Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

gumved:
No rikas nebudu riskovat ani tu spravnou zonu - zalezi jaky casovy ramec ti vyhovuje. Ale riskovat se musi, bez toho se obchodovat neda, tedy kdyz zrovna nejsi banka co nesmi padnout :) Hlavne vedet proc a kdy se risk vyplati/nevyplati.
Cekat na ty nejlepsi vstupy ti muze trvat i mesice. A to se clovek pri malem kapitalu taky moc nepohne. Proto mi celkem vyhovuje forex, vice men a jejich cross-paru znamena vice prilezitosti.

• Odpovědí 504
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

PetraSR: Ahoj Petro, hledal jsem alternativu k NQ, kde v poslední době S/D moc nevidím, a měl to být jiný trh než YM, ES nebo TF, které se hýbou podobně. Díval jsem se na 6E, o kterém vím že není na AMP zpoplatněný, projel jsem si ho kus nazpátek a zdá se mi zajímavý. Jestli můžeš doporučit něco podobného, budu jedině rád. Žádný live obchod jsem už čtrnáct dní neměl. Zatím probírám zpětně obchody, pozoruji trhy a když bude příležitost, tak nějaký obchod udělám. Hlavně už se do toho nechci hnát tak bezhlavě. Dřív jsem vždycky z práce skoro utíkal, abych něco neprošvihnul, a potenciální obchody jsem hledal i tam, kde nebyly. Teď se možná blížím k opačnému extrému, kdy se vstupem váhám až moc. Kingie: Máš pravdu, bude to chtít trochu riskovat. V tomhle případě mi asi vytvořil menší blok můj poslední obchod, kdy jsem měl také dvě S/D nad sebou. Po protnutí SL u první zóny jsem rychle vstoupil znovu na té nad ní s pocitem, že to už musí být opravdu ona. Samozřejmě nebyla, tak jsem si odnesl dva pěkné SL. Z toho důvodu mám teď větší důvěru k zónám, které nemají nikde v nejbližším okolí kamarádku :) Jinak co říkáš na oblast na přiloženém obrázku? Pokud bude cena nadále klesat, možná by to stálo za zvážení...

18987

Odesláno

gumved: Myslim, ze je lepsi si vybrat levnejsi trh pro live, demo samozrejmne muzes delat na jakemkoliv trhu. Hezky se hybe hlavni menovy par (6A, 6E, 6B, 6C). Nejlevnejsi z nich je 6B (polovicni hodnota ticku jak u 6E).
Myslim si, ze jedna z nejlepsich rad, ktere jsem tady ja kdy dostala byla, abych byla otevrena ruznym moznostem a hledala vzdy v zacatku levnejsi variantu. I kdyz je hezke mit supr OP a vysoke win%, live je live a v pocatku by mel byt jediny cil - co nejvic se naucit a co nejdyl prezit. Pokud mi nejaky trh nabidne pri podobnem volume a sentimentu trhu polovicni risk, obchoduji v zacatku tam.
Tveho druheho extremu bych se, byt tebou, vubec nebala. Je dobre, ze se bojis, proste jeste nemas duveru v cely system, rsp. v to, jestli zony spravne vidis. Je to normalni, to prijde casem, nic nehrot. Ale taky necekej win 100%. I obchody, ktere primo ukazoval Sam na webinari obcas nevysli..

A na zaver:
"One of the best rules anybody can learn…is to do nothing, absolutely nothing, unless there is something to do. I just wait until there is money lying in the corner, and all I have to do is go over there and pick it up." -Jack D. Schwager’s Market Wizards

Drz se, Petra

Odesláno

gumved:
Jo tohle se jevi celkem slibne, zatim..jinak tady bych si dal pozor na zakerne pomalu sunouci se downtrendy, protoze ty udelaji naraz zuch ani nemrknes :) Sam to nejspis kvuli novackum zjevne nechce komplikovat volatilitou, ale je dobre mit pribliznou predstavu, ze napr. tento tyden je nepravdepodobne razantni pokracovani ceny pod 1.3000 a taky toho, ze pristi tyden to uz platit nemusi.
Par zpusobu jak na to
-zjistit range minuleho tydne(300pips) a porovnat se soucasnym
-nahodit pivoty NEBO bollinger bands NEBO kreslit kanaly.

Proste resit trochu i tu aktualni price action..

Odesláno

PetraSR: Bezva, to jsem nevěděl. Zahrnu 6B do pozorování a když budu schopen některé S/D rozeznat, půjdu do toho. 6E budu případně zkoušet na papíru. Večer jsem si zkusil na simu zadat nějaké příkazy a vypnul jsem počítač. Chci zjistit, jak to bude fungovat a jestli se příkazy správně vyplní a nezmizí. Kdyby to takhle šlo dělat, dalo by se to použíti na live v případě, že bych předpokládal navštívení některé S/D během dne, kdy budu ještě v práci. Chybějící možost použití OCO by se dala obejít tím, že bych zadal jen vstupní příkaz a SL. PT bych zadal až po příchodu z práce. Ale na to je ještě čas, zatím musím získat důvěru v určovnání S/D.

