Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý večer,

MSA to opravdu není , sám jej používám pro vyhodnocování startegie a zanesení archivaných výsledků do grafů. O Avarage True Range bohužel nemám z žádných pramenů bližší informce. Výše zde v diskuzi jsem myslím našel jistou zmínku o analýze MFE , kterou se dá zřejmě PT poupravit. Ví někdo víc než já o MFE? ... nepochybuji o tom :).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ani ten nejlepší treader nedokáže s přesností předpovídat vývoj trhu , ale dokáže se nenechat tímto trhem překvapit".

• Odpovědí 167
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Systém založený na pevně daném profit targetu nebude podle mého názoru nikdy tak silný jako systém založený na vstupech a výstupech na základě pevně daných PODMÍNEK. Proč si limitovat zisk tím, že vystoupím z trhu hned když začíná pěkný trend? Jenom proto, že předtím bylo choppy nebo sideways a párkrát vás vyhodilo ze sedla? Nepoužívám profit target u žádného ze svých automatů, jelikož se mi prostě neosvědčily. Trh je ztělesněný Murphy (vyzkoušeno ;)) a tak počítejte s tím, že trh dojde tick pod váš limitní příkaz a nejste filled a pak otočí směrem k vašemu SL nebo vaším limitem naopak prolítne, vydá se do dalších pater a vy nadáváte proč jste už dávno flat a jenom koukáte na ujíždějící vlak. A vůbec nejlepší je, když dojdou přesně na váš limit, ale z vašich kontraktů nebo akcií vám vemou jenom 1 kousek a zbytek tam sedí a brečí :D. Každý zkušenější obchodník by vám asi poradil - jděte na trh marketem a z trhu i marketem odcházejte (samozřejmostí je, že obchodujete nějaký likvidní trh). Nechcete přeci stát s limitem a koukat že nejste filled a trh ujíždí, ať už na vstupu nebo na výstupu? Pokud už chcete mít nějaký profit target, ať je daný ne pevně např. ziskem 1 bod na kontrakt, 100 USD apod. ale ať je určený rezistencí nebo supportem, tj. např. pivotem, MA, nebo určený patternem, konstelací oscilátorů apod. Možností je mraky. Mě se např. velmi osvědčují tzv. partial exits, lavíruju i s ředěním pozic, ovšem na to je dobré mít už větší účet, abyste se nedostali do problémů s krytím. Příklad posílám v příloze, jeden vstup, 1 - 4 výstupy podle situace, výstupy podle přesně daných podmínek.

4763

Odesláno

Dobrý večer,

taky si dovolím přispět do diskuze.Obchoduju forex.Když jsem obchodoval na demo začal jsem s jedním lotem.PT jsem měl nastavený 2:1.Se stoploss 25 pips to je 50 pips PT.Takový obchod tam taky neni každý den,nebo šlo o falešný breakout, takže bylo hodně obchodů ukončeno na 0.Začal jsem tedy posouvat stoploss na 50% zisku, jenže u spousta obchodů po breakoutu přišla drobná korekce a já vylítnul na 13 pipech a bylo po legraci.Tak jsem ten 1 lot rozmělnil na 2 x 0,3 a 1 x 0,4. U 0,4 jsem nastavil 25 pips PT. Jakmile došlo k vybrání PT, tak jsem u ostatních posunul stoploss na vstupní hodnotu, počkal až dojde k první korekci. Jakmile jsem měl pocit, že je korekce u konce, tak jsem posunul stopku u druhého kontraktu 1 pip pod/nad její hodnotu. Jestliže došlo k dalšímu breakoutu, tak většinou vyšel PT 2:1 a vybral jsem to. Třetí kontrakt jsem nechal jako takový bonusový a zavíral večer popř. nechal v trhu do druhého dne. S touhle strategií
jsem šel na live.To byl samozřejmě hardcore, protože psychika si začala dělat co chtěla u toho třetího kontraktu, který měl dělat (samozřejmě ne vždy) zajímavý profity. Všechno se to stabilizovalo, až když jsem měl na 5 minikontraktů .Takže 5-tý bonusový a ještě radši musim vypnout počítač a jít radši na pivo :). Proč to píšu. Je otázka, jestli je možný najít optimální PT s jedním kontraktem, psychicky ho zvládnout tak, aby nedošlo k narušení MM a celýho systému a dostat z trhu všechno co nabízí.

Do nového roku přeji všem hodně dobrých obchodů

Odesláno

To Honza K.

