Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Slavo

Prave naopak, veci popisovane v Daltonoch vychadzaju z fundamentalnych danosti trhov, co je outdated su nastroje ktore pouzivaju, knizka vznikla v dobe kedy o stahovani tickovych dat nebolo chyru ani slychu. Teda o elektronickom obchodovani futures vobec. Cize veci ako TPO, pocitanie TPO, liquidity databank, opening call apod (uz to bolo davno co som to cital) su uz zastarale.

• Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

jj, tak jsem to myslel. zákonitosti budou platit asi věčně :-)

zdq: čiže jestli to chápu dobře, z kapitol o LDB se dnes využívá pouze %vol na identifikování oblastí s vysokým/nízkým objemem obchodů a jejich využití jako s/r?

Odesláno

zdq:
alebo takto :) ja len ze viackrat som tu uz natrafil na prispevky od skusenych traderov podla ktorych uz davno neficia na CCI a su radi, tak ma zaujima co to tam vlastne najdem v tej knihe

Odesláno

OK, co se tyka stop prikazu, ten jak jiste vis bude v pripade zasazeni plnen na market trhu. Zavislost slipige je tedy zakonite zavisla na tom, zda bude na trhu v dannou dobu klid. Pokud se bude jednat o prudky pohyb proti pozici, bude stop loss vyplnen se skluzem zavislem prave na rychlosti pohybu trhu a samozrejme i objemu. Neni tedy z meho pohledu mozne presne stanovit hodnotu zda se bude jednat o tick ci vice. Nutno vsak s jistou odchylkou pocitat. Myslim ze v prumeru 2 ticky budou pro posouzeni funkcnosti systemu bez problemu. Tolik muj nazor.

Preji mnoho uspechu!
romanrak

Odesláno

gumaczek:

No dnes si cely profil mozes nechat nakreslit z volume a mas to najpresnejsie, a jednoduche v grafe. A ono, nenazval by som to S/R lebo nemusia byt nutne S/R. Su to skor referencne urovne, nieco ako mapa. Pomahaju nam urcit odkial kam pravdepodobne smeruje aktualna rotacia trhu. A tak sa nad tym treba aj ucit uvazovat.

slavo:

Paradoxne, asi mozes pouzivat MP/auction aj CCI dohromady kedze MP nie je exekucny system.

Dalsie dotazy davajme potom uz do spravneho vlakna o MP. :)

Odesláno

Vizmar:

když jdeš za stop, tak se skluzy počítej. většinou to bývá 1 tick, ale zažil jsem i 4 na TFku (z BE+1 vznikla ztráta -3).. záleží, kde je ten příkaz umístěn a co trh dělá. Nebo když jdeš za víc kontraktů do obchodu, tak je můžeš mít taky rozházený po různých cenách..

Např. když jdeš za limit, tak ho můžeš dostat i na breakoutu, pač cena se často ještě vrátí jako poslední vzdor. Za to když vstupuju na korekcích, tak v tamních poklidných vodách jsem s limity už párkrát pohořel.. Tam se cena odrazí a letí.. bývá tam nízký volume, takže ne vždy se za limit svezeš.. lepší chytit skluz 2 ticky než si nechat ujet PT 300

Odesláno

zajímavý den, negativní reporty a trh šel po open nahoru vyplnit gap. obchody tímhle směrem jsem nechal stranou a čekal, kdy se trh vrátí k shortu. vyplatilo se počkat. V 17:25 short za 785,4 a PT zasažen. Dneska to bylo na mou disciplínu náročné, proto jsem rád, že jsem to dal.

Odesláno

tak dnes to bolo 17:30 short, LIM na 785,4.. nieco malo sme sa zviezli a sme von ale ine by som chcel.. chcem sa opytat skusenych traderov ci je toto normalne, ci mate momentalne (od zaciatku mesiaca odkedy to zacalo padat) nejake lepsie vysledky oproti "beznemu" mesiacu lebo mam zatial nejak podivne vysoku uspesnost az ma to desi (aj ked na zavery je fakt priskoro ale neda mi to), tak ci je to tym mesiacom, ci len zaciatocnicke stastie alebo je vsetko tak ako ma byt.. tiez by ma zaujimalo, ci letne mesiace su naozaj celkovo slabsie na vysledky ako sa niekde pise alebo to je cisto vec systemu zdq, zury: ten market profile som sa pytal len cisto zo zvedavosti ale diky hosi, ak tak sa spytam v inom vlakne cest

16422

16423

Odesláno

Tomassc:
prave preto ho pouzivam, 1min TF je na mna rychly a privela signalov, rovnako aj klzave priemery pracuju uplne inak ako na 1min grafe.. btw, si nemozem pomoct, ale dal som tej formacii pracovny nazov McDonald :)

nech sa dari

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...