Kingie: Opět díky za vysvětlení. Jsou to takové důležité věci v pozadí, které jsem z článků zatím nepochytil. Budu si to víc hlídat.

Odesláno

ahojte,

obchoduji jeden trh - eurusd, mesicne delam 9 - 15 obchodu. obcas je to tezke v obdobi "sucha", jakmile se pustim do vice trhu, mam problem se sebou, neudrzim dostatecnou pozornost a zacnou mi unikat dulezite detaily. 6B je urcite vhodny trh do zacatku, predstavuje nizsi zatez na ucet/psychiku v pripade vlastnich chyb.

R.

Odesláno

Asi se to liší broker od brokera a burza od burzy, ale chování dema a live bude nejspíš odlišné. V ideálním případě by měla všechny příkazy držet burza, takže ani výpadek mého PC nebo problém u brokera by mě neměl ohrozit (Globex). Ale demo příkazy nikam nejdou, je to spíš hra, takže s vypnutím platformy se všechny příkazy zruší. Na to je určitě lepší zeptat se brokera.

Odesláno

Oanda ma zřejmě propracovanější demo mode. U mě je vše stejné do okamžiku než vypnu platformu. Sice mě to upozorní, že mám otevřenou pozici a příkazy, ale po vypnutí a zapnutí vše zmizí. Na druhou stranu v Sierra Chart demo funguje tak, jak popisuješ. Tohle ale nepatří k tématu, omlouvám se.

Odesláno

Přeji dobrý večer. Zatím jsem nezjistil, jestli se mi na demu příkazy vyplní, protože se k nim trh nedostal. Příkazy akorát zůstaly zadané v platformě. Jinak dneska se mi po dlouhé době povedl live obchod na NQ, tak z toho mám radost :)

18999

Odesláno

cao gumved, pekna zalezitost. V utery na fxstreet probehl dalsi webinar na tema s/d. Prikadam ti screen z obchodu ktery sam Sam oznacil jako potencialni, a take screen z obchodu ktery jsem vzal dnes rano. Skoncil na SL. Ne kazda uroven bude se chovat tak jak ocekavas, v tradingu je mnohem dulezitejsi prijmout fakt ze budes mit uspech mozna z 50-60% nekdo vic nekdo min to neni az tak podstatne. Podstatne je uvedomit si ze je to hra pravdepodobnosti a opakovani. Mnohem dulezitejisi je MM a risk management. A pak jeden good trade za druhym. Moje dlouhodona uspesnost nepresahuje 50% ale i pres to muj ucet pravidelne a stabilne roste. Pridam ti jeste jeden obchod na GBP ktery jsem ne manageoval uplne na 100% dle planu skoncil se ziskem ale jen z 2/3 planovaneho PT. At se dari

19004

19005

19006

Odesláno

jenda701: Je dobré si občas připomenout, že ani profíkům nevyjde každý obchod, díky za ukázku. Zrovna o pravděpodobnosti čtu v Trading in The Zone. Je to dobrá knížka a díky ní jsem i zjistil, proč jsem si dřív některých věcí v grafu nevšiml a viděl jsem je až při zpětném prohlížení. Moje úspěšnost se od začátku obchodování pohybovala jen lehce nad 30% a pak klesla dokonce pod. Ale zjistil jsem, proč jsem většinu zón špatně určil a budu si na to dávat pozor, tak snad se úspěšnost bude postupně zvedat. Kdyby se přiblížila k 50 %, bylo by to fajn. Na tu oblast na GBP jsem včera koukal. Ale kdybych na ní byl vstoupil, tak to byl SL, protože bych ho měl umístěný někde v místech, kde se cena teprve otáčela dolů. Naštěstí jsem dnes nebyl doma. Přeji úspěšné obchody.

Odesláno

To all... a taky se da obchod nastavit, dodrzet MM a OP ale Pan Trh si proste rekne, ze se otoci jeden pip pred vasim cekajicim prikazem. Jojo, Sam tohle zminuje casto, ale zatim jsem mela pocit, ze mne se to netyka.. tak uz jsem v klubu :)

19012

Odesláno

>>> PetraSR
malem pekny obchod :)
k zamysleni - podivej se, jak vypadaji svice, kdyz se trh blizil k tve S/R. trh byl slaby (close nikdy nebylo poradne blizko high - dlouhe horni knoty) a svice se zmensuji - supply uplne valcuje demand, takze evidentne tvoje s/d byla zakreslena spravne. pak uz jenom otazka, jestli by jsi treba na nizsim TF nedokazala najit vhodnou pozici do shortu, protoze skoda tohle pustit kvuli 1 ticku, ale plan je plan... :)

• Vytvořit...