Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Akcie - jeden rok, jeden nápad, 70%

Doporučené příspěvky

Odesláno

xzajic:

Ahoj, díky za tvé příspěvky ohledně FAZ a FAS.
Pročítal jsem celou diskuzi a zmiňuješ, že je výhodné to při daném zisku zavřít. Z příspěvků nedokážu pochopit proč to tak je. Je to tím, že se změní počet držených akcií? Podle mě, když např. FAZ stoupne, tak jich koupíš potom méně (na 1 akcii 10 000 USD) a spíše se očekává, že to půjde zpět - dolů, tedy do zisku.

Díky a ať se daří

Mirek

Odesláno

Je to prostě výsledek backtestu, takhle se to chová. Když budeš držet FAS a FAZ cca rok tak pochopitelně vyděláš, ale když to vždy při dosažení nějakého zisku zresetuješ a znovu nakoupíš pozice za stejný počet dolarů takto prostě vydělá ročně mnohem víc. Udělej si backtest, uvidíš...

Odesláno

xzajic Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tohle nemá mít stoploss, vůbec. ...>

> Jinak pokud vím, tak combo se navenek chová jako
> jeden instrument...

Jel jsem backtest od začátku dostupných dat a je pravda že i přes nepříznivý vývoj se to dostalo do +, ale trvalo to rok, a došlo k velkému propadu kapitálu, to že jsou to protipozice nepomáhalo, musely by být totiž v rovnováze (přepočteny).
Asi by se to nestalo kdybych požadoval PT 1% namísto 5%, a po dosažení 1% se přepočítal poměr FAS/FAZ, ale ověřovat praxí to raději nebudu a dám SL :-)
SL není napevno, ručně uzavřu při ztrátě 5% a znovu naskočím.
Druhá možnost je uzavírat napevno po měsíci, ale to mi nepřijde dobré.

Combo je jeden instrument, proto je to pak jednodušší zavřít/otevřít v jeden okamžik, to se může hodit...

Při poklesu trhu je nově zakázáno shortovat takže někdy pozice otevřít ani nepůjdou, ať žije uměle regulovaný trh :-(

Odesláno

IB má historická minutová data za celý rok zpětně, není žádný problém si je vytahat pomocí jakéhokoliv API nebo jakéhokoliv programu, který podporuje IB jakožto zdroj dat (Multichatrs apod.)

Odesláno

Mě by stačil export do excelu nebo txt, spíše potřebuju denní data ale z minut bych to složil.
Nevím ale jak je exportovat, jiný SW než TVS a TOS nepoužívám. Ještě bych rozchodil NT, ale ten myslím IB nepodporuje.

Odesláno

Přeji dobrý den,

dříve zmiňovaný StockDownloader si můžete zmodifikovat tak, že Vám bude data stahovat i dávkově. Makra nejsou zamknuta.

S pozdravem kbtm

Odesláno

Tak jsem zkusil udelat backtest jak FAS/FAZ tak FAS/VXX za minuly rok (1.3.2011 - 22.12.2011) na minutovych datech z IB. Zatimco FAS/FAZ vypada zajimave, FAS/VXX sice vydelal, ale za cenu sileneho drawdownu. Mate podobne vysledky, nebo to mam proste blbe? :) Pro zjednoduseni jsem uvazoval dostupnou leverage 1:2 pro oba pripady prozatim.

18118

18119

• Vytvořit...