Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to yax:
temi pany myslis COT ?

myslim ze fundamenty a zpravy maji velky vliv na naladu davu a mohou zmenit sentiment..
viz treba zvednuti marginu u stribra.. hlasovani o duvere recku. valky v ruznych castech sveta. zemetreseni v japonsku atd.

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ano, zprávy mají vliv na náladu davu, ale dav prodělává. A trhem nehýbe sentiment, ale velké peníze a velké peníze nakupují propady po negativních zprávách nebo růsty po pozitivních. A kupují od davu, který na tom prodělá.
COT je nástroj pro delší časové rámce než je den. Těmi pány myslím třeba banky u akciových indexů. Takže je dobré mít nástroje, které ti můžou ukázat, kdy začínají hýbat trhem, což je třeba Time and Sales, Footprint a pak je dobré obchodovat v jejich směru.

Odesláno

to Yax:
takze orderflow? obchodujes podle volume leadru a footprintu?
Trochu jsem si s touhle ideou pohraval na zacatku roku ale bez dostupnych kvalitnich zdroju by me trvalo minimalne rok nez bych nasel neco vyuzitelneho. plus na muj vkus je to zbytecne slozite .. moc cisel a dost sem se v tom ztracel.
muzeme zalozit tema specialne pro podobny pristup kde by jsi k tomu neco malo rekl? rad se priucim.

co se tyce Time and Sales tak mu moc neverim. Dnes je 80% obchodu generovano pomoci pocitacu HFT kteri toci velke ordery. navic CME rozdeluje velke markety podle cekajcich limitu ktere jsou ve fronte.

Odesláno

LeeTo

Moje kombinace je MP & T&S & FP. A i dnes je v T&S stále vidět, když nějakou úroveň začne bránit jedna strana a to je pak dobré vodítko pro řízení obchodu.
Když to řeknu na rovinu, tak veřejné fórum není místo, kde se něco pořádného naučíš. Co se týče základů tak OK, ale dál vede cesta jinudy a to jsou ty kvalitní zdroje. Je potřeba je najít a od nich se učit.

Odesláno

to yax:
ja jsem cerpal nake zaklady od Kama Dhadwara, ten podle podobneho principu obchoduje velice uspesne DAX a nekdy i ameriku. Verim ze ten clovek muze byt dobry mentor, ale ta cena je pro me zatim premrstena a jak rikam po mesici koukani do FP jsem moc nepoznal. On sam tvrdi ze to chce sledovat aspon rok jeden trh a ja ted nemam dalsi rok na uceni se noveho stylu obchodovani kdyz uz sem si zazil muj vlastni.
Myslim si ze je to podobne s indikatory, proste na urcitych urovnich v urcity cas to funguje vsechno ostatni je jen sum. :)

Odesláno

na nastroji nezalezi, zalezi na tom co se delo a co se deje, to je ten kontext, podle toho poznas, kde se vyplati obchodovat a co je jenom ten sum. Proste vyznamne zvyseni pravdepodobnosti na vlastni stranu. A kontext se nejde naucit jednoduse. A ten rok tvrde prace je minimum, to uz jsem taky slysel od par obchodniku. A kdyz je drahy, tak hledej jinde. Ale za know how se plati, co je zadarmo stoji za ...

Odesláno

Slaughter,

navážu na tvoji poznámku k indikátorům. Trvalo mi to cca rok, než jsem je přestal brát jako dogma. Z indikátorů dbám už více méně pouze na klouzavé průměry. Snažím se trh chápat v souvislostech. Indikátory je dobrý používat jako "okrajový" filtr. Lidi si často neuvědomují základní fakt, že indikátor je pouze zpožděná cena, cena převlečená do jiného kabátu.. Nic víc. Dokud se s tímhle nesmíří, tak nemůžou jít dál..

Vybavuji si sám sebe, že jsem nebral jasné obchody kvůli tomu, že "véčeko" bylo nad úrovní 100 apod.. Pak jsem zkusil Joe Rosse, všechno odstranil, jel prázdný graf a šlo... Nakonec jsme si tam CCI dal zpátky, ale nahlížím na něj ze zcela odlišného úhlu pohledu

Odesláno

yamato:

na to ti můžu poradit jenom google. Znám výborný domácí zdroj, ale ten nemůžu prezentovat kvůli pravidlům fóra a zahraničních jsou mraky, např. Alexander Trading

Odesláno

lorderry:

Přesně to jsem měl na mysli :)
Stručně řečeno mám CCI v grafu proto, že často pěkně měří sílu daného pohybu. Uvažuju-li tedy o vstupu, podle CCI hodnotím, jaká je intenzita pohybu mým směrem, což čistě z PA vyčíst nelze - nebo jen nevím, jak na to.

Odesláno

yamato:
systemu verim tam by pes zakopany nemal byt, skor co tu casto citam o prilisnom obchodovani novacikov a vstupovanim do kazdeho pohybu mam dojem, ze som skor pravy opak, davam si az prilis velky pozor do coho vleziem, tak nejak sa snazim momentalne komunikovat s podvedomim nech nevymysla blbosti :) s replayom mas pravdu, tiez ma to napadlo a v ramci casovych moznosti sa mu snazim venovat, je pravda ze oproti inym traderom tu na fore mam napaperovane malo..

LeeTo:
:)

zury:
s tym pochopenim trhu preco sa hybe ako sa hybe a kto je prave na koni s tebou suhlasim. Vsetko vsak chce svoj cas, v case ked som sa zacal seriozne venovat tradingu som o market profile a podobnych veciach ani len nepocul (a myslim ze viaceri co ficia na CCI), az posledny mesiac dva som si vsimol ze sa to tu spomina stale castejsie. Momentalne som v tom pol roka a co citam prispevky tu na fore, som vlastne rad ze som rad, ze sa mi vobec podarilo poskladat system ktory mam a ktory je profitabilny (klop klop). Indikatorom nech uz sa jedna o akykolvek uz zdaleka nedavam taku vahu ako na zaciatku, viem ze je to o inom a tiez mi je jasne, ze aj ked tento system budem ovladat lepsie ako tlacitka na mysi a exekucia prikazov bude uz len bezna rutina, ze sa cesta nekonci, uzavrie sa len jedna kapitola a mozeme ist na dalsiu, teda sa pozriet tym trhom "pod kapotu".. chce to vsak vela vela casu a neda sa hned vsetko naraz

ono, ci sa z Bratislavy do Kosic dostanem severnou alebo juznou trasou je asi jedno, hlavne aby sme sa tam vsetci dostali.. a pod tymi Kosicami nemam na mysli ani system ani profity, ale pochopenie podstaty ;)
cest

Odesláno

ja dnes mierny zisk a napad na zmenu vystupov... vo vseobecnosti vnimam velky posun vpred oproti poslednemu live pokusu (kde boli same straty), takze hoci vidim este velky nevyuzity potencial, ide to spravnym smerom :)

Odesláno

xxx 29.den xxx PAPER xxx Denni Profit: -167$ xxx Celkovy Profit: -128$ xxx Aktualni DD: -660$ Profity nechat v trhu a ztraty vzit - asi to znaji vsichni nebo alespon nekteri z Vas:-)

16519

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...