Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to logicky vyvoj,porad zkousim nove a nove veci,vetsinou mam za seanci 3 obchody je rozdil brat 3x2body nebo dohromady 10 bodu.
Stejne si ale stale nejsem jisty co je lepsi ,kdyz aplikuju techniku posouvaneho SL po 2 barech vydrzim v obchode skutecne dlouho a zachytim i pohyby kolem 6-10bodu ale zase na druhou stranu pokud jsem v profitu 3 body a necham trh dychat cca 2 body tak z mensich swingu koncim na BE pripadne s profitem do 1 bodu,oboji je profitove ale stale i po roce live tradingu hledam optimalni vystupy

• Odpovědí 167
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

jkr:

s tím samým bojuji zatím na demu, protože se snažím brát větší profity a tak často končím na BE. Tak jsem teď si vymyslel brát 2 kontrakty, první likviduji v momentě, kdy posouvám na BE (+1.3 bodu) a druhý posouvám podle HiLoAktivátoru, co to jde. A tím se mi podařilo uspokojit mojí hlavu, protože vrabce mám už doma, takže už pak můžu vklidu čekat, jestli přijde holub na střeše a nebo ne.

Láďa

Odesláno

jkr,

nebo kompromis, posouvat ne po dvou, ale po jednom baru. Dřív jsem taky posunoval SL s odstupem cca dvě svíce, potom přišlo období kdy jsem velice často skončil na BE. Nyní posunuji pod, nad každou svíci ve směru pohybu a zatím spokojenost.

Richard

Odesláno

yax:

ano i to je reseni delit kontrakty ale nevim proc stale me sedi nejvice 10 in 10 out

danek :

to vse jsem zkousel ale korekce kdy jedna svice vymete SL byva casto, s odstupem 2 svici se to ustoji

Radek x

psychiku uz temer neresim ,v tomto uz to mam srovnane

celkove receno je to beh na dlouhou trat,nyni jsem zacal testovat optimalni profit target ,zatim me vychazi kolem 310-330 usd na kontrakt coz neni spatne ,pri 3 obchodech bych koncil opet kolem 1000usd na kontrakt/den coz me vychazi i pomerne casto kdyz chytam vetsi pohyby.
Indikatory na vystupy jsem take zkousel ale nesedi me nic od paraboliku az po safezone,navic me to v grafu rusi.

• 2 months later...
Odesláno

Pavlosos Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den,
> rád bych se zeptal na pravý význam slova
> "divergence" v tradingu, jelikož na něj zde
> narážím čím dál tím častěji.
>
> Díky .

Divergence je podle mě te nej subjektivnější věc jaká v tradingu je. Já bych to popsal jako rozdíl povahy mezi cenovým grafem a indikátorem. Používá se nejčastěji indikátor RSI. Nejlepší když se pokusíš někde tady na fóru nalézt příklad. Já jsem napříkad popis co je to divergence tady v článcích nikde nenašel. Jinak divergence neobchoduji.

Odesláno

Pavlosos
dej vyhledat tady na webu Divergence, najde se ti několik výsledků, nař. www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/intradenni-obchody-brezen1.html

Tam je to i hezky namalované. Když najdeš dva vrcholy na grafu a přesně pod těmi vrcholy hledej také dva vrcholy. Teď je spoj přímkou a uvidíš Konvergenci -to je když jdou obě přímky stejným směrem, tedy vzhůru, nebo dolů.

Pokud jedna přímka směřuje vzhůru a druhá dolů (nebo naopak - prostě jdou opačným směrem, tedy se rozcházejí) jedná se o Divergenci.

Pokud toto v grafu nastane, je velký předpoklad otočení trendu.
Prohlédni si ten link co jsem poslal a hledej v grafech a CCI tyto útvary, za chvíli je uvidíš sám a pochopíš.

