaczek: Ja som dnes cakal ci cena vystupi na 1222-1224. Nakolko ani po reporte sa nenaslo dostatok buyers a cena sa nedostala nad 1220 co bol predchadzajuci breakout point zacal som pozerat agresivne po short. Na footprinte som ti vyznacil vstup nie je tu ale obrazok T&S na ktory tiez cumim pretoze chcem vidiet nastup big players. T&S mam filtrovane na 100 a 20 cize dve okna. Dnesny vstup 1216.75 stopka na 1220.5 target 1188.

18010

18011

18012

18013

Odesláno

gumaczeck:
Diky za tip na ranchodinero. Jeho naradi je opravdu povedeny. Co se tyce vstupovani je lepsi pouzit maly TF jak uz se zminuje BOBR. Me se na ES osvedcil volume 3000 je vice vyhlazene a 1min pokud chybi volume(dopoledne). Na obou si pridej EMA20 a EMA100 a do trendu se snaz vstupovat v jejich blizkosti.
Co se tyce toho vstupu rekl bych k tomu jen ze jsi pravdepodobne vstupoval limitem na predem dany urovni bez toho aby sis pockal na to jak se zachova cena po tom co tam dorazi. I na tom 5min grafu je videt ze trh ma silne momentum a tim padem se da cekat ze jeste par ticku nad high soucasny svice poskoci. Pokud chces nastupovat do takovych protipohybu limitem tak pockej kde se trh otoci a zadej limit na posledni high.

Odesláno

amoniak: sakra chlape ty jsi ďábel. To nejni možný, co tu předvádíš (!!) koukal jsem, že jedeš oba softy - I/RT i MD? Já jsem se dostal ke grafům až teď a tu rozvíjející BA jsem si vyznačil ještě kousek výš až k 1225 area viz screen. Jestli to z Tomových příspěvků chápu dobře, BA se začne formovat po vytvoření low a návratu k nějaké vizuelně zajímavé úrovni? čili v době, kdys dělal screeny ty to bylo oněch 1220. Trh teď testuje její HVN. yax: bohužel nevím, vypršela mi licence na písmenka a zrovna teď před vánoci to nechci (=chci, ale nemohu) řešit. Včerejší ukázkový INVD s resistem nad třetí řadou písmenek dnes vyústil v očekávaný prodejní NEUT :-) Aspoň toto jsem analyzoval správně. Den je hotov, profiláci si mohou užít víkend :-)) BOBR: dík za tip, ale pokud se nerozepíšeš podrobněji, asi to odložím, pačevá nestíhám a chci konečně zakotvit u jedné jediné simple metody.. Co se týče softu, rozhoduji se mezi investor RT (za 55,- MP, BA's, a mnoho dalšího) nebo zakoupení indi od finalgu do NT. Toho již znám, ale zase nemá BA's... Kompost profil do něj sice narvu, ale představa drag adn drop heatmap profilu.. uhhm :D Vzhledem k tomu, kdo mě v současné době učí to bude asi varianta a) ? Btw. tak mě napadlo, jestli Heraclitos speakoval anglicky ;-) Přeji všem traderům hezký víkend!

18028

Odesláno

gumaczek:

US open a je blbost davat SL na open, kdyz je to hranice, kterou trh muze udrzet.
Co se tyce SW, tak jednoznacna volba je Investor, TPO od FinAlg ma velmi mnoho much.

Odesláno

gumaczek
Myslím, že prozkoumaní a nalezení stylu jaký traderovi vyhovuje je zakladní kámen, který by se neměl oklešťovat časem jen aby člověk "už" mohl začít...

Ve skutečnosti sem již vše řekl.
Pokud vidíš S/R oblast na vyšším timeframe, trh tam dojde a začne brzdit, tak na tom nízkem tf uvidíš kde se ta cena zabrzdila --> tvořila malinkaté těla, popř. "doji" usečky a na T&S zaregistruješ smršť příkazu do zamýšleneho směru. Zadáš limit do míst, kde se cena vracela aby zde naskákali další tradeři za lepší cenu, tak aby jsi minimalizoval heat (držení ztrátové pozice) .

Jinač tohle není kompletní systém, ale jen "střep" k tomu časování.
Zkus to zakomponovat do tvého systému, udělej paper a budeš hned chytřejší.

:)

Odesláno

zdravím

Len chcem zistiť kedy sú tie dni pri rolovaní čo je tak nízka likvidita dneska ked som to otvoril tak volume mizerné. Obchoduje sa dnes normálne?

V tomto mám chaos neviem to nájsť (td)

Odesláno

iigis:

rolování kontraktů je vždy 2. čtvrtek v měsíce daného kontraktu. Tzn. přechod z 12-11 na 03-12 byl druhý čtvrtek v prosinci. Jestli ještě jedeš 12-11, tak se tý likviditě nedivím.

Odesláno

yax... Lado prosimte co konkretne mas na mysli ze ma fin alg problemy, s cim? Nejak si neumim predstavit kde by mohl byt problem pri vykreslovani TPO....

iigis, na kterem trhu jsi? 6E uz dvakrat za sebou roloval az treti ctvrtek, je potreba sledovat volume na obou kontraktech a jakmile je na novem vic jak na starem, tak jdi na novy (minuly ctvrtek)

a jestli si na 6E tak nevim kde byl pekny pohyb :D ja dnes 1 obchod to je na me hrozne malo... ale v 8:00 prijde aktivita pravdepodobne :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...