Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 504
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

[bold]Georgie: [/bold]
Pokud excel nejde nahrat, tak jedoducha finta. Soubor prejmenujes treba na OTA ARTICLES.xls.pdf (a v postu das poznamku, ze je treba PDF umazat)

Nebo to prejmenujes na *.jpg ; *.txt proste cokoliv *.cokoliv

Odesláno

Georgie:
Díky za materiály, mám co studovat :-) Takže držíš pozici i přes noc? Vyšší timeframe zřejmě bude vyžadovat i větší účet (kvůli širším S/D oblastem). Mám v plánu začít live s 10000 USD a rád bych dodržoval SL 1% z účtu. Už jsem si založil účet u AMP, tak zůstanu u komodit. Akorát se zřejmě přesunu z trhu TF na levnější NQ nebo YM.

Odesláno

[bold]Gumved: [/bold]
Myslím, že ti dokážu odpovědět. S 10.000 USD není reálné obchodovaz pozičně vyšší TF. Osobně z toho důvodu jsem se začal zajímat spíše o Intraday a minutové grafy (respektive zvyšuji na 5m TF, protože 1-2m TF je příliš šumu).

I na 5m TF bude problém s 1% risku.
Samozřejmě pokukuji po nějakém pořádném OS na 4h TF, protože bych se chtěl věnovat obchodování spíše pozičně.

Odesláno

MixaJ:
Ani jsem neměl v úmyslu obchodovat jinak než intradenně. Jedině někdy ve vzdálené budoucnosti, pokud bude dost financí na účtu. Doposud jsem zkoušel 3 min tf, ale třeba předevčírem se mi nevydařil obchod, když se cena odrazila ještě než došla do vyznačené demand oblasti. Tak jsem kouknul na 10 min tf a na něm byla oblast hned o trochu širší a cena se odrazila přesně od ní. Takže budu zkoušet, kolikaminutový tf mi bude vycházet nejlíp při dodržení SL 1% velikosti účtu. Mohl bych sice dát SL i 2 %, to by ještě nebyla taková tragédie, ale už to snižuje počet pokusů. To raději kouknu na ty levnější trhy.

Odesláno

Já jsem zkoušel obchodovat na nízkých TF, ale není to pro mne, zatím. Je to vyšší liga na kterou, řeknu to upřímně, zatím nemám ...

MixaJ - ten trik si budu pamatovat, díky

Jinak vy chcete obchodovat standartní trhy? Ne E-mini? Ještě jsou tu ETF, které můžou nahradit poziční obchodování kontraktů.

Odesláno

Z pohledu weekly je naše koruna konfrontována se všemi oblíbenou EMA204 :) Pěkná supply je až na 19.350, tady tahle je pouze PT, nemá cenu ještě prodávat - koruna podle všeho ještě posílí ... (Vlákno trochu usnulo, žádné obchody, analýzy, nic k učení se. Je třeba to tady trochu rozhýbat.) (tu)

17748

17749

17750

Odesláno

Georgie: Chci obchodovat e-mini, na to by snad můj účet stačit měl. Jinak dneska jsem se dostal k trhům pozdě a utekl mi tenhle obchod na NQ. Akorát bych ho stejně asi nevzal, protože na nižších tf by už byla oblast užší, tudíž bych měl vstupní příkaz umístěný příliš nízko...

17754

Odesláno

No, platná demand zóna je na 5 min TF, to co máš na 1H označené není demand ...

Nehledej místa odkud cena vzrostla jen tak, vždy musíš najít zónu (S/R úroveň), jinak tento koncept nelze obchodovat.
Oblasti se 3-6 svícemi jdoucími do strany, které vyústí v nějaký pěkný pohyb kurzu - to jsou supply a demand zóny. Ne nějaké náhlé pohyby bez utvoření konsolidace.

Podívej se na ty zóny na USD/CZK, to jsou pravé supply a demand oblasti. Podívej se, že hledám konsolidace cen (rozhodování) a pak jestli se trh vydá na jih, vzniká supply, jestli na sever, vzniká demand. (tu)

Odesláno

Aha, tak to budu muset ještě pořádně prostudovat. Protože z většiny článků od Sama Seidena jsem to pochopil tak, že pokud v dané úrovni cena setrvává trochu déle, to je víc svící vedle sebe, tak už je v dané oblasti více rovnováhy a S/D už nemá takovou váhu. A naopak tam, kde se cena zdrží jen minimální dobu, tam je nerovnováha velká. Teď koukám, že jsem to zřejmě pochopil trochu blbě...

Odesláno

gumved: Vice svici vedle sebe neznamena dele-jeden den v roce je kratka doba stejne jak 1hodina v tydnu, zalezi na meritku, jak daleko odzoomujes. S tou delkou setrvani jsi to pochopil dobre. BTW: kdyz je nerovnovaha velka, lovis vrcholy a dna a tak mas malou pravdepodobnost zasazeni takove oblasti a nemuzes obchodovat moc casto, na druhou stranu to zas dava lepsi RRR.

Georgie: 1h svicka obsahuje celych 12 svicek na 5min TF :). Tva definice S/D zon je nekompletni a zahrnuje pouze dosazeni rovnovahy nasledovane vytvorenim nerovnovahy. Tenhle typ vstupu je dobry pro zony "uprostred" vln s vysokou pravdepodobnosti zasazeni a horsim RRR.

Odesláno

Kingie, vycházím z toho, že S. Seiden popisuje 4 druhy S/D úrovní.

Drop base rally
Rally base drop

Rally base rally
Drop base drop

Neslyšel jsem jej zmiňovat se o zónách uprostřed a na vrcholu/dně. Jestli o tomto konceptu něco víš, rád se přiučím (tu)

Odesláno

Díky všem za rady. Ujistil jsem se, že mám v určování S/D oblastí velké mezery. Budu to pozorovat, zkoušet a číst další Seidenovy články, kterých mám teď díky Georgiemu pěknou zásobu. :)

Odesláno

Georgie: hadam ze asi myslis 4 druhy vstupu a ne urovni.
Na tomto obrazku vstupuje jak rikas, a vystupuje nad urovni o ktere mluvim ja, jeste predtim, nez to obrati profici.
www.forexfactory.com/attachment.php?attachmentid=771603&stc=1&d=1314287901

mas dve moznosti jak trendy startuji:
1. rovnovaha -> nerovnovaha
2. nerovnovaha jednim smerem -> nerovnovaha druhym smerem

Z toho co jsem videl tak Samovy vstupy byvaji moznost 1, kdezto pro vystupy pouziva moznosti obe. Coz samozrejme nikomu nebrani delat obe moznosti i pro vstupy.
Z hlediska S/D (jak to chapu ja), jde o to, ze prvni pripad chce slusne orderflow jednim smerem, aby se trend prostrilel rovnovahou. Zato druhy muze(nemusi!) pochazet i z malych objemu a tudiz urovne nemusi byt tak spolehlive(protoze nemusi existovat silna naloz prikazu, ktera level bude branit).
Konkretni zdroj k tomu co pisu od Sama nemam, jde o moji interpretaci, ktera mi dava smysl.

• Vytvořit...