čus

Odesláno

Zdravím všetkých traderov .Do diskusie som sa až doteraz nezapájal, pretože som nemal čím prispieť (Môj jediný príspevok bol myslím otázka čo je to OHCL...Odpoveď ma uzemnila a radšej som sa potichu vzdelával) a odpovede na moje otázky som vždy našiel na týchto stránkach, čím sa chcem zároveň poďakovať prevádzkovateľom tohto webu za ich skvelú prácu, ako aj diskutérom na fóre. Trading ma uchvátil od prvého dňa, kedy som náhodou narazil na článok s názvom "Milionárkou v 16 letech" ( hľadal som v googli knihy od Roberta Kiysakiho z edície bohatého táty ) , to bolo ešte na strednej škole, odvtedy ubehlo už bezmála 3 a pol roka a počas tej doby som vyskúšal všetko možné...Posledného asi 2,5 roka slednujem viacmenej len indikátor CCI, skúšal som vytvoriť AOS v NT na základe systému Finwin (Presnejšie na jeho template, z ktorého som sa potom snažil zistiť ako Finwin vlastne funguje, keďže nemám dostatok prostriedkov na kurzy e-mini), odvodil som si patterny a naprogramoval - výsledky boli úžasné, no po otestovaní na outsource dátach som si uvedomil, že som vlastne len nevedomky spravil "výber najúspešnejších obchodov".Na každý pattern som mal asi 20 podmienok typu "CCI14 v rozmedzí -5 až +5 a podobne.Tak som sa rozhodol, že už nebudem strácať čas hladaním skratiek (Áno, až tak dlho mi trvalo pochopiť to, je zaujímavé sledovať ako si človek myslí, že niečo, čo tu bolo milión-krát opakované, je mu jasné aby potom zistil, že si danú skutočnosť síce uvedomoval, ale podvedome robil opak v domnienke, že koná správne). Začal som ručne prechádzať celý 3min graf ER2 roku 2007 a 08 a začal som vidieť všetky tie súvislosti, ktoré som teoreticky vedel, ale prakticky ignoroval, ujasnilo sa mi a postavil som vlastný systém, ktorý teraz backtestujem a zároveň paper-tradujem na dátach od Zen-fire v ninjovi. Backtest má slušné hodnoty a s láskou sa pozerám na rastúcu equity, ktorú tvoria moje rozhodnutia a nie počítačove...Paper je teraz skôr len experimentálny, pretože mám obmedzený prístup na internet...Ale patterny fungujú a výstupy sú na môj vkus perfektné, už výstup pravdepodobne nezmením nikdy.Tak sa konečne dostávam k téme, dúfam, že nikomu nevadil môj "malý úvod".
Takže k výstupom...Vypozoroval som výstup založený na interakcii VOLUME a CENY, v otvorenej pozícii čakám na sviečku, ktorá ide proti môjmu smeru, ak sa tak stane,čakám na ďalšiu sviečku, ak ide tiež proti mne je to signál k možnému výstupu, ALE zároveň je podmienkou, že VOLUME musí na posledných troch baroch klesať. Ak napríklad budem v obchode a objavia sa 2 sviečky proti mne, ale volume nebude na posledných troch baroch klesajúce, len pritiahnem SL, vo veľkej väčšine prípadov sa trh ďalej rozbehne, je to veľmi užitočné v prípade, že trh váha na nejakej SR. Výstup poskytuje možnosť ukončiť "zlý" obchod na minimálnej strate a maximálnom zisku (Výstup na PT mi jednoducho nesedel už od začiatku).zo "zlých obchodov vystupujem s malou stratou, alebo dokonca malým ziskom (+-10 - 30$), ojedinele na SL 100$, čo je moje maximum.Výstup skvelo funguje pri vstupoch na divergencii na CCI14, na ZLR na CCI14 a CCI56 (Pre CCI56 "zobáčik" v oblasti do +-35), pri prielome kanálu a pri nábehu do trendu na korekcii.To sú vlastne vstupy, ktoré používam. Trend filtrujem na CCI56 (Nad/pod nulkovou linkou) a vstupujem len do smeru trendu a to aj v prípade divergencií (Len trendové, príp. podporené DT/DB alebo odraz od SR na Pivotoch).Momentálne experimentujem s myšlienkou vstupovať na Range bar 14 grafe a vystupovať na 3 minutovom grafe, pretože na range bar sa volume správa inak.Samozrejme je tu ešte priestor pre cit na výstup, ale to už je individuálne, tak dúfam, že som niečím prispel po dlhej dobe aj ja... S pozdravom Marek

