Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 480
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

to marcossoft:

Zatím jsi nic neplatil, protože máš měsíční demo nebo spíš trial. Jinak pokud máš data od OEC, tak za Sierru budeš muset platit a to Sierre, kde si vytvoříš účet. pokud chceš FootPrinty tak nejvyšší verzi za 40 $ na měsíc. Platba nejlépe platební kartou. Jestli Striker nabízí jinou možnost s daty Rithmic nevím.

Odesláno

U strikera jsem zhruba dva roky a pokud vím, tak po celou dobu ja margin na indexy s clearingem OEC 500$. Tam právě záleží na té clearingové společnosti, kterých striker nabízí víc. Mezi nimi jsou pak často dost velké rozdíly v marginech a menší rozdíly v komisích.

Odesláno

Po konzultácii s p. Lembákom a vysvetlení sa mi teraz tie komisie 6,42 vysoké nezdajú :) Môžem si sypať popol na hlavu. Stačí si len pozrieť, kde sú vaše zadané príkazy umiestnené pri ostatných brokeroch.
A po ďalšie, kedykoľvek som napísal p. Lembákovi na skype, odpoveď bola skôr ako by som samotnú otázku prečítal sám:))
Support je teda bezchybný a rýchly a plus v českom jazyku, čo pre začínajúcich je značná pomoc pri orientácii sa v odborných slovíčkach. Osobne pri vytváraní LIVE účtu by som sa osobne stratil v toľkom množstve papierov a informácii v nich.

• 2 týdny později...
  • 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím snad budoucí kolegy,
již jsem se dokopal k otevření dema u Strikera a nainstalování SOL tradera. Do teď jsem na testy používal a tedy ještě používám NT u kterého jsem si na některé věci zvykl a rád bych je nastavil i v SOLu.
Prosím o rady ty co již používají SOL s tím co se mi nepodařilo vyřešit ani po dotazech na pana Lembáka:
Grafy:
1/ v NT jsem měl nastaven OHLC chart s tím že bull čárka byla zelená a bear čárka červená. V SOLu je sice tato možnost, ale natvrdo nastavená pouze u candles. Nevíte někdo jak to dát i k OHLC grafu?
2/ Pokud zadám příkazy v DOMu, tak ve grafu nevidím žádný čekající příkaz. V NT se objeví šipka s množstvím kontraktů a typem příkazu. V SOLu mám v možnostech "orders" zatrženo "working orders" na on. Objevují se mi pouze vyplněné příkazy nebo všechno, ale zadané ve grafu v "trade mode".
3/ Mám na hlavní obrazovce přidokované zmenšené grafy a ještě otevřené velké grafy. Když ve velkém grafu něco udělám (např. zakreslím čáru), tak se mi to v malém grafu neobjeví. Vyplněné pozice ano, ale zase u nich nevidím SL ani PT a to ani při zadání přes "trade mode", což ve velkém grafu vidím.
4/Lze nastavit šířka pravého odsazení barů od kraje grafu (margin) nebo je tam pouze ta jedna pevné možnost? V NT jsem si mohl šířku nastavit dle svého.

Všeobecné:
5/ V manuálu, který se dá stáhnout ze stránek Strikeru jsem našel možnost Rapid Order Entry, ale tento manuál je pro OEC trader a je tam kompletně jiné hlavní menu, takže stáří tohoto manuálu asi už bude. Jelikož jsem tuto možnost nikde nenašel, tak už to nebude možné nastavit?
6/ Když jsem se prokousal strategiemi, tak jsem zjistil, že u PT je možné zadat buď LMT nebo MIT, ale není tam STOP. To samá u "brackets", kde je možné SL jako STOP a PT jako LMT. Upřednostnuji vstupy pomocí STOP nebo MARKET.
U těch strategií MIT a STOP má de facto stejnou váhu (MIT je o 1 tick blíže, protože STOPem musí trh projít, ale MIT se stačí dotknout), ale u toho PT může LMT způsobit nesplnění příkazu.

Tak to je snad zatím vše. Při přecházení z NT jsem si myslel, že to bude jednodušší, když už jsem si NT nastavil.

Předem děkuji za rady
Karel

Odesláno

Měl bych dotaz ohledně marginu. Pokud se mi u obchodu blokuje intraday margin 500 dolarů a rozhodnu se podržet pozici do dalšího dne, ve kterém okamžiku se mi blokovaný margin přemění na overnight. Je to přesně na konci hlavních obchodních hodin? A mají to všichni brokeři nastavené stejně? Pokud ne, tak by mě to zajímalo právě u Strikeru.

• Vytvořit...