Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vidím tuto formaci správně ?:S

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den ,

Dovolte mi prosím abych založil vlákno kde by se zobrazovali pouze vložené grafy a formace v grafech . Společně si tak můžeme potvrzovat správnost / nesprávnost našich úsudků- ok souhlasíte ? Zakládám ho protože , čím více toho vím a čím více koukám do grafů tím méně jsem schopný formace rozpoznávat . Myslím že podobný problém má mnoho dalších . A pokud mám ten pocit jen já tak se omlouvám že tu zabírám tímto vláknem místo .

Proto předem děkuji všem kdo se zapojí . REN

Odesláno

toto je podle mě taková trošku zajímavější vícero-formace :) 1) levý bottom je zakulacené dno 2) levý + pravý bottom = dvojité dno 3) levý top + top uprostřed dvojitého dna = dvojitý vrchol 4) úplně vpravo na konci grafu se udělalo další dvojité dno a zároveň to vypadá i na dovjítý vrchol, do kterého bych ale já osobně zatím nešel - ta poslední čárka se mi nelíbí :) má špatně (moc vysoko) posazenou close cenu v porovnání s open půl roku v jednom trhu a hned je tady 5 formací (zrovna to jsou jakési výdělečnější) doufám, že se další připojí, toto je podle mě dost zajímavé téma... Jirka

67

Odesláno

Beginnere,

osobně bych v grafu viděl zcela totéž co vy :-) Navíc je na tomto trhu i vidět, že by se zde uplatnily i trend-lines, resp. jejich proražení. I by se zde dalo najít pár hezkých S/R úrovní.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Odesláno

No já bych to viděl asi tak , Pokud to chápu správně tak jsem si v grafu našel double botom a po dotvoření formace je v místě vstupu (BUY) vstupní úsečka která je signálem pro nákup . A když se pořádně zadívám na ten graf viděl bych první možnost nákupu už 24 listopadu kde je také signál ke vstupu , ale nevím jak bych si ho zdůvodnil protože v tu dobu bych ještě nevěděl zda se double botton již dokončil . V takové případě bych vstoupil nad posledním high které je 236-1/4 takže bych naskočil příkazem řekněme ( BUY 1 C2003Z MOC 237-0/4 ) . Při testování jsem na konci grafu byl v profitu 225 dolaru takže bych asi vyskočil z trhu na profit target pokud bych ovšem nezmatkoval v domnění že trh půjde dál na sever . No hold na demo verzi to jde dobře , ale v reálu to tak snadné nebude . Ještě jedna věc mi unikla stop loss jenomže nevím jak velký by měl být , prostě o důvod víc dál trénovat . Pokud jsem se ve své úvaze dopustil nějaké chyby budu rád když mne někdo zkušený doplní abych věděl jak dále upravit své chápání trhu a grafů. Předem díky za vaše reakce . REN.

68

Odesláno

Rendo,

v principu bych nakupoval nad High 21. listopadu. To už je pro mě potvrzené double bottom, které mi stojí za risk. V reálu bych však do tohoto obchodu vůbec nešel. Jste totiž na konci kontraktního měsíce DEC 2003, který má FND 27.11. To už bych byl dávno v dalším kontraktním měsíci a tenhle by mě nezajímal.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Odesláno

Rendo,
v TNT lze nastavit zobrazení FND iLTD, tak aby je měl člověk na očích když se nebezpečně blíží. Klikneš na tlačítko se zkříženým kladivem a klíčem nahoře na liště (Program Options), pak na plusko u My Default Settings -> na Appearance a zaškrtneš políčka Last Trading Date a First Notice Date, případně si můžeš vedle nastavit i barvu zobrazení. Dole je ještě nutné kliknout na Apply to active charts.
Hodně štěstí, Petr

Odesláno

Ahoj Petře ,

Já o tom vím a také jsem to měl nastavené, ale později jsem toto nastavení zrušil protože deformovalo mé vnímání , pravděpodobně byl můj příspěvek špatně pochopen . Nešlo přece o to zda je takový obchod zajímavý nebo nezajímavý / zda je zobrazen na konci kontraktního měsíce nebo na začátku / šlo jen o to zda je to formace D/B a zda jsou mé úvahy o vstupu správné / zda by při takové formaci vstoupil i někdo jiný !!! Šlo jen o tu formaci ne o obchod chápaný jako celek .

Přesto vám oběma moc děkuji protože to co vím já a vy , nemusí vědět Pepík nebo Franta který je tu třetí den a proto si myslím že i taková diskuse má smysl . Ještě jednou díky .REN.

Odesláno

Ahoj dedku ( to zni divne ),
ja bych v tom vydel odrazeni od toho dvojiteho dna. Tu vlajku bych do toho netahal, protoze z tech dvou horních "tuku" se podle mne neda nic poznat ( mely by byt aspon tri ).

S pozdravem a pranim uspesneho lovu na formace

Michal ;)

Odesláno

já osobně bych do double bottom šel tak jak Tomáš, vstupoval bych 1 tick nad high z 21.11. pomocí stop příkazu, jiný nepoužívám. Příkaz v trhu vždy nechávám 2 dny a pak jej ruším, takže v tomto případě bych byl exekuován - schválně jsem se i mrkl na profit a nevím jaký by byl:) v daném kontraktním měsíci (na jeho konci) bych byl pořád v trhu s otevřeným profitem (ale to kdyby nebyl konec měsíce).

Jirka

• Vytvořit...