Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 167
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ER2 jsem sledoval. Dnes netrénoval naživo, protože jsem celý den backtestoval. Ten poslední trend je fakt dobrý. Už jsem si počítal, jestli bych se na vstupu udržel se svým SL. Zúčastnil jste se tohoto pohybu?

Jakub

• 2 týdny později...
Odesláno

Tome prosim mohl bys sem dat vlakno nebo vysvetlit ty tvoje vystupy z obchodu? Pises, ze 2 svicky musi jit proti tobe pritom druha musi byt reverzni. Vzdyt prece reverzni svicka je ta, ktera jde proti tobe, nebo se pletu?

Kuba

Odesláno

Koukněte se na obrázek. Dvě candle proti mé pozici, přitom druhá je zelená!!! Tj. není reverzní. Pokud druhá candle není reverzní (není reverzní barvou - tzn. opticky jde candle proti mě, ale přitom je stále green) - pak to v rozjetých trendech dost často indikuje, že trend může mít tendenci ještě pokračovat. To je celé. Je to jenom jedna součást, každý si musí vyzkoušet sám, co mu to udělá a zda-li mu to vyhovuje. Myslím, že není třeba se o tom jakkoliv hlouběji rozepisovat v samostatném vlákně. Zkuste, nastudujte, uvidíte. (tu)

361

Odesláno

Kubo!
Jen doplním, že to, jestli je candle zelená nebo červená, značí, jestli je close výše než open (zelená) nebo obráceně (červená). Zelená tedy značí okamžitou převahu býků nad medvědy a červená opačně.

Odesláno

Jak se tu tak pročítám ta si řikam že bych moh taky něco přihodit.(Upřímně zjišťuji že začínam zanedbávat školu a raději se snažim získat nějakej ten pro mně úspěšnej systém ale to sem moc nepatří) V současný době začíném trénovat můj systém a jako výstupy používám kombinaci PSAR a klozavého p. Zatím to ještě nemam ozkoušený ale spíš bych se chtěl optat jestli někdo nepoužívá stejnou strategii či jestli jí někdo nezavrhnul kvůli špatným výsledkům:
Díky za rady :)

Odesláno

Já nejsem žádný mazák, ale za 1/2 roku (s mnoha přestávkami) jsem měl teorií o výstupech několik. Zkoušej a uvidíš. Tak jak budeš déle a déle trénovat, určitě tě zaujme i něco jiného a po 1/2 roce se možná svým začátkům pousměješ. (myslím v dobrém!!!)

Odesláno

Dobry den Nouro,
PSAR funguje vytecne v trendujicich trzich, v trzich s pohybem do strany je ztratovy. Je potreba hledat filtry pro vstup do pozice = napr. krizeni 3 EMA, Elder Ray potvrzujici novy trend, RSI 14 period potvrzujici vznik noveho trendu.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

• 4 týdny později...
Odesláno

Jenom taková drobná otázečka, kde najdu indikátor EMA? Pročítal jsem článek Triple screen, hledal i ve foru, možná někde přehlédl, zkrátka nenašel.. (ke studování grafů používám TNT)
Jinak díky Vám všem , kteří nám začátečníkům radíte..
Dobré obchody.

Odesláno

Dobry den,
EMA je Exponencial Moving Average. V TNT si otevrete nastaveni indikatoru a tam si zmente simple na exponencial. Nejsem si jist, avsak v online manualu, pokud si otevrete kapitolu moving average, se take neco doctete.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý deň,
keďže obchodujem výhradne FX, málokedy sa zapájam do diskusií na iných vláknach. Toto je však téma, s ktorou sa pasujem od začiatku môjho obchodovania. Tiež (ako správny začiatočník :)) neustále prebieham od jedného systému k druhému a hľadám zlatý grál, ale už mi pomaly dochádza, že tajomstvo spočíva predovšetkým v správnom načasovaní výstupu. Pri mojich pokusoch, som sa veľakrát dostal do profitu, ale kým som dokázal vystúpiť, profit sa scvrkol na minimum, alebo dokonca išiel do červených čísel. Chybne som to pripisoval nesprávnemu systému, ale ako vidím, chyba je niekde inde - v neskorom výstupe. A už som pri kameni úrazu: psychika, viera, že sa trh "musí" konečne pohnúť mojim smerom apod. Skúšal som naposledy výstup pomocou GannHill Activator a KAMA. Neviem, či platformy, ktoré používate na obchodovanie s komoditami a stocks majú aj tieto indikátory, ale javilo sa to celkom sľubne.
Tome: Váš spôsob výstupu mi pripomenul to, čo som skúšal aj ja možno pred pár týždňami. Správne zapracovanie do obchodného systému, môže priniesť pekné výsledky aj na FX trhoch. Budem rád, ak sa podelíte ešte aj o ďalšie nápady ako vystupovať z trhu, aby som túto podstatnú slabinu v mojom obchodnom systéme eliminoval.
Pekný večer.
Martin

Odesláno

Zdravím!
Tomáš v některém z jeho příspěvků (už nevím, zda to bylo tu nebo v jiném vlákně) uváděl systém výstupu při dvou po sobě jdoucích barech, které jdou proti a jsou reverzní.
Rád bych uvedl systém, který publikuje Joe Ross:
1) Výstup při druhém reverzním baru v trendu, přičemž tyto reverzní bary nemusí být nutně za sebou.
2) Výstup při baru, který v UP-trendu nevytvoří nové vyšší High, ale je nižší. Obdobně pro down trend.
Joe Ross tedy neakceptuje žádné korekce, ale na druhé straně vždy znovu vstupuje na breakoutu hooku, který korekce vytvoří.
3) Trailing SL chrání vždy min. 50% otevřeného profitu a více SL přitahuje, pokud se objeví nějaké náznaky, že trend končí - např. Doji bar, nebo dlouhý bar.

• Vytvořit...