• 1 month later...
Odesláno

Já se snažím vystupovát z obchodu jen pomocí posuvného SL,podle mě je zbytečné vystupovat z obchodu jinak.Nikdy si přeci nemůžeme být jistí že se trh zastaví zrovna tam kde si myslíme,tak je podle mě nejlepší se snažit vytěžit maximum posouváním SL.
Někdy se mi ale stáva jako nováčkovi že posouváním SL dojde i ke snížení profitu.
Chci Vás tedy požádat o radu,jak posouváte Váš SL vy.Díky

Odesláno

To co delate, posouvani SL se nazyva trailing stop. Posouvani SL mze samozrejme fungovat a pouziva jej rada uspesnych obchodniku. Taktez fixne dane PT 1:3, 1:2 apod. muze fungovat. Rozdily zacnete tusit, az budete nejaky cas tyto dva systemy vystupu zkouset. Dulezite totiz je, abyste sladil vystupy se svymi vstupy. Kuprikladu, obchodujete-li trendy (tzn. kdyz trh prokazatelne nekam trenduje - definujte si sam pravidla, jak toto budete rozpoznavat), tak prave posouvany SL dokaze terba i znasobit cely obchodni ucet behem nekolika ziskovych obchodu rocne. Plusy a minusy trailing SL: Problem trailing SL v kombinaci se vstupy na prekrizeni je to, ze se Vam bude casto stavat, ze budete nejakou dobu v obchodu a pak z neho vypadnete bez vyrazneho profitu, pripadne se svou limitovanou ztratou. Pro tento system vystupu musite byt extremne trpelivy a nespechat. Casto se Vam muze take stat, ze techto obchodu (ztratovych, na nule nebo v mirnem zisku) budete mit celou radu a vase obchodovani nebude mit financne progres. Pak zpravidla nastane prilezitost, ktera prinese velmi vyzivny pohyb ovsem vy musite byt v te chvili "na palube". Pokud nejste, mozna jste promarnil svou sanci na vyraznejsi zhodnoceni za uplynule obdobi. Doporucuji knihu Way of the turtle od Curtise Faitha (http://www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/turtle-secret-methods.html). Popisovane techniky jsou velmi podobne tem vasim a kniha je hodne zamerena prave na psychicke zvladani posuvneho SL. Prakticky neexistuje idealni zpusob posouvani SL. Musite se smirit s tim, ze hodne vasich obchodu nevyjde, i kdyz v prubehu obchodu budete vyrazne v otevrenem zisku. U posouvaneho SL budete mt take horsi WIN% (pomer ziskovych a ztratovych obchodu), prumerne se muze zdarit teba kazdy ctvrty, paty nebo i sesty obchod, coz neni psychicky jednoduche. Umerne tomu budete mit ale lepsi pomer RRR (prumerna ztrat vs. prumerny zisk), protoze ztraty byste mel mit porad stejne male, zatimco zisky by mely byt nekolikanasobne. Mne dlouhodobe vychazi RRR 1:4.5 a 40-50% WIN%. Oproti tomu pevne, fixni PT jsou prijemnejsi v tom, ze je "drive upeceno", muzete realizovat zisk i tam, kde byste jej posouvanym SL nerealizoval, obchody byvaji casove kratsi. Nevyhodou fixniho PT je to, ze je limituje profit. Tedy nemusi to byt nutne nevyhoda, pokud vam vase technika vstupu generuje dostatecne mnozstvi obchodnich prilezitosti. Pevnych PT vyuzivaji obchodnici, kteri obchoduji kratsi swingy, volatilni prulomy z patternu apod. Tyto techniky mohou mit vyssi WIN%, treba 60 i vice procent, ale nizsi RRR, napr. 1:2 