Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 4 týdny později...
  • Odpovědí 97
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Nejsem odborník na MCH, ale podle mého názoru jde o toto: V režimu sync bude strategie považovat obchod strategie za ok pouze pokud mu přijde status = filled (obchod je skutečně na trhu), tudíž pokud má strategie entry, ale nepřijde jí konfirmace od brokera, že je entry skutečně filled, tak obchod strategie bude považovat za neuskutečněný a nebude tudíž posílat na trh příkaz na exit pokud mezitím přijde.
Async je asi jasný, je jí jedno jaký je status reálu, prostě si bude dělat co jí velí kód :)

• 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...
Odesláno

Zdravím,
mám dotaz ohledně dat v MCH. Lze do programu importovat např. data z excelu? Anebo obsahuje trial verze historická data emini trhů? Ptám se předem, než si trial verzi stáhnu, abych pak neztrácel čas z těch 30 dní.
Díky M.

• 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj Zdenku,
moc děkuju za reakci. Budu dělat diplomku na AOS, a tak váhám u softwaru. Buď použít Ninjatrader - na free verzi lze prý klasicky optimalizovat atd. ale budu potřebovat data. Nevýhoda by mohl být složitější programovací jazyk. Multicharts by pro mne byl možná lepší, z hlediska dobrých analýz, jednoduššího jazyka atd...otázkou jsou pro mne opět data a jejich import. Moc si cením nabídky dat a rád bych ji využil :) Potřeboval bych data ES, co nejdelší půjdou (ale max 10 let, nevím jestli by to šlo ještě více, ale více se mi zdá zbytečné, i 5-6 let by bylo krásný). AOS bych rád dělal na 5 min grafu. Mohl bys mi v krátkosti jen vysvětlit, jak se zachází s ASCII daty? Jen to tam asi pak jen klasický import ne?

Moc díky,
Míra

Odesláno

Data jsem hodil na "uložto", soubor se jmenuje: E-MINI S&P 500_@ES.D_ASCII.zip
Jsou tam data @ES.D od 2006 do dneška (1m, 5m a Daily).

S QuoteManagerem jsem již delší dobu nepracoval, takže si to až tak detailně nepamatuji...ale zkus to podle toho odkazu, který už jsem tady dával: www.multicharts.com/trading-software/index.php/Importing_Data

..případně i na youtube něco najdeš.

Nastavením se musíš trochu "prokousat", není to jen o importu dat, ale hlavně o správném definování/přiřazení parametrů a hodnot daného symbolu před importem.
Jakmile budeš mít data v QuoteManageru připravené, tak je načti do grafu v MCH a zkontroluj si pár svíček/úseček v grafu, že odpovídají hodnotám v TXT souboru, ze kterého importuješ (dá se to porovnat také v QuoteManageru, záleží, kde to pro tebe bude srozumitelnější)....může se totiž klidně stát, že data v grafu budou vypadat OK, ale přitom budou posunutá třeba o hodinu, nebo dolarové hodnoty ticku nebudou sedět, atd. Pro účel diplomky by to asi nebyl až takový problém, ale pro tradera by to mohl být hodně "drahý" omyl.

• 1 month later...
Odesláno

Čau, mám problém s těmi daty (viz výše) asi dělám něco špatně, protože pokud si data zobrazím na graf, ukazují se mi data v času jen o 1:30 do cca 8:00, rád bych, aby se mi vykreslovaly 24/7 v obchodní dny, ale i když jsem v settings pak změnil session na 24/7 z default, nic se nezměnilo. Nevěděl by, prosím, někdo, co je špatně? Přikládám screeny. Díky, Mira.

43177

43178

Odesláno

Mira7, Data jsou symbol "ES.D", tedy 8:30 - 15:15, což je běžná denní seance akciových indexů na Chicagské burze. Pokud si data otevřeš v texťáku, tak tam je vidět, od kolika do kolika data jsou. V Quote Manageru to máš špatně nastavené...jak jsem psal o několik příspěvků výše: "zkontroluj si pár svíček/úseček v grafu, že odpovídají hodnotám v TXT souboru, ze kterého importuješ". Pro obchodování 5 min grafu je denní seance více než dostačující, já obchoduji 15m a 30m graf. Drtivá většina obchodníků obchoduje tuto denní seanci. Podívej se na obrázek, jaké je volume od 8:30 do 15:15, a jak nízké po zbytek dne:

43182

Odesláno

Ahoj Zdeňku,
díky za reakci, už to mám správně nastavené (jen s našim místním časem - tedy 15:30 - 22:00). Jo, máš pravdu, že od 15:30 se volume rozjíždí a zbytek je hodně nízkej. Už 2 měsíce každý den pozoruju ten trh a právě pozoruju všechny časy - tj. někdy dokonce i noc. Tak mě právě docela zarazilo, že obchodníkům stačí "jen" těchto 6,5h. Např. včera (v pátek) jsem dostal krásný signál - který by skončil v PT v 13:05, a o takovou příležitost bych přišel - podle tvého obrázku si myslím, že to zrovna je ten včerejšek. Většinou ty pohyby začínají od 9:00 našeho času.

• Vytvořit...