Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajisté tento článek je založený pouze na negativismu, ale buhužel se stačí podívat kolem sebe, abychom pochopili, že je v něm obsaženo hodně pravdy. Na druhou stranu ale určitě platí, že byl napsán úmyslně až za hranou možné skutečnosti vztahujícím se k negativním vlastnostem jedince. Nemám rád černobílé vidění světa, kde existuje pouze dobro nebo zlo. V každém z nás jsou vlastnosti na které můžeme být hrdí, ale týkají se nás i skutečnosti popsané v tomto článku. Kdyby tomu tak nebylo, tak doporučuji tomu, kdo si to o sobě myslí, aby se nechal prohlásit za svatého.
Každý se určitě v životě nachytal, že se vymlouval, protože se mu to v té chvíli hodilo, nebo se dopustil něčeho, na co nikdy nebude hrdý, ale to je zcela normální, protože jsme jenom obyčejní lidé. Důležité je ale to, abychom si svoje negativa byli schopni připustit a snažili se je ze svého života vymýtit.
Když článek obrátím do polohy, co musíme udělat abychom něčeho dosáhli, pak hodně věcí opravdu závisí pouze na nás a většina z nás to může ovlivnit, ale opět nic není pouze černobílé a někdy mohou nastat situace které nás bez našeho zavinění převálcůjí a bylo by nefér vůči těmto lidem tvrdit, že jenom oni jsou strůjcem svého štěstí a proto mají na vzniklé situaci svůj podíl. Někdy tomu tak není a proto musíme mít v životě i kus toho štěstíčka.
Článek je nasměrovaný do polohy bohatství, míněno penězi a úspěšnosti, ale zamysleme se nad tím jestli bohatství člověka tkví pouze v penězích a úspěšnost pouze v nějaké funkci. Peníze jsou zaručeně potřebné a zaručují nám určitou svobodu, ale důležitější je to, abychom si je dokázali užít a sloužily nám jako vstupenka k našim snům. Pokud je budeme jenom počítat, těšit se s nimi, nebo za ně kupovat pouze nesmysly, které naplní naší ješitnost, pak se naše snažení mine účinkem. Možná, že pak nejobyčejnější člověk s podprůměrným výdělkem bude mnohem bohatší a úspěšnější, pokud se bude věnovat dětem a bude svůj volný čas trávit s rodinou. Možná, že z obyčejných věcí budou mít větší radost, než z milionů na účtu, které by tu idilu mohly i skazit.
Omlouvám se, že jsem tento článek posunul možná do jiné roviny, ale bohatství netkví pouze v majetku, ale někdy se může stát naší výhrou pokud potkámě člověka duševně bohatého, který na sobě pracoval a negativa popsané v článku mu jsou cizí.

• Odpovědí 72
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Děkuji za tento článek. Mám to štěstí, že jsem přišel na svět jako optimista a to asi každý nemá, přesto si myslím, že každý se může sám rozhodnout jak se postaví ke své zpolaplné-zpolaprázdné sklenici. V tom tkví naše svoboda, stejně jako si svobodně můžeme rozhodnout jaký máme žebříček priorit.
Chci říct, že podobné články mi pomáhají vytvářet si ty mé hodnoty a postupně jako drobné kamínky skládají obohacující mozajku mé mysli. I kdybych si nikdy z tradinku neodnesl žádné peníze, díky přečtení podobných článků to nebude ztracený čas. Díky pánové finančníci!

PS. ty dolary taky příjdou to je jasný :-)))

Odesláno

Dokonale napsany clanek. Naprosto presna vizitka nekterych lidi - staci
doplnit jmena. Smutne je, ze i kdyz chcete pomoct, vicekrat a ruznymi zpusoby,
tak oni proste nechteji, opet hledaji duvody - proc - to nejde...
Zpusob, jakym je clanek napsan, mne fakt pobavil. V nekterych momentech
a situacich lip zafunguje negativni motivace nez pozitivni.

Jiz nejaky rok spolehlive "negáče" ze sveho okoli odfiltrovavam :)
Drive jsem delala podstatnou chybu v tom, ze jsem si myslela, ze s nimi
"musim" byt, ze je musim tolerovat, prece jsou moje rodina, pribuzni, kamaradi,
kolegove. A pak jsem si uvedomila, ze to tak byt nemusi. Tak jsem jednoduse
zmenila v mem okoli, co bylo nutne, a jiz se s nima nestykam.
Nerespektovali mne, nevazili si mne, tak jsem jim tu moznost vzala.
Ona tak ani moc neublizuje jejich pritomnost, jako slova a vety, o kterym premyslite,
kdyz s nima nejste. Nebo si na to vzpomenete v momente, kdy se odlisujete
od ostatnich. Jejich dobre minena rada vam pak bere silu, energii, viru v sebe.

Jeden z mych pratel, Roman, jednou rekl: kolik za den posbirate negativity,
tak o to vic musite za ten den nasbirat pozitivity. Jinak vas driv nebo pozdeji
negativita dostane.

