Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 167
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

TL me urci jasny vstup na zaklade ktereho se odviji cely obchod.
pravidla mam velmi striktni - PT, SL, dany cas v trhu, neobchoduji mezi 18-20, vstup, vystup, 3zisky - ten den konec, a dalsi

myslel jsi tohle?

Odesláno

to MNovak:

- TL beru podle dane situace na trhu a vazne nejde popsat proc beru pruraz nekdy 2-u swingu a nekdy neberu ani tri. Musel bych tady popsat dalsi stranu vysvetlovanim a stejne se bojim ze by to nedavalo smysl. Je to vazne o nakoukani. To ze mam prisny MM a dalsi pravidla je dana vec a vstup na zaklade prulomu TL neni az tak podstatny. System jsem postavil tak aby generoval minimalne ze 100 vstupu 55 zisku a 45 ztrat. Dnes mam na ER2 1 zisk a 1 ztratu do 18.oo

napriklad nyni bych mohl vstoupit do shortu na ER2 /cas 18.45/volume 1600, sierra,formace DDT, pruraz po dokresleni candle za limit na hodnote 714.5 /PT200, SL 200/ - tento obchod by byl exekuovan
ATR/perioda10/ - pomerne nizky 1.06
obchod po 18 neberu ale system funguje o neco hure i v chopu
na vysledek se muze kazdy mrknout

3 ztraty max. po sobe
drawdown live - max 19.4% /monte carlo max 23%/ -logicky pomerne vysoky
prumer na obchod 185
prumer 68%

Na DAXu volume2000 stejny system cas od 9.oo do 12.oo - PT 500 , SL500 mam vysledky jeste o neco lepsi, ale nejedu live pouze zapisuji obchody. DAX me pripada prubehove vyrovnanejsi a nabizi take velice zajimave vstupy

myslim ze jsem nepostavil nic svetoborneho a za ty 2 roky hledeni do grafu /cca 5hodin denne/ jsem to proste nakoukal.

preji mnohotrpelivosti a dobrych obchodu

mej se dobre focus

Odesláno

napriklad nyni bych mohl vstoupit do shortu na ER2 /cas 18.45/volume 1600, sierra,formace DDT, pruraz po dokresleni candle za limit na hodnote 714.5 /PT200, SL 200/ - tento obchod by byl exekuovan
ATR/perioda10/ - pomerne nizky 1.06
obchod po 18 neberu ale system funguje o neco hure i v chopu
na vysledek se muze kazdy mrknout

vystup z obchodu - 19.58 na hodnote 712.5 - dosazen PT 200 bodu

- ale jak uz jsem psal - obchod bych nebral

focus

Odesláno

Ahoj všem,

mohli byste mi prosím někdo vysvětlit následující?
Někde jsem četl, že někteří tradeři posouvají SL nebo určují PT na základě násobku indikátoru
ATR. Jak dostat ATR do grafu je celkem snadné a taky porozumět tomu, jak se vypočítává a
co to znamená. Ale tápu v praxi. Jak bych si měl vypočítat například výstup na PT, když
vstup byl hodnotě 12000 (trh YMmini) a ATR je 2,3 a já chci vystoupit třeba na dvojnásobku
hodnoty ATR. Ať počítám jak počítám, vždycky dostanu nějaké nesmyslné číslo, které podle
mně nejde použít.

Násobek si musím určit sám, to je mi jasné. Jen potřebuji vědět jak vypočítat výstup, pokud znám
vstup, aktuální cenu, aktuální hodnotu ATR a násobek.

Díky za info, Alda

Odesláno

ahoj aldomoro,
protože ATR ukazuje volatilitu trhu, tj ukazuje průměrnou délku svíčky/úsečky za vybrané časové období, tak pokud je ATR 2,3, tak svíčka/úsečka je v průměru 2,3 bodu dlouhá a pokud budeš mít PT třeba dvojnásobek ATR, tak musíš umístit PT 4,6 bodu od vstupu.

ať se daří,
Míra

Odesláno

Jestlize ATR/10/ je na tvem vstupu na hodnote 25 tak vynasobis tuto hodnotu hodnotou 1bodu, coz je na YM 5usd a dostanes cislo 125 coz je jednonasobek ATR. pokud chsec nystoupit na 2.5 nasobku tak jenoduse vynasobis 125x2.5 ato je 312.5 coz je tvuj PT na 2.5 nasobku ATR. Takze 312.5 usd deleno 5 - PT stanovis v platforme na 62.5 bobu - v tvem pripade je to do longu 12062.

mej se focus

Odesláno

Dnes nastal skokový případ na er. V 8,35 se trh rozběhl sell, takže jsem nakoupil a v 8,36 byl velký skok na 3 body. V takovém případě porušuji všechny pravidla o výstupech a obchod bleskurychle uzavírám. Během minuty se mi tudíž podařilo udělat 2,5 bodu. Ze zkušenosti vím, že už trh po takovém skoku nepujde dál a opět se vrací. Dnes se to opět potvrdilo.

Odesláno

to aldomoro:

jj, přesně tak, protože ATR je průměrný rozdíl High - Low poslední x svíček/úseček.

... zkrátka, když si nastavíš do grafu např. ATR(10) a prohlídneš si posledních 10 svíček/úseček, tak uvidiš, jak jsou svíčky dlouhý a to odpovídá ATR, když je report, tak jsou svíčky delší (viz. včerejší FED po 20:15) a když mají v US oběd, tak kratší (18-20 hod).

ať se daří,
Míra

• 1 month later...

• Vytvořit...