Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To VizMar

Jak se zminoval kolega Slaughter je to hodne o tom si to nakoukat a spravne zasadit do kontextu.
Nevim jestli sledujete jeste jine TF nikde sem to u popisu vasich obchodu nevidel. za sebe muzu rict ze bez vetsiho TF se 1 minutovy TF obchoduje tezko.
sam pouzivam na vstup signaly na 1min TF ale kontext a rozhodnuti ovlivnuje hlavne podle 15min TF. dale delam pripravu na 4h a denich grafech abych videl co vidi obchodnici vyssich TF a cekal jejich reakci.
vcerejsi den podle denniho TF to vypadalo na odraz od spodku range a taky EMA 200, do toho jeste slunovrat a uplnek :D.

moje vnimani kontextu toho dne
trh otevrel gapem a nemel silu se vrati do range predchozich tri dni => resistance na denich grafech vydrzela nejspis pujde o zacatek noveho swingu. => obchodnici kteri drzeli dlouhodobe pozice a vyckavali jestli se nesvezou niz budou chtit zavrit se ziskem a obchodnici co uvidi odraz od EMY a do ted vyckavali pro vstup do swingove pozice budou chtit vstoupit do pozice takze cena v prubehu dne nejspis pujde nahoru.

obchod 1.
podle me to nebyl protitrend. pouze konsolidace po velkem pohybu. ti co vnem byli intradene vybirali zisky a ti co se koukali hledali misto kde zahajit pozici.

uvedomte si ze to co vidite vy na 1m grafu je pro cloveka obchodujci 15min jedna svice a stale hodne velka ve smeru trendu.
pro obchodnika sledujciho 5min graf je to prilezitost nastoupit na pull back
kolik asi obchodniku sleduje jen 1min graf a ridi se jim pri takovemto pohybu ?

obchod 2.
otoceni kratkodobeho trendu na denim grafu prinesek vetsinou silny deni trend a zvetseny range proto se daji brat obchody ktere jsou i za hranici bezne deni range. nicmene se obchodn nachazel presne na SR takze lepsi nebrat

obchod 3. 1721
Big V nebo V na 50cci a prekroceni nuly na 14cci
trh prekrocil 800 ve smeru trendu vratil se na 800 a znovu sel do smeru trendu.
sam FinWin neobchoduji jen sem cetl knihu takze mozna neni uplne podle vsech pravidel .. ale logicky zapada.
v podstate flip do trendu a nejspis posledni pohyb pred obedem.

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lordberry a na téma "signál blízko high/low neberu":

Je dobré brát v úvahu vzdálenost potenciálního vstupu od aktuálního L/H a S/R.
Můj postup: pokud je vzdálenost dostatečná k bezpečnému zvládnutí výstupu na BE v případě, že úroveň odolá, není co řešit, vstupuju.

Odesláno

ano, během FOMC jde většinou všechno do strany. Jde teď o druhé v pořadí podle nových pravidel, kdy se nejdřív zveřejní sazby a později udělá velký Ben konferenci po vzoru ECB s Trichetem. Show must go on :D Dnes se ale neočekávala žádná zásadní změna, sentiment je na trhu díky včerejšímu vyslovení důvěry vládě v Řecku pozitivní a než někdo vyhrabe opět nějakého kostlivce, zřejmě se bude nakupovat při korekcích.
Ehm, není nad to znát trošku i to pozadí, proč ty naše svíčky lezou sem a nebo tam, že? ;)

Odesláno

vidiet tak jednu - dve usecky dopredu, to by sa obchodovalo co ludia.. na screenoch dva obchody (aj ked som si dal s live na dnes pauzu), prvy trochu spekulativny bud/alebo, scenar druheho sa opiera o uroven 803,9, preco vidiet na dennom grafe alebo, resp. HIGH predchadzajuceho dna, takze na 3min korekcia k EMA16 + flip (aj ked o flipe neviem ci sa da hovorit ked porovnavam denny graf s 3min, pride mi to ako porovnavat jablka s hruskami).. inak mam asi problem, bojim sa brat obchody na live,, odkedy idem live tak som polovicu platnych obchodov nevzal, nakolko mi po rozume pri kazdom beha "a co ak je prave tento ten stratovy".. nema na to niekto tabletku? cest