Skvely den vsem

M.A.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dovolite okolnostem zmenit Vas nebo zmenite okolnosti podle sebe?

Odesláno

> pitr77

Neni to tak, jak si myslis. On neni odpovedny za to, co se stalo s jeho zamestnanim.
Tzv. prekazky, se prihodi nam vsem, jak uspesnym, tak neuspesnym,
jak tem pozitivne, tak i negativne naladenym. Rozdil dela to,
JAK zareagujeme, na to co se nam stalo - a prave to urcuje, zda jsme
na strane uspechu ci neuspechu.
V podstate ma stale 2 moznosti, bud bude fnukat, jak je zivot nespravedlivy,
jak je jeho situace tezka, jak bude chtit vratit minulost a neakceptovat novou
situaci a zmenu. A nebo sebere veskerou svoji viru, nadeji a sanci, a zacne
bez pochybnosti, hledat nove prilezitosti, pracovni nabidky. Pokud se nevzda,
dokonce muze se stat, ze bude na tom jeste lip nez predtim. A nakonec
bude rad, ze k takove zmene doslo, protoze nebyt ji, byl by stale na stejnem
miste za podminek, ktere mu mozna vyhovovaly mozna nikoliv.

Jestli se domnivas, ze jsem to nezazila, tak opak je pravdou, behem 1 roku,
jsem ztratila praci, rozpadlo se mi manzelstvi, malem mi umrelo jedine dite,
a presto jsem se nevzdala, a dokonce se mi splnilo to, o co jsem usilovala
poslednich 5 let. ....

M.A.

• 1 month later...
Odesláno

Nevím kam jinam to napsat, ale sem se to hodí. Toto bych řekl že je 8. způsob jak se nestát bohatým.
Pořad České televize Den D je jeden ze dvou kvůli kterým TV zapínám. Minulý čtvrtek tam přišel investor s tím, že si přečetl knihy Larryho Williamse, jak vydělávat na burze. 5 let to podle Larryho trénoval a testoval nanečisto, už mu to vše funguje. A proto si přišel pro 1 milion Kč s tím, že je investorům zhodnotí během dvou let o cca 3000% obchodováním na burze, právě podle návodů Larryho.
To jsem se opravdu hodně pobavil. :). Pořad je možné shlédnout na internetu na stránkách české TV.

Odesláno

To atari:
A proč by si nepřišel pro investici, když mu to funguje, vy se pouštíte to live když vám nefunguje paper ?
A jaké knihy by měl číst když né od Larryho Williamse ?, myslíte že knihy od Larryho jsou špatné a ty ostatní dobré ? Ten uchayeč má postavený vlastní systém, nevím jak moc je inspirován podle Larryho. Jediná velká chyba je v tom že si ten uchazeč eště nekliknul live !!

Odesláno

> krakra

[ital]A proč by si nepřišel pro investici, když mu to funguje, vy se pouštíte to live když vám nefunguje paper ? [/ital]

Tady nejde ani tak o nej, ale spis se vzij do pozice investora - prijde za Tebou clovek, ktery od Tebe chce milion korun, protoze si precetl knizku a na simu mu vychazelo, ze zhodnoti ucet o 3000% za 3 roky. Proc neda prvne dohromady svoje penize (nejakou nizsi castku) a nejde do toho? Jedna pani z tech investoru myslim rekla neco na zpusob - vemte si uver a za nejakej cas budete multimilionar a nase investice nebudete potrebovat.

Samozrejme ze pokud cloveku nefunguje paper, nema cenu jit do live. Ale na druhou stranu to, ze funguje paper, jeste samo o sobe nic neznamena.

[ital]A jaké knihy by měl číst když né od Larryho Williamse ?, myslíte že knihy od Larryho jsou špatné a ty ostatní dobré ?[/ital]

Tady nejde o to, jestli jsou ty knihy dobre nebo ne. Jde o to, ze precteni par knih nezarucuje, ze clovek pochopil, o cem obchodovani je. A dotycny v tom poradu nevysvetlil, o cem obchodovani je a tak mam duvod se domnivat, ze to nepochopil. Jinak ja mam jednu knihu od Larryho rozectenou a odesel jsem od ni. Osobne mi mnohem vic dala treba kniha od Van Tharpa (Definitive Guide to Position Sizing).

[ital]Jediná velká chyba je v tom že si ten uchazeč eště nekliknul live !![/ital]

No to je ale docela podstatna chyba, ne? Teorie a praxe jsou dve naprosto rozdilne roviny. Pokud obchodujes live, tak musis vedet, o cem mluvim.

Jeste teda aby to bylo kompletni, tak zareaguji i na tu posledni vetu:
[ital]Ten uchayeč má postavený vlastní systém, nevím jak moc je inspirován podle Larryho[/ital]

Opravdu ma uchazec postaveny vlastni system? Ja jsem to z toho jeho vystoupeni teda nebyl schopen rict... O systemu tam nerekl ani slovo (az na ty teoreticke zhodnoceni, coz ja osobne nepovazuju za uplne nejpodstatnejsi ukazatel).

