Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ha ha ha a to jedu LIVE no nebylo dle mne kde naskocit a co to udelalo, otom jsem mluvil- prepnu LIVE a zmatky a cela moje snaha vzhuru nohama, nastesti dnes pred fundamentem jsem tam nelez , kdo vystihl up gratulace (tu)

• Odpovědí 2,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

někdo měl dnes asi hodně rychle vyděláno..700 USD na YM za 1 minutu, slušný výkon..já osobně jsem čekal na první "správnou" korekci a retest po tom výpadu nahoru..dnes maximálně optimálně jsem zvolil target na prehigh, kde byla silná S/R ze včerejška i z premarketu a přemohl chamtivost dát ho o 20 bodů výš..150 USD/kontr. a skončil jsem cca o půl 5..

majkll

Odesláno

minule se myslim o tom zminoval majkll, ze kdyz trh udela neco podobneho, tak ma tendenci se vratit, no myslel jsem si ze jen treba tesne pred otevrenim, nebo nekde v premarketu, asi to bylo mysleno komlexne. Cekal jsem zda se trh nevrati nekde k 726 a bude pokracovat up, no chyba lavky
udelal 14 bodu up a pak 14 down, rikam si aspon jsem usetril jeden SL a necham si ho na klidnejsi a prehlednejsi den,situaci.

at se dari

Odesláno

Rogi:

jestli mluvíš o tomhle: www.financnik.cz/forum/read.php?7,187037,196751#msg-196751 , tak to jsem myslel pro jakoukoli denní dobu (zejména to platí po open), ale dnes šlo o pohyb po fundamentu, což je zase jiná situace a o té jsem v tom příspěvku nemluvil..silné pohyby po fundamentu mají tendenci takhle skákat obecně..tj. osobně bych neřekl že v téhle situaci chtěl někdo silný vytlačit trh nahoru, aby mohl prodat za lepší cenu..spíš to podle mě byla reakce na pozitivní report..ale kdo ví, co je skutečnost :)

majkll

Odesláno

zdravím pánové.
Toto vypadalo dnes po reportech z us optimisticky, co? Dovolil bych si souhlasit s Majkllem, že se někomu možná hodilo popotáhnout to víš, navodit pocit eufórie z dalšího možného QE a pak pomalinku nenápadně dolů, jak to můžeme sledovat právě dnešní odpoledne. Přitom žádné závažné sděletí agenturama neprolítlo, nebo jste si snad něčeho všimli? ;) Ono když se člověk podívá na hodinový grafy, je to pěkné pokoukání :o)

Odesláno

Pánové, pokusím se nestřílet úplně od boku, snad to nedopadne jako další z mých výkřiků do tmy bez řádného podložení správnými argumenty :o) Dnes než došlo k tomu nenápadnému poklesu, přicházely dost protichůdné signály a falešné průlomy. Na jednom z nich jsem se na TFku taky nachytal. Vůbec jsem tomu pohybu vzhůru nevěřil, ale měl jsem samozřejmě respekt a nešel jsem hlavou proti zdi ;) Už jsem měl za to, že v 16:31 je cena dost nalomená jít výrazněji níž, EMÁčky jsem měl pěkně srovnaný směrem dolů, ale neustál jsem tu korekci a pozici uzavřel. Jakmile se ale dostala cena opět pod EMY, vstoupil jsem s 1tick skluzem na 726,4 do dalšího shortu, a to s minimálním SL nastaveným na 160 babek. Mám za to při pohledu na hodinový graf, že tomu poklesu ceny ještě úplně tak konec není a jede se dál :D Jinak poslední tři dny se trhy chovají "nestandardně", tedy aspoň z mého pohledu. Na EURUSD jsme v poklesu a dolar tedy posiluje, což by při běžné korelaci s indexy mělo kopírovat s akciovým trhem, ale jak se můžete přesvědčit, indexy jdou (nebo tedy alespoň do dneška šly :) ) nahoru a to mě ale fakt klidným nenechává. Možná i proto se to dnes takhle zlomilo, víceméně bez podpory makrodat. Evropa dopoledne sice vyšla s PMI strašidelně, us data dopadla ale optimisticky a taky že se šlo hned nahoru. A kde jsme teď?! :D

16997

Odesláno

Jinak na ESku se situace vyvinula obdobně s mírným zpožděním, pozici do shortu jsem otevřel krátce před sedmou na 1215,5. Opět s pomocí EMAček, znázornění ceny na RB8. Jsme na rozcestí a atakujeme psychologický support 1200, možná už během Asie uvidíme co dál ;)

Odesláno

Dillinger:

víš co je zvláštní? že obšírně rozebíráš a popisuješ fundamenty atd., ale vpodstatě vždycky vyplyne, že obchoduješ podle EMA :) bez urážky, jen mě to pobavilo..že vpodstatě jen tak spekuluješ co by kdyby v *** ryby, ale nakonec stejně jedeš TA.. :)

oprav mě pokud se mýlím.. (tu)

majkll

Odesláno

to majkll:
nic jiného jsem ani netvrdil :)
Ano, zakládám si hodně při výběru obchodu na TA, ale nejen na tom. Jak ses mohl dočíst, pokud mi na ceně v grafu něco nehraje v globálu, tzn. dlouhodobější korelace s ostatními instrumenty, atd., do obchodů se pouštím s větší opatrností a ne bezhlavě jen pouze podle TA. Ano, opírám se přitom o fundamenty a tohle je mnou zvelená cesta. Jestli to dělá někdo jinak a přikládá důraz na jiné podpůrné věci, to mi rozhodně v mám tradingu nijak nevadí a nerozptyluje :D

Odesláno

Dillinger:

jasné, no problema..nebylo to myšlené jako útok..každý nechť 100% obchoduje, jak mu vyhovuje, když to přináší výsledky..jen je často vidět spousta lidí, kteří mají v grafu různé serepetičky a nebo řeší fundamenty atd. a nakonec vlastně stejně obchodují "ten svůj průraz linky indikátoru apod."...a tím ostatním si vlastně jen zaplácávají mozek bez většího využití..

majkll

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...