Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

pekny clanok, v podstate podtrhuje to co som tu parkrat na inych vlaknach uz spominal - treba vediet kedy obchodovat agresivne, kedy opatrne a kedy ist radsej na ryby :)

Trhy ako take su vrtkave a jedina skutocna zbran, ktoru mame, je money-management. Zazil som dni, ked trh krasne trendoval, ale akykolvek vstup som bral, trh sa vzdy spolahlivo otocil a vybral moj stop-loss, niekedy na tick presne. Vyzeralo to az umyselne. Zazil som aj dni, ked som vyberal krasne profity z kazdeho obchodu ktory som urobil, az som mal pocit ze je to nejake cudne.
Podstata tradingu je prezit tie blbe dni v relativnom financnom zdravi, vyberat v tych dobrych dnoch dostatocne velke profity, a o zvysok sa postara matematika :)

Odesláno

yamato :

Souhlasím s Vámi. I když je tzv. špatný měsíc a trhy netrendují, vždy se najde alespoň několik dní kdy to neplatí a tam v ten daný čas je potřeba být v obchodě ( v daný čas na správném místě). Je pravda, že se vyskytl měsíc, alespoň pro mne, kdy byla na trendy opravdu bída. To bylo předloni v srpnu. Od té doby jezdím v srpnu na dovolenou.

P.J.

Odesláno

Díky za zajímavý článek. Jako většina Petrových článků je to pro mě trochu složitější a vyžaduje to podrobnější prostudování a zamyšlení. S tématy článku jsem se už mnohokrát setkal na vlastní kůži (jako ostatně asi každý):

- Zdánlivě perfektní paterny najednou nefungují.
- po několika ztrátových obchodech se podívám na graf za celý den a tam vidím, jak cena šla krásně pravidelně zleva dole doprava nahoru a já se jen ptám, jak se to mohlo stát.

Všimnout si takových situací je jedna věc ale najít opatření, které jim zabrání je věc druhá. Každá rada a nový pohled na věc může být jen ku prospěchu (a přestat v nevhodné situaci obchodovat je geniální řešení :) ).

Hezký den,
Michal

Odesláno

Hugos :

Naučit se neobchodovat je stejně důležité, jako se naučit obchodovat, ale je to těžší.Člověk se to naučí až postupem času. Méně někdy znamená více.

P.J.

Odesláno

tato situace pro mě nastává třeba právě teď. papertraduji intradenně TF 06-11 (v čase 16:60-19:30) a koncem května se chystám na live, ale co se děje dnes, to jsem ještě neviděl. trh udělal pohyb během hodiny za 13 plných bodů a na 15 rb timeframe mi nedal jedinej finwiňáckej signál (aspoň z těch uvěřejněných v knihách p+t) ke vstupu.. ani na 3 min timeframe. ani na 5 min!
tak jak to mám jako čuchat :-)))
sedím tu a trpělivě si opakuju - dočkej času, počkej si na korekci. a koukám se nečinně, jak mi trh proráží bez jediného zaváhání jakoukoliv s/r úroveň. high dne, open dne, prsotě cokoliv :-/

Odesláno

gumaczek, na to si casom zvyknes :)
ja uz som zvyknuty na situacie, ked o 17:00 zasadnem k pocitacu, pozriem sa na krasny 30bodovy uptrend aj s krasnou vstupnou korekciou niekedy o 16:00, a potom uz len dve hodiny sledujem tvoriaci sa chop. Alebo dve hodiny sledujem downtrend, ktory len pada a pada, bez jedinej vyraznejsej korekcie. Uz tu na webe bolo spominane, ze proste nie vsetky trendy ponuknu nejaky obchod, treba sa s tym zmierit.

Odesláno

"Promarněné příležitosti" a koukání na cenu, která se hýbe a signál nepřichází mi připomíná sbírání hub. Když jdu po lese, tak taky vidím plno hub, ale sbírám jen ty, které umím bezpečně identifikovat. Ano, najde se i plno bláznů, kteří seberou houbu i když si nejsou jistí, jestli je to ta pravá. A jak to s nimi pak dopadne, už víme všichni.

Odesláno

gumaczek:

Jestli Vám nevadí obchodovat proti dlouhodobému trendu ( trh TF se cca od pondělí otočil a spadl o vice než 4.000 bodů),
tak si všiměte před 17. hod. velké S/R úrovně - to se nechá s trochou odvahy zobchodovat i proti dlouhodobému trendu.

P.J.

Odesláno

Dneska to bylo taky docela zajímavé. Backtestuji zrovna NQ a tak na něj každý den koukám, a dnes absolutně nic, co bych mohl dle svého plánu zobchodovat. Žádná volume...

Asi jsem něco přehlíd nebo se dneska neobchoduje????

Odesláno

zury, to já taky nevím ... :)

A teď vážně,
pojmem "Flip" rozumím když si resistence se supportem vymění role. To je důležité a je jedno jestli tomu budete říkat Flip, Pullback, Throwback, Role Reversal. Tedy, jde jen o zjednodušené pojmenování určité situace v trhu. Nic víc.

add: když se podíváte na petrův graf v článku, tak tam výměnu sup. za res. (Flip) uvidíte také + nádherný DB na S/R (A) a velice povedený Pin bar (B).

... ještě jsem zapomněl dodat že validní S/R jsou pro mě ty co se vytvoří od 14:30 do 22:15 (NQ)

• Vytvořit...