apod (protoze ne vsechny obchody vyjdou na 100%, na zamyslenych 3:1). K vasi otazce: "Někdy se mi ale stáva jako nováčkovi že posouváním SL dojde i ke snížení profitu. Chci Vás tedy požádat o radu,jak posouváte Váš SL vy.Díky", zrovna nedavno jsem to resil, tak se rad podelim: Rozdeluji management obchodu na 3 casti, pracovne to prirovnavam k letu letadlem, pomaha mi kdyz si predstavim, ze startujeme, je potreba davat pozor (kriticka cast), faze letu, neni potreba tolik sledovat (bezpecnejsi cast), faze pristani (dalsi kriticka cast). Dokonce jsem nekde cetl statistiku, v kterych fazich letu dochazi k leteckym nestestim a je to prave start a pristani. 1. Fáze startu: Entry risk minimalization Cíl této fáze: dosažení B/E (bod nuloveho risku), tzn. Co nejrychleji redukovat vstupní risk a přitáhnout Stop Loss na úroveň s nulovým riskem. Vizualizace: jsem koncentrovany, je treba dostat letadlo do vzduchu, coz netrva dlouho, ale je jednoduche udelat chybu. Instrukce: SL posouvám ve směru trendu ve chvíli, kdy po sobě nastanou dvě seance s vyššími LOW (pro uptrend), nebo dvě nižší HIGH (v případě downtrendu). Takto jsem vždy o den pozadu a dávám trhu prostor pro nezbytnou aktivitu. Jakmile dosahnu B/E, prechazim do druhe faze obchodu. 2. Fáze letu: Profit accumulation Cíl této fáze: nenarušovat, nechat trh dýchat, často to trvá několik dní, než se trh dále rozjede. Vizualizace: Sedím, koukám na mraky kolem, je ticho, motor uz tolik nehuci... ;) Nástroje: SMA 20 Instukce: Počkám až mně doběhne SMA 20. Poté již posouvám SL denně po SMA 20. Zpravidla dává SMA dostatek prostoru pro to, aby se trh vyvinul a mohl dýchat, přečkat i dny, kdy by šel trh chvilkama proti mně. 3. Fáze přistání: Profit taking Cíl této fáze: Vystoupit z trhu včas a vybrat naakumulovaný profit. Vizualizace: Letadlo je třeba dostat v pořádku na zem. Nástroje: MACDH 12,26 s barevným rozlišením stoupající, či klesající usecky (hezky se na to kouka napr. v TNT). Myslenka je vzata z impulsniho systemu A.Eldera. Instrukce: Jakmile se objeví na MACD histogramu svíce, která jde proti směru aktuálního trendu, přitáhnu SL nad HIGH posledni usecky (v pripade downtrendu), nebo pod LOW (v pripade upterndu) a to konkretni 1/2 aktuálního ATR. Bud mne to v tuto chvili vyhodi z trhu, nebo prechazim na dalsi fazi letu a opet cekam na SMA 20. Tento system jsem mi funguje se vstupy na korekcich. Zpravidla totiz v pripade delsiho trendu mne to vyhodi na dalsi korekci, kde lze opět znovu nasednout a pokracovat v krasojizdě. Pripojuji dva obrazky, let celym obchodem a graf equity z testovani kakaa za posledni roky.

7346

7347

Odesláno

Tak toto byla skutečně exluzivní odpověď velice Vám děkuji pane.
Velmi si cením Vaší rady a jsem rád že se můžu učit od takových obchodníků jako jste Vy.

S pozdravem Kobla (tu)

Odesláno

Pracuji nyní na tom co jste mi poradil,musím říct že však nechapu jednu věc,nebo spiš sem o ní nikdy neslyšel...,,SMA 20,, tuším že jde o denní průměr s periodou 20,ale raději se ujistím.Díky

• Vytvořit...