Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rombic Napsal:
-------------------------------------------------------
> ETF-ka obchoduji dlohodobě. Jen jsem chtěl říci,
> že jsou velmi zajímavé ETF-ka v dnešní době
> zvláště kde jejich podkladovým aktivem je
> například ropa,plyn, zlato, stříbro, uran,
> paladium, těžaři... atd. Brokera používám IB a
> jsem nadmíru spokojený. Také je nutné si správně
> nastavit moneymanagement, PT,SL. Prostě mít
> obchodní plán a ten dodržovat.

Rombic, ake PT a SL pouzivas pre ETF / ETC?
Obchodujes aj s pakovymi ETF / ETC, alebo tie neodporucas?

Diky za odpoved.

• 1 month later...
  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Zdravím,
rád bych se zeptal na pár věcí ohledně ETF.

Obchoduje se s emitentem nebo ten páruje příkazy obchodníků?

Co důvěryhodnost emitentů, je potřeba se více obávat o jejich serióznost, nebo řešit jestli třeba mohou emitenti zbankrotovat nebo tak něco:) Jestli je futures kontrakt finanční derivát, tak ETF je vlastně derivát derivátu (?), znamená to snad větší riziko? Nicméně riziko vnímám asi hlavně v té serióznosti emitenta.

Lze je považovat za ekvivalent futures? Vezmeme-li odchylky ceny jako málo významné, mělo by to být nakonec celkem jedno, mohu dokonce koupit objem přesně odpovídající kontraktu (byť to není zrovna cílem) a při delším držení se mi v ceně ETF objeví i náklady na rollover. [bold] Mohlo by být tedy skoro jedno jestli obchodujeme futures nebo ETF, ETF by byly možná malinko dražšší na poplatcích a malinko pohodlnější na držení (netřeba rolovat kontrakty).[/bold]

Díky za názory pokud do toho někdo víc vidíte, gró jsou ty rizika, ja to vnímáte a poslední tučný dotaz.

Ještě jednou díky a hodně zdaru všem:)

• 1 year later...
Odesláno

Obvykle jsou ETF obchodované po setinách USD (nevím o žádném, kde by to bylo jinak, ale nehledal jsem). Jedna akcie ETF tak při pohybu např. z 20 na cenu 21 vydělá 1 USD (s krokem 1/100 USD).

Osobně takto ale vůbec neuvažuji: do každého obchodu vstupuji s předem daným rizikem, naplánovaným SL a na předem dané vstupní ceně. Počet zobchodovaných akcií přizpůsobuji situaci, takže každá pozice se mi obvykle při změnách ceny pohybuje různě rychle. Nějak to přepočítávat pro mě nemá příliš smyslu.

• Vytvořit...