16500

16501

16502

Odesláno

VizMar: krasne 3 vstupy , skoda ze nie su ani podla tvojho planu, lebo im je tazko daco vytknut. 1. obchod je prva korekcia v zacinajucom trende, pekny vstup, druhy flip do trendu + odraz od EMy a treti DB do trendu - takyto obchod sa dal dat aj s 50 usd stop-lossom. No co uz, len potom aby na live neprisli nejake vylomeniny co nemaju logiku, ked taketo vstupy su mimo tvojho OP :)

Odesláno

>> minarik.j
Je to Market Delta / Investor/RT (stejný vnitřnosti).

>> to all
Dost mě udivuje, jak málo lidí (diskréční non-AOS obchodníci) se cíleně vzdělává v samotném tržním porozumění (pochopení tržních mechanizmů, procesů, jak funguje celý business, co a kdo a proč hýbe trhem, kdo všechno stojí proti mě, atd.), přitom teprve na základě určitého stupně porozumění trhum jste schopni postavit si vlastní obchodni system, kterému rozumite a duverujete.

Pokud hned adaptujete (nebo nedej bože hned obchodujete) cizí systém a budete se snažit vysvětlit trhy přes indikátory, tak to bude hodne zdlouhavá a trnitá cesta, protože trhy na vaše indikátory z vysoka pečou (samozřejmě občas se jimi v jeden časový okamžik zařídí dost početná skupinka traderu, takže to vypadá že "vona ta EMA77 na Range Barechu 17 fakt funguje!"). Tímto nechci hanit indikátory nebo tvrdit, že to nemůže fungovat, jen je potřeba chápat proč je tam máte a co vám říkají, a zasadit obchodování do širšího kontextu. A to chce spoustu práce a studia trhů.

Odesláno

Slavo, toto som riesil (a riesim) aj ja, a asi kazdy trader. Mne trochu pomohol masivny replay trading, kde som bral vsetko rad radom, ked to potom vidis ze to vychadza, tak tomu zacnes trochu verit...

Inak dnes som sa akurat nas.al, dva stratove vstupy, a ten treti, kde som zavahal, silne ziskovy, ale bezo mna >:( este sa musim veeela ucit, mamicka, veeela ucit...

Odesláno

all:
doufam, ze to neni nic proti nicemu, kdyz tu zverejnim pozvanku na webinar Wooda (bude obchodovat na TF) na ice.com. Myslim, ze to bude zajimavy i kdyz ho zrovna neobchodujete.

Webinar
Introducing Woodie Bars:
A New Price Bar for Charting the Futures Markets

Thursday, June 23
3:30 PM CT / 4:30 PM ET

Presenter: Ken Wood (Woodie), woodiescciclub.com

PRE-REGISTRATION REQUIRED
For more information please contact: webinar@theice.com

pajus

Odesláno

zury:

To je pořád dokola: "CCI udělalo tohle, tak já udělám tohle" ... a ono to nefunguje, protože ani z podstaty fungovat nemůže. Psal jsem to tady x krát, že indikátory jsou dobrý sluha, ale vražedný pán - stále platí, že zkušenosti jsou nesdělné.
A že mám na screenech idnikátorů habaděj? Jo, ale vím proč a co od nich čekat, rozhodně neobchoduju "protože indikátor něco udělal".
Fascinuje mně, jak spousta nováčků nebere naprosto jasné obchody, protože se nelíbyly jednomu z deseti indikátorů.

Více studia, méně důvěry v cizí indikátory ;)

Odesláno

to zury:
je neco co by jsi doporucil krome Market profile a pochopeni fundamentalnich udalosti ?

to @Slavo:
musis si rikat" co kdyz ho nevemu a bude to zrovna ten nejlepsi obchod z mesice" :)

Odesláno

LeeTo:

a proč fundamentálních událostí?
Stačí si pro začátek zjistit, kdo je na daném trhu hlavním pánem a pak se snažit obchodovat spolu s ním, protože on neprodělává a on hýbe trhem.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...