Zdravím. Právě hledám inspiraci pro stanovení pravidel výstupu z trhu. Backtestuji ER 2 a po prvních 150 obchodech mám stále slnější pocit, že mi některé rozjeté trendy unikly díky výstupu na PT ( 2,9 až 3,2 bodu).
Na základě čeho vystupujete z trhu?

TomS.

Odesláno

TomS,

jde o to, aby jsi měl OS, který ti bude vyhovovat a který dokážeš obchodovat. Vždycky ti něco uteče a něco nestihneš. To že nevybereš trend do posledního ticku neni vůbec důležitý. Pokud ti vychází systém s výstupem na pevném PT dobře, tak je to v pořádku a nesnaž se to měnit.

Richard

Odesláno

Zdravím Richarde,

na hodnocení mého OS je ještě brzy, mám zatím málo natestováno. Jde o to, že jsem v diskuzích často narazil na to jak význámné je řídit pozici po vstupu do trhu, dokonce důležitější než samotný vstup do trhu. Není mi zcela jasné, jak mohu mou pozici dále řídit - buď vystoupím na PT, BE + 1, SL (nebo před dosažením SL) nebo včas vystihnu otočení trhu a vystoupím v zisku před návratem na vstupní úroveň. Jak ještě více mohu řídit mou pozici?

TomS

Odesláno

TomS: Dalsi moznosti je provadet v rozumny cas legging (- podobne jako zcela bezna vec v Opcich lze stejne pristupy aplikovat i u futures spreadu), pyramidovat (doporucuji s pevnym zakladem), ridit risk jinym instrumentem (na trochu jinem zaklade nez klasicky spread), zamykat dosazeny zisk hedgovanim atd...

Cele se to samozrejme odviji od multikontaktu - s jedinym kontraktem toho samozrejme vice nez vyse uvedene vymyslet nelze...

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím! Na jednom oblíbeném zahraničním fóru (ET) jsem narazil na zajímavý způsob výstupů použitelný pro ty, kdož obchodují na cenovém grafu (PA) a multikontrakty. Vychází z teorie WRB (Wide Range Bars - big candles). WRB representují změny v nabídce a poptávce a rovněž jsou s/r úrovněmi, které si trh vytváří sám. Definují se jako největší candle z posledních tří (případně 4,5 a více dle libosti). Nick NihabaAshi, který je propaguje, doporučuje výstup PT1 na prvním WRB, které vznikne po vstupu do pozice na TF, na kterém byl proveden vstup, pak zvýšit TF na 2-3 násobek a další kontrakty odhazovat na WRB, které vzniknou na tomto vyšším TF. Na grafech často vidíme, jak dlouhá candle vytvoří vrchol a cena stejně rychle spadne. Tato metoda mnohdy zachytí samotný vrchol trendu. Ale chce to alespoň 3 kontrakty. Zajímavá metoda, která rozhodně stojí za prozkoumání už proto, že PT se nám na grafu sám ukáže a řekne si o exit na rozdíl od předem definovaných hodnot PT, které nastavíme dopředu a modlíme se aby tam trh dolezl.

5086

• 3 months later...
Odesláno

Zdravím! Chtěl jsem se vás zeptat na váš názor ohledně jedné mé metody výstupů z trhu, která sice není vůbec komplikovaná, ale jeví se jako účinná. (Bohužel jsem ji ještě příliš netestoval, protože nemám na čem.) Vezměme si například hypotetickou short pozici. Prodej by byl na close daného dne (nebo co nejblíže) a počáteční hodnota SL by byla fixní podle velikosti účtu. Pokud by se další den vyvíjel trh naším směrem, tj klesal, a uzavřel níže než otevřel, na konci tohoto dne bychom posunuli SL na high. Pokud by trh daný den uzavřel výše než otevřel, SL by se neposouval. A takhle každý den.... U long pozicí by tomu bylo samozřejmě obrácenně :) Uvidíme, jak tahle metoda bude fungovat, zatím jsem ji zkoušel pouze na datech z tohoto roku a skutečně to fungovalo...

• 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj, no já jsem teprve ve fázi testování, ale při rozjetém trendu se mě zatím osvědčily výstupy dle dr.Eldera podle jeho indikátoru SafeZone, jak popisuje v knize Vstupte do mé obchodní místnosti. Přikládám obrázek.

5738

Odesláno

Zdravím, zajímalo by mě, jestli někdo vystupuje pomocí PT, odvozeného od současné volatility trhu ? Myslím si, že by to mohlo pomoci k lepším výsledkům, než vystupovat stereotypně s pevným PT např. 3:1 . Jestli s tím někdo máte zkušenosti, prosím pište .

• Vytvořit...