Odesláno

To gizmo:
Budu reagovat postupně:

[ital]Tady nejde ani tak o nej, ale spis se vzij do pozice investora - prijde za Tebou clovek, ktery od Tebe chce milion korun [/ital]
Vždyť o tom ten pořad přece je ne, že tam chodí lidi se svými projekty žádat o peníze.

[ital]Tady nejde o to, jestli jsou ty knihy dobre nebo ne. [/ital]
Uživatel [bold]atari [/bold] se vysmíval tomu že ten dotyčný četl knížky od Larryho Williamse, samozřejmě že nejde o to jakou knížku četl.

[ital]No to je ale docela podstatna chyba, ne? [/ital]
No ano, vždyť píšu [bold]jediná velká chyba[/bold] že si nekliknul live.

[ital]Opravdu ma uchazec postaveny vlastni system? [/ital]
Kdyby ses podival na stránky pořadu, do diskuze, na stránku č. 4 věděl by si že ten člověk má systém. Jestly je ten systém dobrý - mě tady také nikdo nedává k posouzení svlj vlastní systém.
Souhlasím s tím že neřekl nic o systému, třeba řekl, jenom že do televize se dostalo jenom to co se hodilo režii - je to přece jenom sestřih. Ale kdyby řekl, tak mám pocit že by to bylo jedno, ti investoři by to stejně nepochopily, [bold]oni žijí v tom že fondy dělájí 5% ročně a to je hodně [/bold], a když někdo udělá víc tak tomu nevěří.

Odesláno

> krakra

Pripada mi, ze mas tendenci se toho cloveka zastavat. Abych pravdu rekl, po prvnim shlednuti jsem to mel stejne a prislo mi docela lito, ze ho tam tak utnuli. Ale pak jsem se na to podival jeste druhy den znovu a bral jsem to z role investora - co bych delal, kdyby za mnou prisel takovy clovek a zadal me o milion korun... musim rict, ze jsem u toho jenom kroutil hlavou a to o tradingu vim (nejspis) vic, nez investori z poradu.

Clovek do toho poradu ma jit primarne s tim, aby presvedcil investory, ze jeho myslenka je dobra a stoji za to. Ten pan bohuzel podle me neudelal vubec nic pro to, aby je presvedcil. Pusobil na me dojmem, ze on vi neco, co nikdo jiny nevi a nema potrebu to nejak dal vysvetlovat. Byli tam ten den dalsi lidi a nekteri meli docela dobry vyrobky a napady, ale nikdo z nich to nedokazal prodat. Ten porad neni jenom o tom, ze si tam clovek prijde pro penize. Musi to mit hlavne promysleny a umet to prodat.

Je jasne, ze rezie si vybrala jenom urcity sestrih z vystoupeni daneho pana, ale na druhou stranu pochybuju, ze by zamerne vystrihali vsechny dobre argumenty a nechali tam jenom ty slabe chvilky. Zadnou diskuzi pod poradem jsem ale necetl, to priznavam (investori z poradu ji podle me taky nectou).

Takze: Kdyby dotycny prisel za Tebou s zadosti o milion korun a prezentaci, ktera probehla v tom poradu - dal by jsi mu milion korun?

Odesláno

to krakra:

(98% jich taky zamítnou, ikdyž primárně z jiných důvodů. )

Ale jde hlavně o to, že jeho zamítli HLAVNĚ proto, že kdyby mu to fungovalo, tak už něco vydělal, nevydělal live ani korunu. I kdyby si půjčil na 25% roční úrok třeba 200t tak se mu to bohatě vrátilo s jeho stovkama % ročně, proč to neudělal?
Klidně mu své poníze pošlete a máte nadosmrti vystaráno.

Odesláno

To gizmo:
Co bych mu řekl já, já bych mu řekl "přineste učet z live účtu".

To bych mu řekl, já bych mu nepoložil otázku "v čem jste unikátní" - všichni tady přece víme že v ziskovosti, oni ale ne.

Odesláno

krakra:
[ital]"Uživatel atari se vysmíval tomu že ten dotyčný četl knížky od Larryho Williamse"[/ital]
Asi jsem nezvolil vhodný slovosled, ale já se pobavil (nikdy se nevysmívám) tím, jakým způsobem žadatel žádal o investici, konkrétně mám na mysli tu naivitu provedení prezentace. Knihy Larryho jsem vůbec nehodnotil.
Ale jak to již podrobně rozepsal gizmo (takže budu stručný). Jak může tvrdit, že mu to funguje?!?!. Dokud to nezkusí v reálu za peníze, tak to je pouze velké přání, možná něčím podložené.
A z pohledu investora, jim nedal jediný argument proč by to mělo fungovat. Vyrábět grafy na papíře umí každý.
(Tímto svým názorem netvrdím, že tento pán není schopen vydělávat tak jak to prezentoval, jenom byl tak naivní, že nám to jenom tvrdil, a nepředložil jediný důkaz - a to je ta hlavní pointa).

• Vytvořit...